«ابراهیم جعفرزادپور» امروز (پنجشنبه) در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بیماری آب مروارید از مهمترین علل كم بینایی و نابینایی است كه رتبه دوم را در دنیا دارد. زمانی كه عدسی چشم كدر شود و قابلیت خود را در تمركز نور روی شبكیه از دست می دهد، تصویر واضحی روی شبكیه تشكیل نمیشود؛ در نتیجه شخص، تصاویر اجسام و مناظر خارجی را به حالت كدر و مات میبیند كه به این عارضه آب مروارید می گویند.
جعفرزادپور ادامه داد: در بیشتر موارد آب مروارید به آرامی با افزایش سن پیشرفت می كند و با گذر زمان ساختار عدسی چشم نیز دگرگون می شود. هنوز علت آن به طور دقیق مشخص نیست اما به نظر می رسد مهمترین عامل این است كه پروتئین های عدسی تحت تاثیر رادیكال های آزاد تغییر می كند.
وی اضافه كرد: بیشتر موارد آب مروارید در سالمندان بروز می كند و روند طبیعی سالمندی می تواند با سخت و تار شدن عدسی همراه باشد كه تشخیص بموقع می تواند كیفیت زندگی افراد را بهبود ببخشد.
به گفته وی، باید افراد میانسال در دهه پنجم عمر خود و بعد از آن برای ارزیابی این عارضه به پزشك مراجعه كنند.
این چشم پزشك تصریح كرد: امروزه تكنیك های متنوعی برای جراحی آب مروارید یا خروج عدسی كدر از چشم و جایگزینی عدسی ویژه و خاص بینایی وجود دارد و به راحتی می توان این عارضه را درمان كرد.
به گفته وی، افرادی كه دچار عیوب انكساری شده اند با جراحی بموقع آب مروارید ضرورتی برای استفاده از عینك ندارند و می توانند بدون نیاز به عینك زندگی راحتی داشته باشند.
جعفرزادپور، آب مروارید را 2 نوع دانست و اظهار داشت: آب مروارید ممكن است در بدو تولد نوزاد وجود داشته باشد كه جزو اورژانس های چشم پزشكی محسوب می شود و اگر بموقع درمان نشود، به كم بینایی منجر می شود.
وی ادامه داد: آب مروارید در سنین جوانی نیز بروز می كند و دلیل آن ناشی از ضرباتی است كه به ناحیه سر و چشم ایجاد می شود.
به گفته وی، افرادی كه در محیط های صنعتی و ساختمانی كار می كنند، باید محافظ های چشمی داشته باشند.
جعفرزادپور تصریح كرد: همه افراد باید از عینك های آفتابی مناسب برای حفاظت چشم برای پیشگیری از آب مروارید و بیماری های دیگر چشمی مانند آب سیاه و مشكلات پیچیده ای كه برای چشم به وجود می آید، استفاده كنند.
بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، آب مروارید ناشی از سالمندی در دنیا با 48 درصد بیشترین سهم را در نابینایی دارد و 18 میلیون نفر را دربرمی گیرد.
تشخیص و درمان مناسب در روند بهبود این بیماری بسیار تاثیرگذار است. آب مروارید در كشورهای توسعه یافته فقط در پنج درصد موارد به نابینایی منجر میشود اما در كشورهای فقیر علت 50 درصد نابیناییهاست.
در سالهای اخیر به دلیل افزایش سن امید به زندگی تعداد مبتلایان به این بیماری چشمی نیز بیشتر شده است.
پس از 75 سالگی، احتمال ابتلا به آب مروارید تا 50 درصد افزایش می یابد و تاكنون هیچ اقدام پیشگیرانه موثری نسبت به آب مروارید شناخته نشده است اما عمل جراحی می تواند بینایی عادی را به بیش از 95 درصد مبتلایان بازگرداند.
* جمعیت سالمندان ایران سه برابر می شود
به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، سالمندان 9.3 درصد جمعیت ایران را تشكیل می دهند و شمار آنان در 30 سال آینده سه برابر می شود.
همچنین بر اساس آمار سال 1395، سن امید به زندگی بین افراد 60 تا 65 ساله حدود 21 سال برآورد شد و سن امید به زندگی در بدو تولد 75 سال بود.
این آمارها نشان می دهد افراد دستكم تا 80 و 85 سالگی عمر می كنند.
پیش بینی می شود متولدان سال های 1395 تا 1397 حدود 90 و 95 سال عمر كنند.
اجتمام**9022*1834*1961*
استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت و گو با ایرنا مطرح كرد
افزایش احتمال بروز آب مروارید همزمان با رشد جمعیت سالمند
۱۰ آبان ۱۳۹۷، ۸:۰۴
کد خبر:
83085086
تهران- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: با افزایش سن افراد و شمار سالمندان در ایران، موارد ابتلا به بیماری چشمی «آب مروارید» نیز رو به افزایش است.