به گزارش ايرنا اين آيين هر ساله با حضور عاشقان اهل بيت و با شور و هيجان زائران حسيني برگزار مي شود و مسلمانان از جاي جاي دنيا با حضور در بارگاه حضرت عشق با آرمان هاي شهادت طلبانه آن تجديد ميثاق مي كنند.
پياده روي اربعين حسيني بسيار سفارش شده است و به گفته مرحوم آيتالله العظمي بهجت (ره) «امام زمان (عج) پس از ظهور، خود را به واسطه امام حسين (ع) به همه عالم معرفي ميكند بنابراين در آن زمان بايد همه مردم عالم، حسين (ع) را شناخته باشند و پيادهروي اربعين بهترين فرصت براي اين كار است».
اجتماع بزرگ عاشقان حسيني، مانورعظيمي براي اعلام نفرت از اقدامات ضد بشري تكفيريها و دشمنان اهل بيت (ع) به شمار ميرود و امسال نيز پرشورتر از سال هاي گذشته لرزه بر اندام دشمن انداخته است.
«نميا زوار» از زائران پياده روي اربعين كه براي سومين سال پياپي در اين راهپيمايي عظيم حسيني حضور يافته در رابطه با حس و حال اين سفر مي گويد: حس و حال حضور در بزرگترين تجمع عاشقان حسيني غيرقابل وصف بوده و درك آن تنها با يكبار تجريه امكان پذير است.
وي ادامه داد: در برنامه هاي مستند تلويزيوني تا حدودي با فضاي پيادهروي اربعين آشنا شده بودم اما با اين وجود ورود به اين فضاي معنوي حس متفاوتي دارد.
«حميد اكبري» كه امسال دومين سال حضورش در همايش پياده روي اربعين است، گفت: واژه ها از بيان عشق و دلدادگي زائران و عظمت اين پياده روي قاصر است و هر كسي بايد براي يكبار هم كه شده، اين سفر را تجربه كند.
وي با تاكيد بر اينكه آنجا مودت و برادري مسلمانان موج مي زند، تاكيد كرد: همه زائران در يك جهت و به سوي كربلاي معلا حركت مي كنند و جلوه هايي زيبا از وحدت را به نمايش مي گذارند.
مدير حج و زيارت آذربايجان غربي هم با تاكيد بر اينكه امسال استقبال زائران استان از آيين پياده روي اربعين افزايش يافت و حدود 18 هزار نفر از اين استان براي پياده روي اربعين ثبت نام كردند، گفت: اين رقم در سال گذشته حدود 17 هزار نفر بود.
محمدرضا نديري افزود: هزينه ثبت نام پياده روي اربعين حسيني سال جاري از سه ميليون و 777 هزار ريال به 2 ميليون 348 هزار ريال كاهش يافت و 150 هزار ريال از اين مبلغ براي بيمه و 50 هزار ريال نيز جهت امور خدمات درماني از زائران دريافت شد.
مسوول ستاد بازسازي عتبات عاليات در آذربايجان غربي هم گفت: 14 موكب اين استان با آمادگي كامل براي زائران امام حسين (ع) در اربعين سال جاري خدمات رايگان ارائه مي كنند.
سيد حسن حسيني افزود: يك موكب در سامرا، يك موكب در شهر نجف، 6 موكب در كربلا، چهار موكب در بين نجف و كربلا و يك موكب در «ايواوغلي» در اين ايام به زائران اربعين خدمات عرضه كردند.
وي ادامه داد: همچنين يك موكب مرزي ويژه بازرگان براي زائران خارجي تدارك ديده شد تا زائران اهل تركيه و جمهوري آذربايجان بعد از استراحت در اين موكب عازم كربلاي معلي شوند.
وي ادامه داد: خدمات موكب هاي آذربايجان غربي در پياده روي اربعين رايگان است و حدود 600 خادم در موكب هاي اين استان خدمت رساني مي كنند.
مسوول ستاد بازسازي عتبات عاليات در آذربايجان غربي بيان كرد: اين موكب ها براي بيش از 56 هزار نفر در هر روز جيره غذايي گرم و سرد توزيع مي كنند و 24 هزار نفر را در روز اسكان مي دهند.
حسيني اضافه كرد: خدمات رايگان موكب هاي ايراني و همچنين موكب هاي آذربايجان غربي در پياده وري اربعين شامل تمامي خدمات بهداشتي، تغذيه و درماني است.
به گزارش ايرنا هشت آبان سال جاري مصادف با روز اربعين سرور و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) است؛ پياده روي اربعين، حركت شمار زيادي از عاشقان حسين به سمت شهر كربلا به منظور جمع شدن همهٔ آنان در چهلمين روز پس از سالگرد به شهادت رسيدن حسين بن علي (ع)، سومين امام شيعيان در واقعهٔ عاشورا در سال 680 ميلادي است.
پياده روي اربعين كه همه ساله با حضور ميليوني شيعيان از سراسر دنيا برگزار مي شود، بهترين و مؤثرترين عامل براي معرفي اسلام در جهان و نمايانگر وحدت و عظمت جامعه اسلامي است.
گزارش از: نيما سعيدي اقدم
9918/3072
اروميه- ايرنا- تجمع ميليوني در آيين پياده روي اربعين و پيمودن بيش از 100 كيلومتر از مسير منتهي به كربلاي معلا، تجلي عشق به اباعبدالله الحسين(ع) است و دلدادگي مسلمانان به آزادگي، ايثار و شهادت طلبي شيعيان را به گوش جهانيان مي رساند.