۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۴۹
کد خبر: 83078085
T T
۰ نفر
روزانه 2100 مسافر از مرز نصیب میان سوریه و اردن عبور می كنند

دمشق- ایرنا- پس از بازگشایی گذرگاه 'نصیب - جابر' در مرز سوریه و اردن روزانه دو هزار و 100 مسافر از این معبر عبور می كنند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، گذرگاه مرزی 'نصیب - جابر' دوشنبه 23 مهر ماه جاری بعد از سه سال تعطیلی با حضور جمعی از مسئولان اقتصادی و خبرنگاران سوریه و اردن به طور رسمی كار خود را آغاز كرد.
روزنامه الغد اردن به نقل از مدیر گمرك جابر گفت: این گذرگاه شاهد ازدحام شدید صدها خودرو و مسافر بوده كه شمار آن ها به صورت روزانه درحال افزایش است.
سرهنگ نائل عویس اظهار داشت: بیش از پنج هزار خودرو از ابتدای بازگشایی این گذرگاه مرزی تاكنون از این معبر عبور كرده است.
وی تصریح كرد: همچنین 70 كامیون كالا نیز در این مدت از این گذرگاه مرزی عبور كرده است.
وی افزود: یكهزار و 193 خودرو تنها در تعطیلات آخر هفته گذشته از این گذرگاه عبور كردند كه انتظار می رود این تعداد درتعطیلات این هفته افزایش پیدا كنند.
نمایندگان مجلس سوریه سه روز قبل خواستار مقابله به مثل با اردن درباره عبور و مرور شهروندان از طرف گذرگاه مرزی نصیب شدند.
شهروندان سوری برای ورود به اردن از گذرگاه مرزی نصیب نیاز به گرفتن موافقت نامه امنیتی از سفارت امان در دمشق دارند.
از سویی دیگر شهروندان اردنی بدون این موافقت نامه از سفارت سوریه وارد خاك این كشور می‌شود.
احمد الكزبری نماینده مجلس سوریه در این زمینه گفت: گذرگاه مرزی با اردن بازگشایی شده است ولی شهروند سوری بدون مجوز اجازه ورود به اردن با خودروی شخصی خود را ندارد در حالی كه سوریه به شهروندان اردنی اجازه می دهد با ماشین های خود وارد خاك این كشور شوند.
وی خواستار مقابله به مثل دولت سوریه با اردن در این زمینه شد.
عبدالله عبدالله وزیر مشاور در امور مجلس شعب سوریه در پاسخ به اعتراضات نمایندگان مجلس گفت: ما نیز مقابله به مثل خواهیم كرد و این موضوع در نشست هیات وزیران مطرح شد و وزرای مربوطه مأمور این اقدامات شدند.
مدیركل گمركات سوریه نیز دستور اضافه شدن 80 نیرو در روزهای آینده به نیروهای موجود در گذرگاه نصیب میان سوریه و اردن و تقویت حضور گمرك را در این گذرگاه صادر كرد.
این معبر در بخش سوری با نام نصیب و در طرف اردن با نام جابر شناخته می شود و به همین خاطر از سمت اردن به نام گذرگاه جابر - نصیب و از سوی سوریه به گذرگاه نصیب - جابر شناخته می شود.
اردن و سوریه پس از پاكسازی گذرگاه مرزی نصیب از ترویست ها، این معبر مهم را بازگشایی و فعالیت های بازرگانی و تجاری دوباره از این گذرگاه مرزی به طور رسمی آغاز شد.
گذرگاه نصیب به دلیل عبور كالاها و محصولات اردن، لبنان، سوریه و كشورهای عربی حوزه خلیج فارس فعال ترین گذرگاه های مرزی سوریه و اردن است.
پیش از آغاز بحران سوریه روزانه حدود 6 هزار و 300 دستگاه كامیون از هر طرف این گذرگاه عبور می كرد.
ارتش و نیروهای مسلح سوریه تیر ماه سال جاری بر گذرگاه نصیب در جنوب شرق درعا و در مرزهای مشترك با اردن مسلط شدند.
سوریه از اسفند ماه 1389 شاهد بحران ناشی از توطئه برخی كشورهای منطقه، آمریكا و رژیم صهیونیستی بود كه به همین خاطر از روزهای اول بحران این گذرگاه ها ناامن و در ادامه با تشدید بحران به طور كلی بسته شد و اكنون پس از هفت سال بار دیگر می رود كه فعالیت گذرگاه های سوریه با توافق دولت های همسایه بازگشایی و فعالیت های آن شكل عادی به خود بگیرد.
خاورم**8005**1144