۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83084444
T T
۰ نفر

جنبش جهانی حسین(ع)، اینجا هیچ كس اقلیت نیست

۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83084444
جنبش جهانی حسین(ع)، اینجا هیچ كس اقلیت نیست

نجف - ایرنا - وحدت در عین كثرت، این بزرگترین نمای باز را دوربین ها از پیاده روی اربعین ثبت كردند، از كسانی كه فصل مشتركشان، آزادگی است.

«واثق النجفی» یكی از بازاریان نجف است؛ 53 ساله گفت: ما از زائران نمی پرسیم «دینت چیست»، خاندان عصمت همه این گونه بودند. «امام علی» (ع) به «مالك اشتر» توصیه كرد كه «ای مالك مهربانی به رعیت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز. چونان حیوانی درنده مباش كه خوردنشان را غنیمت‌ شماری، زیرا آنان دو گروهند یا همكیشان تو هستند یا همانندان تو در آفرینش». امام حسین (ع) نیز اینگونه بود و می دانست مدعیان دین اسلام با وضو برای كشتنش آمده اند. او با آزادگی بشریت سروكار داشت و به همین دلیل هم یك چهره جهانی است، زیرا به زبان مشترك تمام بشریت سخن می گوید و حرف آخرش این است كه «اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید».
«حسن باكر عبدالكریم البوشریف» 60 ساله و مدیر موكب «دار نجف البوشریف» در «شارع الرسول» است.
البوشریف گفت: بسیاری از مردم غیر مسلمان جهان از كشورهای اروپایی، آفریقایی، آمریكایی و استرالیا به نجف و كربلا آمده اند و در راهپیمایی ها شركت كرده اند. «صابئین مندایی» از جمله جمعیت های غیر مسلمان هستند كه امام حسین (ع) را دوست دارند.
او افزود: برخی موكب ها در مسیر نجف به كربلا را مسیحیان راه اندازی كردند و تصریح می كنند كه «ما حسین (ع) را بر حق یافتیم و او را شهید انسانیت می دانیم».
البوشریف خاطره ای را در این باره بیان می كند: شخصا بعد از اشغال عراق به دست آمریكایی ها در سال های 2004 و 2005 می دیدم كه در مسیر نجف به كربلا، سربازان آمریكایی با «جیپ های همر» نظامی عبور می كردند و تحت تاثیر زائران قرار گرفتند. خیلی از آنها می پرسیدند، حسین كیست كه این جمعیت عظیم را راه انداخته است. می گفتند ما مثل این پیاده روی را در جهان ندیده ایم. مردم به سربازان آمریكایی توضیح می دادند و می دیدم كه از خودروهای نظامی پیاده می شدند و بعضی از آنها به زوار ابراز ارادت و كمك می كردند، اما بعدها فرماندهان آمریكایی دریافتند كه سربازانشان به فلسفه این پیاده روی علاقمند شده اند و در سال های بعد دیگر اجازه نمی دادند نیروهایشان در این مسیر توقف كنند. این اتفاق، رسانه ای نشد.
موكب دار نجفی اضافه كرد: عشق حسین (ع) ملیت نمی شناسد، بنابراین اینجا كسی در اقلیت نیست. درباره همسایگانی مانند ایران، علاوه بر ویژگی عشق به اهل بیت (ع) و همسایگی و اشتراكات زیاد، ارتباطات خانوادگی هم بر اتحاد دو ملت افزوده است. ما در همین نجف ازدواج های متعدد بین ایرانی ها و اهالی نجف داشتیم. ایرانی ها را دوست داریم و این محبت هم انسانی و دینی است و هم خانوادگی. ایرانی ها و عراقی ها مانند یك درخت با شاخ و برگ هایی هستند كه با هم تعامل دارند و به یكدیگر معنا می دهند. با این وجود، آنچه باعث این پیوند شده و آن را تقویت كرده، محبت خاندان رسالت است.
«ابواكرم العلاوی» 45 ساله و استاد دانشگاه نجف در این باره به شعری از «پولس سلامه» شاعر مسیحی لبنانی اشاره می كند آنجا كه می گوید،
«جلجل الحق فی المسیحی حتی
صار من فرط حبه علویا
یا سماء اشهدی و یا ارض قرّی
و اخشعی اننی ذكرت علیا»
(در وجود مسیحی حق به تلاطم درآمد تا آنكه از شدت عشقش علوی شد. ای آسمان گواه باش و ای زمین اقرار كن و خاشع شو، زیرا من نام علی را برده ام.)
خاورم*9241/1933**1651
۰ نفر