اميد يوسفي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مهمترين هدف از سرشماري پستانداران، سرشماري كل و بز، قوچ و ميش و گوزن زرد ايراني به عنوان حيات وحش شاخص استان است.
وي اضافه كرد: در اين سرشماري ساير پستانداران از جمله خرس قهوه اي، انواع خانواده گربه سانان، شغال و گرگ و ساير جانداران نيز در اين سرشماري شناسايي مي شوند.
يوسفي افزود: سردشت، خوي، ماكو، پيرانشهر، بوكان، شاهين دژ، تكاب و جزاير پارك ملي درياچه اروميه از مهمترين مناطق هدف در اين سرشماري است.
وي افزود: از آغاز اين سرشماري تاكنون 50 تا 60 راس قوچ و ميش ارمني در زيستگاه هاي بوكان سرشماري شده است.
رييس اداره حيات وحش اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي با بيان اينكه سرشماري ها تا اواخر آذرماه تداوم دارد، گفت: در اين استان تاكنون 58 گونه پستاندار شناسايي شده و آذربايجان غربي از نظر تنوع پستانداران داراي رتبه دوم كشوري است.
يوسفي افزود: پارك ملي درياچه اروميه در دنيا بزرگترين زيستگاه گوزن زرد وحشي و بزرگترين خاستگاه خالص ترين نژاد قوچ و ميش ارمني است.
به گزارش ايرنا به علت اهميت ملي، منطقه اي و بين المللي زيستگاههاي حيات وحش و به منظور حفظ تعادل اكولوژيكي و اهميت و نقشي كه حيوانات و پرندگان در زنجيره حيات طبيعي ايفا مي كنند، كانون هايي از استان آذربايجان غربي به عنوان مناطق حفاظت شده شناسايي شده تا اقدامات لازم جهت جلوگيري از شكار بي رويه و انقراض نسل وحوش موجود در آن ها به عمل آيد.
منطقه حفاظت شده پارك ملي اروميه، منطقه حفاظت شده (مراكان) و منطقه حفاظت شده آغ گل از مهم ترين اين مناطق هستند.
به منظور تأمين امنيت جانوران پنج منطقه نيز از سوي اداره كل حفاظت محيط زيست استان منطقه شكار ممنوع اعلام شده است كه شامل دره شهيدان بين اروميه و اشنويه، زورآباد خوي، آغ گل ماكو، دشت بيان شاهين دژ و نيزارهاي كوه قيط ميمند شهرستان نقده مي باشد.
اين مناطق زيستگاه انواع پرندگان و پستانداران بوده و موجب شده تا آذربايجان غربي جزو مهمترين زيستگاه هاي گوزن زرد ايراني و قوچ و ميش ارمني در كشور و منطقه باشد.
7125/2093
اروميه- ايرنا- رييس اداره حيات وحش اداره كل حفاظت محيط زيست آذربايجان غربي گفت: سرشماري انواع پستانداران موجود در استان در مناطق حفاظت شده و زيستگاه هاي حيات وحش آغاز شد.