به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خلیل زاد دوازدهم اكتبر برای نخستین بار با برخی از نمایندگان سیاسی طالبان در قطر دیدار و گفت و گو كرد.
هدف از این دیدارها پیدا كردن راهكار سیاسی برای پایان بحران افغانستان اعلام شد.
به گفته برخی منابع، در گروه طالبان افغانستان، هیات های طالبان به رهبری «شیرمحمد عباس استنكزائی» و هیات آمریكایی به رهبری «زلمی خلیل زاد» پس از ملاقات دو جانبه در دوحه بر تداوم این دیدارها توافق و تاكید كردند.
محور این گفت و گوها در خصوص موضوعات مورد علاقه دو طرف اعلام شد.
خلیل زاد در گذشته پاكستان را كشوری تروریست پرور دانسته و طرفدار منزوی كردن پاكستان در منطقه بود.
این سیاستمدار 67 ساله افغانی تبار آمریكایی زمانی كه به عنوان نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریكا در امور افغانستان انتخاب شد حیرت بسیاری را در پی داشت.
اوائل ماه ژوئیه نیز «آلیس ولز» مقام وزارت امور خارجه آمریكا با گروه طالبان در قطر ملاقات كرد كه این ملاقات نیز به صورت رسمی اعلام نشد.
بر اساس برخی اخبار و گزارش ها، آمریكا با تعیین نماینده ویژه در امور افغانستان و آغاز گفت و گو با طالبان، در پی پایان بحران 17 ساله افغانستان است.
كارشناس ارشد مسائل افغانستان و تحلیل گر ارشد پاكستانی در این خصوص در گفت و گو با ایرنا، گفت:رویكرد جدید آمریكا پس از اعلام راهبرد دونالد ترامپ در قبال افغانستان در اگوست 2017 میلادی بر اساس نظامی محوری برای شكست یا وادار كردن طالبان به مذاكرات سیاسی بوده است.
«رحیم الله یوسف زئی» (Rahimullah Yusufzai) در این خصوص می گوید:این سیاست پس از افزایش دامنه حملات طالبان و كنترل بیشتر این گروه بر مناطق افغانستان طی یك سال گذشته به صورت اشكار با شكست مواجه شد، با این حال آمریكا پاكستان را به حمایت از طالبان و پناه دادن به جنگجویان این گروه در خاك خود متهم می كند.
وی در خصوص گفت و گوهای نماینده ترامپ در افغانستان با مقامات طالبان بر این عقیده است كه هر چند آمریكا كانال های مختلف برای مذاكره مستقیم با طالبان را گشوده است، سردمداران كاخ سفید از پاكستان می خواهند با تاثیر گذاری بر طالبان آنها را به پای میز مذاكره بكشاند.
وی تصریح كرد:«زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریكا در امور افغانستان به دلیل موضع ضد پاكستانی گذشته خود در حال حاضر رابطه خوبی با مقامات اسلام آباد ندارد و وی زمانی از سوی دولت ترامپ به این سمت برگزیده شد كه به نظر می رسد گفت و گوهای صلح در افغانستان به صورت آشكار به بن بست رسیده است.
یوسف زئی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اعلام آمادگی مقامات سیاسی و نظامی پاكستان برای همكاری با خلیل زاد، گفت:با توجه به اینكه پاكستان از دیرباز در پی تاثیرگذاری بر تحولات افغانستان بوده است، اقدام جدید آمریكا در تعیین نماینده ویژه در امور افغانستان می تواند فرصتی جدید برای افزایش نفوذ از طریق گروه طالبان بر افغانستان باشد.
آساق**6125**1337
اسلام آباد - ایرنا -«زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریكا زمانی گفت وگوهای غیررسمی با مقامات طالبان افغانستان را در قطر آغاز كرد كه بسیاری از مقامات سیاسی و نظامی پاكستان نمی توانند موضع ضد پاكستانی وی را در گذشته به دست فراموشی بسپارند.