۷ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۵۳
کد خبر: 83082364
T T
۰ نفر
اسلام آباد برابر تحریم های ضد ایرانی آمریكا مقاومت كند

اسلام آباد - ایرنا - «آصف درانی» سفیر پیشین پاكستان در ایران و از تحلیل گران سرشناس این كشور با انتشار مقاله ای در روزنامه «دیلی تایمز» پاكستان، در خصوص تحریم های واشنگتن علیه تهران، از دولت اسلام آباد خواست كه برابر تحریم های ضد ایرانی آمریكا مقاومت كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا در مقاله روزنامه «دیلی تایمز» پاكستان آمده است:آمریكا دومین مرحله از تحریمها علیه ایران را از پنجم نوامبر به مرحله اجرا خواهد گذاشت و تحریم های اقتصادی آمریكا برای مردم ایران چیز جدیدی نیست زیرا كه این كشور قبلا بارها از سوی دولتمردان آمریكایی مورد تحریم قرار گرفته اند.
این مقاله می افزاید:آمریكا در سال 1996 میلادی تهدید كرد كشورها و شركت هایی كه بیشتر از 10 میلیون دلار در صنعت نفت ایران سرمایه گذاری كنند را تحریم می كند، با این حال تجارت جهان با ایران همچنان ادامه داشت تا اینكه آمریكا در سال 2013 به بهانه فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی ایران زنجیره ای از تحریم های سخت و كمرشكن علیه این كشور را بار دیگر آغاز كرد اما این تحریم ها با تدابیر ایران اثر چندانی برای مردم این كشور در پی نداشت.
مقاله نگار در ادامه آورده است: پس از آن بود كه گفت گوهای دیپلماتیك بین ایران و قدرت های مطرح جهان پس از چند سال به ثمر رسید و توافقنامه برجام در سال 2015 به امضاء رسید و بر اساس این توافقنامه در مقابل كاهش فعالیت های هسته ای ایران، تحریم ها علیه این كشور نیز برداشته شد.
با این حال دولت آمریكا با نقض این توافقنامه همچنان مشكلاتی در امور تبادلات مالی ایران با نهادهای مالی جهان ایجاد كرد، اما از سوی دیگر فرانسه چین ژاپن كره جنوبی و هند خواستار گسترش روابط تجاری و سرمایه گذاری در ایران شدند.
آصف درانی در بخش دیگری از این مقاله با بیان وابستگی برخی كشورها به نفت ایران نوشت:كشورهای چین، كره جنوبی، ژاپن و هند در خلال تحریم های بین المللی علیه ایران همچنان به خرید نفت خام از ایران ادامه دادند آنها برای دور زدن تحریمهای آمریكا تبادلات پایاپای را با ایران اجرا كردند.
حالا با توجه به واقعیت های گذشته و تجربه ای كه ایران در تحریم ها آموخته است آیا تحریم های جدید از سوی دونالد ترامپ علیه ایران كارایی دارد؟
در مقاله روزنامه دیلی تایمز آمده است:ایران برای توسعه صنعت نفت خود به 200 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارد، زیربنای صنعت نفت این كشور در چند دهه گذشته فرق چندانی نكرده و این كشور برای توسعه آن به فنآوری جدید و مدرن نیاز دارد و ایران همچنین به دلیل تحریم های آمریكا برای فروش نفت خام نمی تواند دلار دریافت كند.
سقف تولید نفت خام برای ایران در سازمان اوپك 4 میلیون بشكه تعیین شده است اما این كشور تنها بیش از 2 میلیون بشكه نفت تولید می كند.
تحلیل گر پاكستانی نوشت:آمریكا همچنین در كنار تحریمها برای ناامن كردن ایران تلاش می كند، دولت آمریكا از طریق مخالفان جمهوری اسلامی ایران می كوشد تا مردم را به خیابان بكشاند تا بتواند از فضای به وجود آمده برای فشار بیشتر علیه ایران استفاده كند و مقامات عالیرتبه آمریكا از جمله «جان بولتون» مشاور امنیت ملی و «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه این كشور چندین بار از تغییر نظام در ایران صحبت به میان آورده اند.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است:اما از سوی دیگر ایران به شدت با اقدامات آمریكا مقابله می كند این كشور در تلاش است تا با كشورهای دوست مانند چین، روسیه و تركیه روابط خود را بیش از پیش گسترش دهد.
ایران و كشورهای دوست در تلاشند تا روابط اقتصادی خود را با استفاده از واحد پول ملی خود گسترش دهند، این در حالی است كه اتحادیه اروپا نیز كه در روابط با آمریكا به مشكل برخورد كرده است تمایل خود را برای ادامه روابط تجاری اعلام كرده و برای تبادلات مالی اتحادیه اروپا قرار است مكانیسم ویژه ای راه اندازی كند.
این مقاله می افزاید:ایران در نظر دارد با استفاده از میكانیسم جدید اتحادیه اروپا نه تنها به منابع مالی 60 میلیاردی خود در بانك های جهانی دسترسی داشته باشد بلكه مبادلات اقتصادی و نفتی خود را با كشورهای خارجی از طریق یورو انجام دهد.
آصف درانی در ادامه مقاله خود نوشت:پاكستان در گذشته فرصت های بی شماری را در تجارت با ایران از دست داده است و به یقین، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یك كشور همسایه و مسلمان برای پاكستان دارای فواید بیشمار است.
تركیه نیز همسایه ایران است توانسته از این ظرفیت به نحو احسن استفاده كند، این كشور سالانه 10 میلیون دلار با ایران تجارت می كند و همچنین هفت میلیارد دلار گاز مایع و طبیعی از این كشور دریافت می كند، تركیه با دهن كجی به تهدیدهای آمریكا گفته است هیچ گاه روابط تجاری با ایران را قطع نخواهد كرد.
این دیپلمات پیشین پاكستانی در ادامه مقاله خود تصریح كرده است: پاكستان نیز باید همانند تركیه، مقابل تحریم های آمریكا مقاومت كند و با استفاده از ظرفیت های موجود روابط تجاری و اقتصادی خود با ایران را گسترش دهد.
اجرای خط لوله گاز ایران می تواند نیازمندی های انرژی ما را به راحتی برطرف كند و پاكستان می تواند با گاز ایران بیش از سه هزار و 500مگاوات برق در نیروگاه های این كشور تولید كند.
آمریكا در پی ناامن كردن مرزهای مشترك بین ایران و پاكستان است اما اگر پاكستان بخواهد این مرزها می تواند با گسترش روابط تجاری به مرزهای امن تبدیل شود.
آساق**6125**1337