به گزارش ايرنا هادي كريمي روز پنجشنبه در همايش پدافند غيرعامل(سايبري) شهرستان ملاير اظهار داشت: يكي از تهديدهاي كنوني تهديدهاي سايبري است و در هشت ماه اخير با وجود تلاش هاي فراوان براي حمله به فضاهاي سايبري ما، اين حمله ها ناكام ماند و سازمان ماموريت خود را براي مصون و امن نگه داشتن زيرساخت هاي كشور به خوبي انجام داد.
وي با بيان اينكه در هشت سال گذشته مشكل خاصي در حوزه زيرساخت سايبري كشور نداشتيم؛ بازدارندگي، كاهش آسيب پذيري، تداوم فعاليت هاي ضروري، ارتقاي پايداري ملي و تسهيل مديريت بحران در مقابل اقدامات خصمانه و تهديدها را از جمله اقدامات غيرمسلحانه سازمان پدافند غيرعامل برشمرد.
معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور تهديدهاي شيميايي را بسيار جدي و مهم دانست و بيان كرد: با توجه به اينكه كشور ما داراي دانش هسته اي است، خود به خود تهديدهايي را به ويژه در فضاي سايبري به دنبال دارد.
كريمي با تاكيد بر اينكه زيرساخت هاي كشور را بايد در مقابل حمله هاي سايبري مصون و امن نگه داريم افزود: مراكز و زيرساخت هاي حياتي، حساس و مهم كشور براي ما بسيار حائز اهميت است.
وي تمركز بر روي 2 موضوع مهم تهديدهاي خارجي و آسيب پذيري زيرساخت هاي حياتي و حساس را در اولويت دانست و اظهار داشت: در حال حاضر تهديدهاي نظامي در كشور به طور قابل ملاحظه اي مرتفع شده است و جنگ نظامي كنوني، ساخته و پرداخته فناوري هاي نوين است.
معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور به برخي حمله هاي سايبري در كشورهاي مختلف و از بين رفتن زيرساخت ها اشاره و بيان كرد: امروز تهديدهاي زيستي و بيولوژيكي در تمامي حوزه ها ما را مورد تهديد قرار داده است.
كريمي با بيان اينكه بسياري از زيرساخت ها همچون برق، شبكه پولي و مالي، مخابرات، شبكه حمل و نقل و بهداشت و درمان وابسته به فضاي سايبري است ادامه داد: كار اساسي ما كاهش آسيب پذيري و برآورد تهديدها است كه آسيب به زيرساخت هاي كشور، پيامد ملي به دنبال دارد.
او در عين حال آنتي ويروس ها را يكي از اين تهديدها و وابسته به نهادهاي امنيتي دنيا دانست و افزود: در پنج سال گذشته اقدامات زيادي روي توليد آنتي ويروس ها در كشور انجام شد كه مزيت هايي همچون ساخت آنها توسط جوانان ايراني و جلوگيري از نشر اطلاعات را دربر دارد.
كريمي فضاي سايبري را وابستگي برخي شبكه ها همچون شبكه هاي ارتباطي، سامانه هاي رايانه اي، كنترل كننده هاي صنايع حياتي و زيرساخت هاي فناوري اطلاعات به يكديگر دانست و گفت: برخي زيرساخت ها به ديگر زيرساخت ها خدمات مي دهند كه نبايد دچار آسيب شوند.
معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور بر لزوم مصون نگه داشتن سرمايه هاي ملي سايبري تاكيد و خاطرنشان كرد: ما امروز در موضع جنگ سايبري هستيم و در حوزه سايبري بايد به طور كامل آماده باشيم.
كريمي زيرساخت هاي برق، مخابرات و فناوري اطلاعات را حائز اهميت دانست و گفت: علاوه بر ساير حوزه ها، تمركز اساسي بايد روي اين حوزه ها باشد.
وي همچنين شناسايي سرمايه هاي ملي سايبري، تعيين سطح اهميت آنها، رصد و پايش تهديد، استخراج آسيب پذيري ها، مديريت مخاطرات و بازيابي را از جمله وظايف چرخه پدافند سايبري عنوان كرد.
معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور با بيان اينكه طرح هاي مصون سازي زيرساخت هاي كشور را در دست اجرا داريم بيان كرد: هم اكنون با قشر عظيمي از شركت ها و دانشگاه هاي كشور در اين زمينه كار مي كنيم.
كريمي گفت: براي امن كردن يكي از زيرساخت هاي كشور و ساخت تجهيزات آن، با كمك 9 شركت و دانشگاه موفق شديم سومين محصول دنيا را در اين زمينه بسازيم.
وي به روز رساني تجهيزات و حركت به سمت استفاده از هوش مصنوعي را يك ضرورت در حوزه فضاي سايبري برشمرد و افزود: در حوزه اينترنت اشيا و بلاك چين كه فناوري را دگرگون مي كند، كار كنيم.
معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور خواستار كمك و همراهي دستگاه هاي اجرايي و مجموعه اين استان در حوزه مصون سازي زيرساخت هاي سايبري و وابسته به سايبر شد و گفت: مديران هم به سازمان پدافند غيرعامل و هم به زيرساخت هاي حوزه خود كمك كنند.
كريمي همچنين به برپايي پنجمين نمايشگاه صنعت بومي سايبري از 13 تا 16 آذرماه امسال اشاره و بيان كرد: در اين نمايشگاه محصولات بومي زيستي سايبري كه در كشور ساخته شده است، به نمايش گذاشته مي شود و هر دانشگاه يا شركتي مي تواند به صورت رايگان در اين نمايشگاه غرفه داير كند.
** در حوزه پدافند غيرعامل دانش خود را به روز كنيم
معاون هماهنگي امور عمراني فرمانداري ويژه ملاير نيز با توجه به اهميت پدافند غيرعامل در كشور تاكيد كرد: بايد از نظر غير نظامي در حوزه پدافند غيرعامل دانش و علم خود را به روز كنيم.
حسين فارسي گفت: مديران دستگاه هاي اجرايي، نهادها و ارگان هاي مختلف بايد آگاهي خود را با توجه به مسئوليتي كه دارند، در حوزه پدافند غيرعامل افزايش دهند.
وي تاكيد كرد: با توجه به ظرفيت ها و تخصص هاي خود در اين حوزه تلاش مضاعف داشته باشيم و بتوانيم با تهديدهاي غير نظامي مقابله كنيم.
معاون هماهنگي امور عمراني فرمانداري ويژه ملاير با بيان اينكه پدافند غيرعامل از زمان صدر اسلام نيز با ايجاد خندق ها، دژها و حصارهايي وجود داشته است ادامه داد: امروز به مرحله نويني از پدافند غيرعامل رسيده ايم كه بايد ابزارهاي بازدارنده در حوزه نظامي و غيرنظامي داشته باشيم.
به گزارش ايرنا، سازمان پدافند غيرعامل سال 1382 با دستور رهبر معظم انقلاب براي حفظ و ارتقاي پايداري و استمرار خدمات ضروري و زيرساخت هاي حياتي كشور شكل گرفت.
قرارگاه پدافند سايبري اين سازمان نيز از سال 1390 فعاليت خود را آغاز كرد.
2087/7528
همدان- ايرنا- معاون فني قرارگاه پدافند سايبري كشور گفت: روزانه ميليون ها حمله سايبري در كشور انجام مي شود كه با تدابير انديشيده شده توسط سازمان پدافند غيرعامل، اين حمله ها ناكام مي ماند.