۱۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83089877
T T
۰ نفر
ارزش اقتصادي زعفران خراسان شمالي 15 درصد توليدات باغي است

بجنورد- ايرنا- مدير امور باغباني سازمان جهادكشاورزي خراسان شمالي گفت: 15 درصد ارزش اقتصادي توليدات باغي استان به ارزش يكهزار و 600 ميليارد ريال مربوط به زعفران است.

محمدعلي شريكيان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه برآورد شده امسال 15 تن زعفران از سطح اراضي اين استان توليد شود افزود: در هشت شهرستان استان اين محصول كشت و كار مي شود اما فاروج بيشترين سطح زير كشت را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ايرنا سالانه از سطح 40 هزار هكتار باغ استان 240 هزار تن انواع محصول باغي توليد مي شود.
وي اظهار داشت: رتبه دوم و سوم سطح زير كشت و توليد زعفران در استان نيز مربوط به اسفراين و شيروان است.
شريكيان با بيان اينكه در دو دهه اخير سطح زير كشت زعفران در اين استان از رشد خوبي برخوردار بوده است گفت: در سال 86، 341 هكتار از اراضي اين استان زير كشت زعفران رفته بود كه پارسال به 2 هزار و 750 هكتار رسيد.
وي با بيان اينكه پارسال 12 تن و 100 كيلوگرم زعفران از سطح اراضي زير كشت اين محصول برداشت شده بود افزود: امسال 470 هكتار سطح زير كشت زعفران افزايش يافته است.
وي علت توسعه اين محصول را شرايط مناسب اقليمي، ساز و گاري آب و هوايي، نياز آبي كم، ارزش اقتصادي بالا، نگهداري آسان، اشتغال بالا و ايجاد دانش فني بسيار خوب بهره برداران دانست.
وي گفت: در ايران از سطح 150 هزار هكتار اراضي زير كشت 336 تن زعفران توليد مي شود كه ميانگين توليد در واحد سطح 3.3 كيلوگرم است.
شريكيان اظهار داشت: در 25 استان كشور زعفران توليد مي شود كه خراسان رضوي بيشترين سطح زير كشت و توليد را دارد و خراسان جنوبي نيز رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي اظهار داشت: اين استان نيز از نظر سطح زير كشت و توليد در كشور رتبه سوم را دارد.

* ميانگين توليد زعفران در خراسان شمالي از عملكرد كشور بالا است
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي با بيان اينكه ميانگين توليد زعفران در اين استان از عملكرد كشور بالا است افزود: در هر هكتار 6.2 كيلوگرم زعفران توليد مي شود.
وي افزود: در هر يك هكتار از اراضي زير كشت زعفران به صورت مستقيم يك شغل ايجاد مي كند اما بين 180 تا 200 نفر به صورت غيرمستقيم شغل فصلي ايجاد خواهد كرد.
شريكيان با بيان اينكه هم اكنون سه واحد بسته بندي زعفران در اين استان وجود دارد افزود: اين واحدها 140 تن گل تر را فراوري و دو تن و 100 كيلوگرم زعفران خشك را بسته بندي مي كنند كه براي 19 نفر نيز اشتغال ايجاد شده است.
وي با بيان اينكه از نظر كمي و كيفي توليد زعفران اين استان بسيار مطلوب است اظهار داشت: اين محصول برند كشور و استان است بهره برداران بايد در تمامي مراحل بخصوص در مرحله برداشت تمهيدات لازم را اتخاذ كنند.
وي از بهره برداران خواست تا در زمان برداشت نكات بهداشتي را رعايت كنند و افزود: كشاورزان براي جمع آوري از كيسه هاي پلاستيكي و سبدهاي تميز استفاده كنند تا هيچ گونه آلودگي نداشته باشد.
هم اكنون زعفران خشك كيلويي 90 تا 110 ميليون ريال و گل زعفران افزون بر يك ميليون ريال به فروش مي رسد.
مدير امور باغباني سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي بر ارتقاي دانش بهره برداران تاكيد كرد و افزود: در اين خصوص پارسال جشنواره زعفران در شهرستان فاروج برگزار شد كه از بسياري از محققان، كارشناسان و كشاورزان پيشرو دعوت شده بود و آموزش هاي لازم به بهره برداران ارائه شد.
شريكيان گفت: زنجيره ارزش يكي از مهم ترين اقدامات براي بالا بردن ارزش اقتصادي كشاورزان است كه در اين راستا تشكل هايي با حضور بهره برداران تشكيل خواهد شد كه زمينه توسعه را فراهم خواهند كرد.
وي سطح زير كشت زعفران در استان را سه هزار و 220 هكتار عنوان كرد و افزود: پيش بيني مي شود از اين سطح 15 تن زعفران برداشت شود.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد.
3007/ 6042