۱۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۳۳
کد خبر: 83086270
T T
۰ نفر
اجماع ملی، پیش نیاز رفع مشكلات صنعت برق

تهران- ایرنا- وزیر نیرو در نشست با تشكل ها و فعالان بخش خصوصی صنعت برق، «اجماع ملی» را پیش نیاز رفع مشكلات صنعت برق دانست و پیشنهاد كرد تشكلی برای دستیابی به این هدف تشكیل شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در حاشیه نخستین روز برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق، وزیر نیرو و تشكل ها و فعالان بخش خصوصی در یك نشست مشترك شركت كردند.
رضا اردكانیان در این نشست از وزارتخانه های نیرو، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، بانك مركزی، سازمان برنامه و بودجه كشور، مركز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، كمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و سندیكاهای بخش خصوصی خواست برای اجماع ملی در مورد صنعت برق تشكلی ایجاد كنند.
وی اضافه كرد: اعضای این تشكل باید بتوانند منافع شخصی، گروهی، شركتی و سازمانی خود را با منافع همگانی و ملی در یك راستا ببینند.
اردكانیان با هدف حمایت از ساخت داخل به فعالان بخش خصوصی گفت: اگر مواردی سراغ دارید كه ظرفیت های داخلی بلاتكلیف مانده است یا كالای مشابه تولیدات داخلی وارد می شود، گزارش های خود را به وزارت نیرو ارسال كنید تا از ادامه آن جلوگیری شود.

** سهم 98 درصدی صنعت برق در صادرات خدمات فنی مهندسی
نایب رییس سندیكای صنعت برق ایران در این نشست، صادرات خدمات فنی و مهندسی صنعت آب و برق را طلایه دار صادرات خدمات فنی و مهندسی كشور دانست و گفت: در سال های اخیر 98 درصد صادرات خدمات فنی مهندسی در حوزه نیرو از جمله برق رخ داده است اما هنوز با توجه به ظرفیت بالقوه 20 میلیارد دلاری صادراتی در كشورهای منطقه، از جایگاه واقعی خود فاصله داریم.
پیام باقری ارزش افزوده ناشی از صنعت برق را هشت برابر متوسط بخش صنعت اعلام كرد و افزود: با توجه به نوسان نرخ ارز، افزایش قیمت نهاده های تولید و همچنین گرانی تسهیلات و كمبود سرمایه در گردش، بنگاه های صنعت برق با یك سوم و یك چهارم ظرفیت خود كار می كنند.

** توقف سه هزار میلیارد تومان طرح های صنعت برق
رییس هیات مدیره سندیكای صنعت برق ایران نیز گفت: به دلیل نگرش غلط واردات محور، نتوانسته ایم از ظرفیت ها استفاده كنیم و اكنون صادرات برق به یك میلیارد دلار كاهش پیدا كرده است.
علی بخشی اضافه كرد: در قراردادها، تغییرات نرخ ارز و چالش های تهیه مواد اولیه پیش بینی نشده و مشكلات بسیاری را برای بخش خصوصی ایجاد كرده است.
بخشی گفت: چالش های موجود در این صنعت باعث شده است كه 30 هزار میلیارد ریال قرارداد در این صنعت متوقف شود.
به گفته وی، دخل و خرج برق همخوانی ندارد و طرح های عمرانی، شبكه و تولید به شدت تحت تاثیر این موضوع است.
وی تاكید كرد بخش خصوصی با همه توان در كنار وزارت نیرو است تا یكبار برای همیشه اقتصاد برق را اصلاح كنیم.

** مهمترین چالش های انرژی های تجدیدپذیر
عضو هیات رییسه كمیته انرژی های تجدیدپذیر نیز در این نشست نوسان های ارزی را دلیل افزایش سه برابری هزینه های ساخت این نیروگاه ها و توقف طرح ها معرفی كرد و تعدیل نرخ خرید برق و همچنین ارایه تضامین دولتی را از ضرورت های توسعه این بخش برشمرد.
منصور رفیعی گفت: بخش خصوصی داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در نیروگاه های بزرگ مقیاس (در سطح مگاوات) آماده است اما قراردادهای خرید تضمینی برای پروژه های بزرگ مقیاس به تضامین دولتی نیاز دارد.
وی یادآوری كرد: سرمایه گذار خارجی، با یك نرخ دلار را به ریال تبدیل می كند و با نرخ دیگری ریال را به دلار؛ این مساله یكی از بزرگ ترین چالش های سرمایه گذاری خارجی در انرژی های تجدیدپذیر است.

** همفكری با بخش خصوصی درباره بودجه 98
به گزارش تارنمای وزارت نیرو، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی نیز وعده داد: تمهیداتی كه باید در بودجه 98 دیده شود با همفكری بخش خصوصی نهایی و به دولت ارائه می كنیم.
همایون حائری ادامه داد: تا زمانی كه روی كیلووات ساعت‌ها حساس نشویم و ارزش یك كیلووات ساعت را ندانیم، مشكلات صنعت برق ادامه می یابد.
وی یادآوری كرد: در ایام پیك تابستان امسال فقط در بخش سرمایشی 24 هزار مگاوات مصرف برق داشتیم كه می‌توان این میزان را با اصلاح الگوی مصرف تا اندازه زیادی كاهش داد.
به گفته وی، اقتصاد برق، تامین منابع مالی، جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و صادرات خدمات فنی و مهندسی از چالش‌های صنعت برق است.
حائری اضافه كرد: اگر بخش تولیدی با ظرفیتی زیر 100 درصد فعالیت می‌كند، باید با حمایت‌های مختلف از جمله استفاده از ابزارهای مالی، به ظرفیت اسمی خود در فعالیت تولیدی بازگردد. از این رو، باید كارگروه‌های اثرگذاری تشكیل دهیم و یك نقشه راه مناسب‌تری به وجود بیاوریم.

** مزیت های ایران برای ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر
رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق نیز از افزایش نرخ خرید تصمینی انرژی‌های پاك در كشور خبر داد كه به محض ثبات بازار ارز از سوی وزارت نیرو اعلام می شود.
به گزارش تارنمای وزارت نیرو، سیدمحمد صادق‌زاده صادرات برق از سوی بخش خصوصی را دیگر برنامه وزارت نیرو برای تسریع در ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر اعلام كرد.
معاون وزیر نیرو گفت: هزینه ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران با وجود برخورداری از شرایط مناسبی همچون تابش شدید خورشید و قدرت وزش باد حدود سه سنت است كه در كشورهای همسایه به 6 تا 10 سنت می رسد.

** خودكفایی در تولید همه قطعات صنعت برق
مدیرعامل شركت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: در صنعت برق ایران، تجهیزات یا قطعاتی وجود ندارد كه تولیدكنندگان داخلی قادر به تولید آن نباشند.
به گزارش تارنمای وزارت نیرو، «محمدحسن متولی‌زاده» در حاشیه این نمایشگاه افزود: پس از انقلاب اسلامی در زمینه ساخت داخل و تجهیزات تخصصی رشد چشمگیری حاصل شده است.
متولی‌زاده همچنین در نشست با فعالان بخش خصوصی گفت: باید شورای عالی اقتصاد به این نتیجه برسد كه از محل صرفه جویی سوخت و افزایش كارآیی صنعت برق به سرمایه گذارانی كمك كند یا اجازه دهد سوخت صرفه جویی شده در اختیار بخش خصوصی صرفه جویی كننده قرار گیرد.
وی اضافه كرد: ما به عنوان دولت و توانیر این آمادگی را داریم كه از وسط معامله عرضه و تقاضا خارج شویم و بین عرضه و تقاضا ارتباط مستقیمی ایجاد شود.
متولی‌زاده از اعمال طرح‌های تشویقی برای خرید برق در تابستان آینده خبر داد و گفت: اگر واحدی تجهیزات تولید برق را نصب كند و بتواند برای تابستان 1398 برق تولید كرده و به شبكه بفروشد، ما اجازه خرید برق تا كیلووات ساعتی 380 تومان را گرفته‌ایم.
مدیرعامل توانیر تصریح كرد: اقتصاد برق به اصلاح نیاز دارد، اگر واقعیت‌های اقتصادی برق در كنار واقعیت‌های اقتصاد كشور قرار گیرد می‌بینیم كه امروز ما برق را 90 درصد ارزان تر از اول انقلاب به مشتركان می‌دهیم و مشتركان پرمصرف 10 برابر مشتركان دیگر از یارانه پنهان برق بهره‌مند می‌شوند.
به گزارش ایرنا، وزیر نیرو صبح امروز (جمعه) هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران را با حضور 442 شركت داخلی و حضور 70 شركت خارجی افتتاح كرد.
در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، 70 شركت خارجی از 18 كشور صاحب فناوری و پیشرو در صنعت برق از جمله اتریش، آلمان، روسیه، ژاپن، انگلیس، چین و آمریكا حضور دارند.
این رویداد بین‌المللی در فضایی به وسعت 39 هزار مترمربع با حضور كارفرماها، مشاوران و پیمانكاران این عرصه برگزار می شود و شركت‌های تولیدكننده مرتبط با بخش روشنایی، گروه سیم و كابل، تابلوسازان، تجهیزات برقی، اتوماسیون و سیستم‌های ابزار دقیق و خطوط انتقال محصولات خود را در معرض نمایش قرار داده‌اند.
همچنین در این نمایشگاه تولیدات بخش انرژی‌های نو به نمایش گذاشته شده است و شركت‌های دانش بنیان و شركت‌های نوپا نیز حضور دارند.
هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران یازدهم تا چهاردهم آبان‌ماه از ساعت 9 تا 17 در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران پذیرای بازدیدكنندگان است.

اقتصام*9189*7561*1961*