به گزارش ایرنا تازه ترین گزارش ها از سوی گروه های سبز نشان می دهد كه ژاپن برای برگزاری بازی های المپیك 2020 میلادی در توكیو در حال نابود كردن جنگل های منطقه است.
این گروه از كمیته بین المللی المپیك و كمیته تشكیلاتی رقابت ها در ژاپن خواسته است تا برای برگزاری این رقابت ها محیط زیست سبز را به نابودی نكشانند.
از سوی دیگر بسیاری از فعالان زیست محیطی و نهادهای ذی ربط از اینكه ژاپن برای ساخت ورزشگاه های این رقابت ها از چوب درختان جنگلی منطقه به طرز فزاینده ای استفاده كرده است ، ابراز نگرانی كرده اند.
بنا به گزارش های موجود، نزدیك به 90 درصد از الوارهایی كه برای ساخت ورزشگاه اصلی بازی های المپیك توكیو 2020 مورد استفاده قرار گرفته از جنگل های مالزی و اندونزی تامین شده است.
گروه های سبز و زیست محیطی در گزارش های خود آورده اند ژاپن برای برگزاری این رقابت ها و ساخت ورزشگاه ها و تاسیسات ورزشی بسیاری از منابع جنگلی كل منطقه را هدر داده و محیط زیست را به مخاطره انداخته است.
شبكه فعالان زیست محیطی كه یك سازمان غیردولتی در آمریكا است هم در طوماری كه به امضای 200 هزار نفر رسیده از كمیته بین المللی المپیك و سازمان دهندگان رقابت ها در توكیو خواسته اند كه دست به منابع جنگلی نزنند و برای ساخت ورزشگاه ها درختان را ریشه كن نكنند.
گزارش ها براورد می كند كه نزدیك به 90 درصد از چوب و الوارهای مورد نیاز برای ساخت ورزشگاه ملی المپیك توكیو كه میزبان مراسم افتتاحیه و اختتامیه می باشد از جنگل های مالزی و اندونزی تهیه شده است كه نزدیك به 10 درصد از كل منابع چوب دنیا را به خود اختصاص می دهند.
بیش از 40 سازمان غیردولتی در دو سال گذشته با ارسال نامه ها و یادداشت هایی خواستار آن شده اند كه ژاپن روند تخریب جنگل ها را برای ساخت ورزشگاه های المپیك متوقف كند.
فعالان زیست محیطی بر این باورند كه تاثیرات ساخت این ورزشگاه ها و اقدامات ژاپن بر منابع جنگلی منطقه آسیای جنوب شرقی بسیار مخرب است و توكیو باید این روند را متوقف كند.
این در شرایطی است كه زمان زیادی به برگزاری رقابت ها باقی نمانده است و به نظر می رسد ژاپن تمایلی به گوش دادن به این انتقادها ندارد و بازی های پرهزینه خود را با این ساخت و سازها به پیش می برد.
دولت ژاپن اعلام كرده است كه این كشور با میزبانی المپیك و پارالمپیك 2020، 32 تریلیون ین (283 میلیارد دلار) سود اقتصادی خواهد داشت.
گزارش روزنامه ساوت چاینا از هنگ كنگ حاكی است كه كشور ژاپن از میزبانی المپیك 2020 به سود اقتصادی بالایی میرسد حدود پنج تریلیون ین (44 میلیارد دلار) از این سود مستقیم و 27 تریلیون ین (273 میلیارد دلار) غیر مستقیم خواهد بود كه 20 تریلیون ین (182 میلیارد دلار) این سود به شهر میزبان (توكیو) میرسد.
مسئولان توكیو امیدوارند كه میزبانی المپیك باعث ایجاد دو میلیون فرصت شغلی در این شهر شود افزایش شغل، بهبود صنعت توریسم و افزایش سرمایهگذاری در ساخت و ساز جزو تاثیرات میزبانی المپیك است.
سال گذشته میلادی مسئولان توكیو اعلام كردند بودجهای بین 14 میلیارد دلار تا 15 میلیارد دلار برای برگزاری المپیك صرف میشود اما شهرداری توكیو اعلام كرده است بودجه مورد نیاز به 26 میلیارد دلار خواهد رسید.
با این حال پیشبینی شده است كه هزینه المپیك به چهار برابر آن چه كه در ابتدا ارزیابی شده است، خواهد رسید.
سال گذشته پیشنهاد شد كه طراحی و نوع ساخت استادیومهای میزبان رویینگ، شنا و والیبال تغییر كند تا هزینهها كاهش پیدا كند.
به هر حال اكنون موضوع نابودی منابع طبیعی، بحث زباله ها و محیط زیست، بالا بودن هزینه ساخت و سازها و مسایل امنیتی و تروریسم از جمله چالش های فراوانی است كه ژاپن برای برگزاری بزرگترین رقابت های ورزشی جهان در 2020 میلادی با آن روبرو است.
المپیك 2020 توكیو از سوم تا ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ در شهر توكیو كشور ژاپن برگزار می گردد.
آساق**231**1904**1663**
پكن - ایرنا - ساخت ورزشگاه های المپیك و پارالمپیك توكیو كه به دلایل مختلف از جمله هزینه های مالی گسترده یكی از پر انتقادترین رقابت های بین المللی به حساب می آیند، حالا مانند خوره به جان جنگل های منطقه آسیای جنوب شرقی افتاده و محیط زیست را به مخاطره انداخته است.