به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در اين تحقيقات براي ساخت يك ماده مصنوعي حساس در برابر دما، از يك مجموعه ميكروكانال به همراه مايعات فعال استفاده شده است. در ساخت اين ماده تدابيري اتخاذ شده است كه بتواند وضعيت رسانش گرمايي خود را تغيير داده و دماي خود را نسبت به محيط اطراف تنظيم كند.
در بدن پستانداران و گياهان به طور طبيعي از جريان مايعات به منظور تنظيم دماي بدن نسبت به محيط اطراف و جذب انرژي خورشيدي از طريق فتوسنتز استفاده مي شود. در اين تحقيقات نيز از شيوه مشابهي براي ايجاد قابليت خودتنظيمي دمايي در پليمر استفاده شده است.
به گفته محققان، اين ماده جديد به عنوان يك سيستم تنظيم كننده دما براي زخم هاي ناشي از سوختگي و خنك كرده سطح پوست و همچنين تسريع و نظارت بر فرآيند بهبود زخم كاربرد دارد. همچنين اين ماده در سفرهاي فضايي كه پرتوهاي خورشيد بار گرمايي زيادي را به بدنه فضاپيما وارد مي كند، كاربرد دارد.
در واقع اين ماده علاوه بر محافظت از بدنه فضاپيما از طريق جذب انرژي خورشيد و بازيافت آن در سيستم گردش مايعات، امكان جذب و ذخيره انرژي خورشيد را به شكل انرژي الكتريكي يا گرمايي درون فضاپيما فراهم مي كند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Scientific Reports منتشر شده است.
علمي (6)**9259*2017
تهران– ايرنا - محققان دانشگاه ناتينگهام در انگليس در حال توسعه يك ماده كامپوزيتي جديد هستند كه قادر است دماي خود را نسبت به محيط اطراف تنظيم كند.