به گزارش خبرنگار ايرنا، كيوان محمدي روز پنجشنبه در چهارمين همايش آمار و برنامه ريزي استان با اشاره به نامگذاري اول آبان به عنوان روز آمار و برنامه ريزي افزود: اگر نتوانيم يك نظام دقيق آماري را در جامعه طراحي كنيم، تاوان آن را بايد چندين برابر پرداخت كنيم.
وي تصريح كرد: بدون امار صحيح حتي در زندگي شخصي خودمان هم نمي توانيم تصميم گيري كنيم، از اين رو؛ امار از جمله حيطه هايي است كه اگر به تاريخچه آن نگاه كنيم، مي بينيم كه در تمدن ايران باستان نيز سرشماري وجود داشته است.
وي مقوله آمار و برنامه ريزي را مورد توجه سازمان برنامه و بودجه از زمان احيا تا كنون عنوان و بيان كرد: بايد سواد اماري جامعه افزايش يابد و حركت ما در اين زمينه رو به رشد است و هر روز اهميت امار بيش از پيش مشخص مي شود.
محمدي خاطرنشان كرد: بايد نشست هايي همچون همايش آمار و برنامه ريزي عموميت يابد تا در مراكز آموزشي اهميت علم امار براي جامعه تبيين شود.
** 29 طرح آمارگيري امسال در گيلان انجام شده است
معاون امار و اطلاعات سازمان مديريت و برنامه ريزي گيلان نيز با اشاره به اقدامات انجام شده اين سازمان طي سالجاري در استان بيان كرد: بيش از 29 طرح آمارگيري با حدود 10 هزار نمونه و شش هزار و 800 نفر روز نيروي انساني در استان اجرا كرديم.
وحيد طيفوري افزود: توسعه و گسترش فعاليت هاي معطوف به سامانه يكپارچه مديريت آمار و اطلاعات( ساوانا) توسعه و بهنگام سازي پايگاه اطلاعات آماري استان به نشاني sdi. Mpogl.ir جهت شفافيت و دسترسي برابر به اطلاعات توليد شده به عنوان كالاي عمومي از جمله اقدامات بخش معاونت آمار استان است.
وي همچنين تهيه بانك اطلاعاتي ، تهيه ساختار نظام آماري دستگاه هاي اجرايي استان ، تهيه گزارش هاي مرتبط با تهيه حساب توليد و محاسبه توليد ناخالص داخلي به عنوان يكي از آمارهاي مهم و ارزشمند در حوزه اقتصادي و انتشار فصلنامه نقشه و اطلاعات مكاني استان را از ديگر از اقدامات سازمان مديريت و برنامه ريزي استان از ابتداي امسال تا كنون عنوان كرد .
طيفوري با بيان اينكه تعامل خوبي با سازمان نقشه برداري جهت انتقال دانش فني راه اندازي سامانه sdi برقرار شده ، تصريح كرد: بيش از 194نماينده در حوزه آمار ، اطلاعات و نقشه و اطلاعات مكاني براي توليد آمار و اطلاعات مورد نياز داريم.
وي خواستار توجه ويژه مديران دستگاه ها به نحوه توليد و نظارت يكپارچه بر ثبت ريز داده ها نيز شد و گفت: بكارگيري نيروهاي متخصص در حوزه امار و اطلاعات مكاني درك صحيح و انگيزه ارتقاي كيفيت امار و اطلاعات مكاني از موضوعات مودتوجه است.
7296/2007
رشت - ايرنا - رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي گيلان با تاكيد بر اينكه برنامه ريزي بدون آمار امكانپذير نيست، گفت: برنامه ريزي بدون آمار موجب وارد آمدن خسران به نيروي انساني و منابع مالي ، تجهيزات و ابزارها مي شود.