«اكبر افتخاری» روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، حمایت از كارآفرینی و تولید با رویكردهای نوآورانه و بهره گیری از فناوری های پیشرفته با هدف تسخیر بازارهای صادراتی را، یكی از كاركردهای مهم مناطق آزاد كشور عنوان كرد.
وی با بیان اینكه توسعه كارآفرینی به عنوان یكی از برنامه های عملیاتی مناطق آزاد در سال 1397 انتخاب شده است، افزود: با توجه به اینكه سهم قابل توجهی از ارزش تولیدات كالا و خدمات كشور، توسط استارتاپ ها ایجاد می شود، حمایت از جمعیت جوان و خلاق كه سرمایه اصلی كشورند، سرفصل كلیدی این برنامه عملیاتی نام گرفت.
شركت نوپا یا استارتاپ به كسب و كاری گفته می شود كه مبتنی بر ایده های نوآورانه شكل گرفته است؛ این شركت ها اغلب رشد سریعی دارند و در زمینه تكنولوژی های نوین فعالیت می كنند.
افتخاری افزود: در راستای ماموریت راهبردی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و زمینه سازی برای بهره مندی از مزیت های جغرافیایی، زیرساختی و قانونی این مناطق و با هدف توسعه كارآفرینی و بهبود فضای كسب و كار نوآورانه، ضروری است كه اكوسیستم نوآوری در مناطق آزاد كشور توسعه یابد.
وی یادآور شد: این اكوسیستم به عنوان حامی اصلی استارتاپ ها، نقش كلیدی در فرآیند ایجاد و توسعه كسب وكارهای نوین، توسعه محصولات و خدمات نوآورانه، توسعه اقتصاد دانش بنیان، خلق ثروت، ارتقای تكنولوژی و اشتغال زایی سالم و مولد در مناطق آزاد كشور خواهد داشت.
افتخاری مراكز نوآوری و فناوری مناطق آزاد را، میزبان اصلی نوآوری و فناوری و حامی فرآیندهای تبدیل دانش به ارزش دانست و افزود: ساختار این مراكز بر اساس مطالعات تطبیقی گسترده و نمونه های برتر بین المللی با توجه به آمایش مناطق ایچاد می شود.
وی یادآور شد: بر این اساس حمایت های منحصر به فردی از صاحبان ایده های نو و كارآفرین، در مراحل دانش به ایده، ایده به طرح، طرح به نمونه، نمونه به محصول، محصول به ارزش و نیز فرآیند خروج انجام خواهد شد و تامین سرمایه و مشاوره های كلینیكی نیز حمایت دیگر مراكز نوآوری و فناوری مناطق آزاد به شمار می رود.
افتخاری، استفاده از زیرساخت های موجود و بهره برداری مراكز نوآوری و فناوری در مناطق آزاد اروند و چابهار را از جمله اهداف سال جاری دانست كه در این رابطه كلنگ احداث مركز نوآوری و فناوری انزلی این هفته به زمین زده شد.
وی از تاسیس مركز نوآوری و فناوری كیش با همكاری یكی از شتاب دهنده های خوشنام كشور، در آینده نزدیك خبر داد و ابراز امیدواری كرد كه این اقدام، امسال در مناطق آزاد ارس، قشم و ماكو نیز عملیاتی شود.
به گزارش ایرنا، ایران هفت منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل كیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماكو و 64 منطقه ویژه اقتصادی دارد.
شهریورماه امسال، نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ایجاد هشت منطقه آزاد و 98 منطقه ویژه اقتصادی جدید رای مثبت دادند كه هنوز نهایی نشده است.
اقتصام **1070**2025
معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد:
مناطق آزاد به مركز حمایت از استارتاپ ها تبدیل می شوند
۸ آبان ۱۳۹۷، ۹:۱۷
کد خبر:
83083317
تهران- ایرنا- معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گفت: با هدف حمایت از جوانان كارآفرین و نوآور، مراكز نوآوری و فناوری در مناطق آزاد با تمركز بر توسعه استارتاپ ها ایجاد می شود.