«حسن كریمی مزرعه شاهی» روز سه شنبه در گفت و گو با خرنگار گروه دانشگاه ایرنا اظهار كرد: این كارگاه آزمایشگاهی در محل سوله ای با مساحت تقریبی 1500 متر مربع احداث و دارای دو آزمایشگاه، سه كارگاه و یك مجموعه كارگاه مركزی و برای انجام كارهای آزمایشی و تحقیقاتی پنج گرایش رشته مهندسی هوا و فضا دانشگاه است.
وی با بیان اینكه دانشگاه در هر سه مقطع سالانه 470 دانشجو دارد، ادامه داد: آزمایشگاه سیالات، مقاومت مصالح، موتور، بدنه و كارگاه ابزار دقیق ورق كاری و جوشكاری صنایع هوایی به صورت یكپارچه برای اولین بار در كشور راه اندازی شده است.
كریمی با اشاره به امكانات موجود در این مجموعه آزمایشگاهی گفت: هواپیمای فوكر 27، انواع موتورهای هواپیمایی با ابعاد بسیار بزرگ و همچنین تجهیزات فضایی، موشكی و ماهواره ای نیز برا اینجام كارهای تحقیقاتی و پژوهشی موجود است.
رئیس دانشكده هوافضا دانشگاه خواجه نصیر اظهار كرد: ضروری است دانشجویان بیشتر پایان نامه های خود را در حوزه های صنعتی و مهارت افزایی ارائه دهند. در حال حاضر با ایجاد این فضا دانشجویان تحصیلات تكمیلی می توانند به راحتی رساله های عملی، تجربی و پژوهشی انجام دهند.
وی با بیان اینكه دانشگاه خواجه نصیر طوسی بهترین تونل باد دانشگاهی و پلاسما را در كشور در اختیار دارد، افزود: تحقیقات فراوانی در حوزه صنایع هوا فضا مثل حوزه دینامیك پرواز، هدایت و كنترل نیز در آزمایشگاه های مرتبط دانشگاه انجام شده است.
** توسعه روابط بین الملل هدف احداث این كارگاه
كریمی عنوان كرد: برنامه اصلی و یكی از اهداف احداث این آزمایشگاه توسعه روابط بین المللی است .
«دانشگاه خواجه نصیرطوسی دارای حدود 10 دوره مشترك در طول 10 سال با كشور روسیه در مقطع كارشناسی، دو دوره دكتری و در حال حاضر یك دوره مشترك كارشناسی ارشد است. »
وی ادامه داد: تلاش بر این است تا 3 دوره مشترك نیز در دفترچه كنكور 98 برای شته هوافضا قرار داده شود.
رییس دانشكده هوافضا همچنین افزود: تعاملاتی با كشور چین نیز صورت گرفته و فارغ التحصیلان از این كشور جذب هیات علمی دانشگاه شده اند. در سطح اروپا نیز تفاهم نامه هایی با دانشگاه پلی تكنیك میلان صورت گرفته اما علی رغم این مسائل به دلیل شرایط خاص رشته هوافضا ارتباطات با احتیاط انجام می شود.
كریمی تصریح كرد: به دلیل مشكلات ارزی و اقتصادی به وجود آمده برنامه های بین المللی با چالش هایی رو به رو شده است و امید می رود وزارت علوم پیگیری های لازم را انجام دهد تا دانشجویان برای انجام پروژه های خود تشویق شوند و كارهای پژوهشی با سهولت انجام شود.
وی با اشاره به اینكه دانشجویان دانشگاه های داخلی و خارجی می توانند از امكانات این آزمایشگاه استفاده كنند، افزود: این آزمایشگاه امكانات بسیار مناسبی نیز در اختیار شركت های تخصصی حوزه هوایی و هواپیمایی قرار می دهد.
** اكثر تجهیزات آزمایشگاه تولید ملی است
رییس دانشكده مهندسی هوافضا در خصوص روند تهیه تجهیزات تصریح كرد: خرید ریالی یكسری از تجهیزات به دلیل قیمت بسیارر بالا برای دانشگاه امكان پذیر نبود بنابراین براساس تفاهم نامه هایی بین دانشگاه و صنعت این امكانات به صورت رایگان در اختیار دانشگاه قرار گرفت.
وی ادامه داد: تعداد كمی از این تجهیزات در چند سال اخیر با همكاری معاون پژوهش دانشگاه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از خارج از كشور خریداری شد.
كریمی با بیان اینكه بیشتر امكانات تولیدات داخلی است و از نمایشگاه تجهیزات آزمایشگاهی ایران خریداری شده است، اظهار كرد: در این نمایشگاه كه هرساله برگزار می شود، شركت های دانش بنیان و فارغ التحصیلان بسیاری از این تجهیزانت را در داخل كشورساخته و برند سازی كرده اند.
ریییس دانشكده هوافضا یادآور شد: این امكانات و تجهیزات به عنوان زیر ساخت های لازم در حوزه هوا و فضای كشور برای نسل های آینده است و باید توسعه پیدا كند و در قالب مهارت افزایی، آشنایی بیشتر دانشجویان با كار و صنعت و نهاتا خلق ثروت تاثیر گذار باشد.
**9465**1601*
رییس دانشكده هوافضا دانشگاه خواجه نصیر درگفت وگو با ایرنا :
مجهزترین آزمایشگاه هوافضا در دانشگاه خواجه نصیر افتتاح می شود
۱۵ آبان ۱۳۹۷، ۱۵:۰۷
کد خبر:
83091417
تهران - ایرنا - رییس دانشكده هوافضا دانشگاه خواجه نصیرطوسی از افتتاح مجتمع آزمایشگاهی كارگاهی دانشكده هوافضا با هدف تجمیع، یكپارچه سازی كل امكانات آزمایشگاهی و توسعه تجهیزات خبر داد .