به گزارش خبرنگار ایرنا، امیر سرتیپ ستاد امیر حاتمی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خط تولید این جنگنده نیز به زودی افتتاح خواهد شد.
31 مرداد 97 همزمان با سالروز صنعت دفاعی، تحقیق و تلاش شبانه روزی متخصصان صنعت هوایی به ثمر نشست و نخستین هواپیمای بومی جنگنده پیشرفته مجهز به سامانه های اویونیك و كنترل آتش پیشرفته بومی نسل 4 با نام «كوثر» به پرواز درآمد.
متخصصان و نخبگان سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با مشاركت دیگر سازمان های صنعتی وزارت دفاع، نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه ها و شركت های دانش بنیان و با مدد گرفتن از ساقی كوثر، آسمان ایران را به نام كوثر مزیّن كرده و حراست از سرزمینمان را به آن سپردند.
ارتقای توان رزم و آموزش خلبانی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، بومی سازی سامانه های اویونیك و كنترل آتش پیشرفته نسل4، سامانه های مكانیكی و هیدرولیكی، موتور با به كارگیری شبكه گسترده شركت های دانش بنیان و سازمان های صنعتی وزارت دفاع، مراكز دانشگاهی و تحقیقاتی، بهره گیری از معماری یكپارچه پیشرفته اویونیك و كنترل آتش با استفاده از شبكه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل 4، بهره گیری از فناوری نمایشگرهای چندمنظوره تمام دیجیتال، بهره گیری از رایانه محاسبات بالستیك سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبانان ( HUD ) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات، بهره گیری از رادار پیشرفته چندمنظوره كنترل آتش جهت بالا بردن كشف اهداف و تهدیدات و بهره گیری از ناوبری دقیق به صورت رادیویی و مستقل واستفاده از سامانه نقشه متحرك هوشمند از مهمترین ویژگی ها و دستاوردهای تولید این هواپیما است.
هواپیمای كوثر یك هواپیمای جنگنده پیشرفته با مأموریت پشتیبانی نزدیك هوایی است كه به صورت كاملا بومی ساخته شده است و ایران را در زمره معدود كشورهای دارای فناوری طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده با سامانه های اویونیك و كنترل آتش نسل 4 قرار داده است.
این هواپیما در دو نوع تك كابین و دو كابین قابل تولید خواهد بود كه نوع دوكابینه علاوه بر قابلیت رزمی، برای آموزش خلبانان در مرحله پیشرفته كاربرد دارد.
اجتمام**7029*1834
تهران- ایرنا- وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، از تحویل جنگنده «كوثر» در آینده ای نزدیك به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران (نهاجا) خبر داد.