به گزارش ایرنا ، رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان یزد در این جشنواره تاكید كرد: به دلیل شرایط خاص اقلیمی و كمبود منابع آبی استان چاره ای جزء روی آوردن به اصلاح الگوی كشت و جایگزینی محصولات كم آبخواه مانند زعفران به جای محصولات پرآبخواه و كم بازده نداریم.
سیّد جمال سجادی پور افزود: سیاست وزارت جهاد كشاورزی حمایت از كشت محصولاتی چون زعفران است كه در زمین های خرده مالكی هم سودآوری خوبی را برای كشاورزان به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون 105 هزار هكتار سطح زیر كشت و معادل 85 درصد تولید زعفران دنیا در اختیار ایران است، از كمبود صنایع تبدیلی و فراوری این محصول به عنوان مشكل اساسی یاد كرد و لزوم توجه سرمایه گذاران و بخش خصوصی را به این صنعت به دلیل ارز آوری بالای آن خواستار شد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی یزد در ادامه سطح زیر كشت زعفران در استان را 630 هكتار ذكر كرد كه به گفته وی عمدتا در شهرستان های بهاباد ، بافق ، مهریز و ابركوه و به ندرت در بقیه مناطق كشت و هرساله به سطح زیر كشت این گیاه افزوده می شود.
سجادی پور تصریح كرد: با توجه به اینكه زعفران از جمله گیاهان كم آبخواه است افزایش سطح زیر كشت آن به هزار هكتار در برنامه این سازمان قرار دارد.
وی به مشكل كم آبی استان در زمینه كشاورزی اشاره كرد و گفت : 19 واحد صنایع تكمیلی و تبدیلی در زمینه بسته بندی و فروش زعفران در استان وجود دارد.
وی یادآور شد: برگزاری جشنواره در بهاباد كمك بزرگی به سرمایه داران در زمینه كاشت، داشت و برداشت این محصول راهبردی می كند .
مركز شهرستان 20 هزارنفری بهاباد در فاصله 200 كیلومتری شهر یزد قرار دارد .
در حاشیه این جشنواره ، شركت كنندگان با حضور در مزارع زعفران نسبت به برداشت محصول و آشنایی با آن اقدام كردند.
شهرستان بهاباد با دارا بودن 350 هكتار سطح زیركشت زعفران 50 درصد تولید این محصول در استان یزد را به خود اختصاص داده است.
سومین همایش استانی زعفران ، طلای سرخ بهاباد فردا پایان می یابد.
برداشت محصول زعفران با توجه به شرایط آب و هوایی از آبان ماه آغاز و تا نیمه نخست آذرماه ادامه خواهد داشت .
1968/ 9877/ 2047/
یزد - ایرنا - سومین جشنواره و همایش زعفران طلای سرخ روز پنجشنبه در روستای « بنیز» بخش « آسفیج» شهرستان بهاباد از توابع استان یزد با حضور مسئولان اجرایی، بهره برداران و كارشناسان بخش كشاورزی آغاز شد.