معصومه ابتكار روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: در استانداری های سراسر كشور اكنون دو هزار و 382 مدیر میانی و پایه فعالیت دارند كه 14 درصد آنان را بانوان تشكیل می دهند، البته از این 14 درصد كه 336 نفر هستند، 107 نفر در یكسال اخیر منصوب شده اند.
ابتكار اضافه كرد: در بخش فرمانداری ها نیز از مدیران میانی و پایه حدود 5،3 درصد یعنی 90 نفر از بانوان هستند كه 49 نفر در یكسال اخیر منصوب شده اند و از بیش از 10 هزار مدیر میانی در بخشداری ها 37 نفر خانم هستند كه 18 نفر در یكسال اخیر منصوب شدند.
ابتكار معتقد است، این آمارها نشان می دهد كه رشد قابل توجهی در استفاده از پست های مدیریتی برای بانوان وجود دارد به طوری كه تعداد بانوان در این پست ها از 289 نفر در سال 96 به 463 نفر در سال 97 در استانداری ها، بخشداری ها و فرمانداری ها رسیده است كه رشد 60 درصدی در این بخش را شاهد هستیم.
وی اظهار داشت: شورای عالی اداری 27 تیر 1396 یك مصوبه داشت كه بر اساس آن تا پایان برنامه ششم توسعه، نسبت پست های زنان در مدیریت ها باید به 30 درصد برسد، این مصوبه توسط رئیس جمهوری ابلاغ شد و اجرای آن بسیار مورد تاكید رئیس جمهوری بوده است به طوری كه در نشست ها، جلسات متعدد و سخنرانی ها، دكتر روحانی به این مساله اشاره دارد كه ما زنان شایسته بسیاری با تحصیلات دانشگاهی، تجربه مدیریتی و با درایتی داریم كه باید در پست های مدیریتی قرار گیرند.
وی با اشاره به اینكه این ابلاغیه به عنوان یك سیاست ملی به همه دستگاه های اجرایی، مدیران و استان ها داده شد، تصریح كرد: ما هم به عنوان معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، پیگیری، ترویج و برنامه ریزی و اینكه بر اساس شایستگی زنان را انتخاب كنند، این موضوع را آغاز كردیم.
ابتكار اضافه كرد: همچنین مكاتباتی با وزیران و سپس با استانداران برای بكارگیری زنان در پست های مدیریتی انجام دادیم كه نسبت به این موضوع با درایت ویژه ای اقدام كنند، پس از آن گزارش ها و اقدامات را در سفرهای استانی این معاونت گزارش گیری كردم، اما معتقدم با وجود اینكه پیشرفت های خوبی در حوزه زنان بعد از انقلاب اتفاق افتاده در جاهایی موانع و عقب افتادگی وجود دارد.
وی خاطرنشان كرد: در دسترسی زنان به آموزش و تحصیلات دانشگاهی از زیر 5 درصد در سال های اول انقلاب، به 27 درصد در سال جاری رسیده است یعنی اكنون 27 درصد جامعه زنان ایرانی تحصیلات دانشگاهی دارند و این اتفاق خیلی مهمی است كه به عنوان یك سرمایه بسیار خوب برای جامعه است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: اكنون 40 درصد كاركنان دولت بانوان هستند، سلامت زنان و امید به زندگی در زنان بسیار افزایش یافته، در این سال ها شاخص های مرتبط با ورزش و انواع شاخص های سلامت به طور قابل توجهی رشد كرده است و اینها زمینه را برای اینكه بانوان بتوانند در مناصب مدیریتی حضور پیدا كنند، به خوبی فراهم كرده است.
وی ادامه داد: گر چه از دولت اصلاحات آقای خاتمی اولین بار معاون رئیس جمهوری زن منصوب شد، ولی تعداد زنان در این مناصب زیاد نبود، در یك دوره ای موضوع جدی گرفته نشد و شاهد كاهش تعداد زنان در دولت های نهم و دهم بودیم، گر چه وزیر زن داشتیم اما در رده های پایه و میانی مدیریتی، حضور بانوان را شاهد نبودیم.
وی ادامه داد: اما در دولت دوازدهم این روند و انتصاب بانوان در پست های مدیریتی بهتر شده است به طوری كه شهریور گزارشی را از انتصاب زنان در استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری ارائه شد كه رشد قابل توجهی از زنان در 10 ماه اخیر در پست های مدیریتی را شاهد بودیم.
وی تصریح كرد: در هیات دولت نیز به همین منظور كارنامه دستگاه ها و وزارتخانه ها برای اختصاص پست های مدیریتی بانوان مورد بررسی قرار گرفت و كارنامه هر وزیر از نظر تعداد انتصابات مدیران زن و تعداد كل مدیران و انتصاب ها در یكسال اخیر بررسی شد، البته گزارش كلی هم برای كل دولت ارائه شد كه با حضور رئیس جمهوری و اعضای دولت مطرح شد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: در نهایت در دولت در بین انتصاب مدیران پایه، میانی و ارشد از 6 هزار و 225 مدیر به هفت هزار و 255 نفر در سال 97 رسیده ایم و در یكسال گذشته تعداد مدیران زن در مجموعه دولت 16،54 درصد افزایش یافته است.
ابتكار ادامه داد: البته بیشترین تعداد افزایش در مدیران پایه، بعد مدیران میانی و سپس مدیران عالی است، البته معتقدیم هنوز باید خیلی تلاش كنیم چون فاصله تا اختصاص 30 درصد پست های مدیریتی به بانوان زیاد است، چند مشكل در این زمینه وجود دارد كه یك مشكل در تفسیر درصد و نحوه توزیع این 30 درصد حضور بانوان در این پست ها، یك مشكل مساله جمع آوری آمار و اطلاعات است كه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با همكاری معاونت اداری و استخدامی سازمان امور اداری و استخدامی كشور انجام می دهد تا بانك اطلاعاتی با همكاری نهاد ریاست جمهوری و این نهاد تدارك دیده شود، این بحث خیلی مهم است.
وی اضافه كرد: اكنون برخی وزارتخانه ها مانند وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش دو معاون زن منصوب كرده اند، برخی وزارتخانه ها یك معاون زن دارند كه این آمارها نشان می دهد در برخی دستگاه ها هنوز این اتفاق نیفتاده است، اما خوشحالیم كه شخص رئیس جمهوری تاكید دارد كه حتما یك معاون و مشاور زن برای وزرا و معاونان رئیس جمهوری وجود داشته باشد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: این گزارش نشان می دهد تحرك خوبی در این زمینه انتصاب مدیران داریم. حركت به سمت عرصه های مدیریتی و تصمیم سازی زنان رو به رشد است و باید استمرار پیدا كند به همین منظور این معاونت گزارش های لازم را تهیه می كند و من به عنوان معاون رئیس جمهوری تمام تلاش خودم را برای رصد، پیگیری و نظارت انجام می دهم.
اجتمام* 7268 * 3063
معاون رئیس جمهوری در گفت و گو با ایرنا:
حضور بانوان در پست های مدیریتی استانداری ها 60 درصد بیشتر شد
۷ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۱۳
کد خبر:
83082509
تهران- ایرنا- معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: آمار نشان می دهد همچنان برای رسیدن به وضعیت مطلوب و اختصاص 30 درصد پست های مدیریتی به بانوان فاصله داریم اما رشد 60 درصدی حضور بانوان در استانداری ها و رشد 16 درصد آنان در وزارتخانه ها اتفاق مباركی است.