به گزارش ايرنا ابوالفضل نيكو سير، يكشنبه در جمع خبرنگاران افزود: عدم توجه به ميزان مصرف دارو، مصرف خود سرانه، تداخلات دارويي، استفاده از دارو در تاريكي و حتي خوابآلودگي از عواملي است كه منجر به مسموميت دارويي در منزل ميشود.
وي، بيان كرد: در 6 ماه نخست سال جاري، ٨٩ مورد مسموميت دارويي در اين شهرستان گزارش شده است كه شمار بيشتري از آنها از بانوان بودند و مسموميت آنها ناشي از مصرف داروهاي مسكن غير مخدر مانند بنزو ديازپينها، داروهاي ضدافسردگي، آنتيبيوتيكها، داروهاي قلبي، كورتونها و آمفتامينها بوده است.
به گفته وي، موارد شايع ديگر مسموميتها به مسموميت با مواد غذايي، موادمخدر، مسموميتهاي تنفسي و بوتوليسم است.
نيكو سير افزود: مسموميت بوتوليسم 60 درصد موارد منجر به مرگ ميشود كه منبع اصلي سم بوتوليسم غذاي كنسرو شده و تاريخ گذشته است كه قبل از مصرف، به خوبي حرارت نديده و با توجه به گزارش هاي ارايه شده ٢4 درصد از موارد مسموميت بوتوليسم، ناشي از غذاهاي رستوراني بوده است.
او گفت: همچنين در نيمه نخست امسال، 102 نفر در اين شهرستان دچار مسموميت با مواد شيميايي شدند.
وي بيان كرد: از اين تعداد، ٧٢ نفر آنها مرد بودند و بر اثر استفاده از شويندههاي خانگي، حشرهكشها، مواد نفتي، الكل، قرص برنج و مرگ موش دچار مسموميت شدند.
نيكو سير با اشاره به مسموميت با آلومينيوم فسفيد يا همان قرص برنج، بيان داشت: مسموميت با اين قرص از مرگآورترين مسموميتهاست زيرا به راحتي جذب دستگاه گوارش ميشود و با حلشدن در مايعات بدن و رطوبت معده، گاز خطرناك فسفين توليد مي كند.
او افزود: تا كنون راه نجاتي براي افرادي كه با قرص برنج مسموم شده اند، يافته نشده است.
وي ادامه داد: همچنين در 6 ماه نخست 97، مسموميتهاي ناشي از گزيدگي در شهرستان جهرم ٢٢٢ مورد گزارش شده كه بيشتر آنها مربوط به گزيدگي عقرب است.
شهرستان جهرم در فاصله 193كيلومتري جنوب شرقي شيراز قرار دارد.
9910 /6118
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جهرم:
داروها شايع ترين عامل مسموميت در منازل هستند
۱۳ آبان ۱۳۹۷، ۲۱:۲۴
کد خبر:
83089216
شيراز-ايرنا- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكي جهرم گفت: مسموميت دارويي، شايع ترين و خطرناك ترين نوع مسموميتها در منزل است.