به گزارش ایرنا، سید تقی معین الدینی روز سه شنبه در جلسه كارگروه اجتماعی فریدن در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان افزود: توجه به رویكرد اجتماعی در برنامه ریزی ها برای پیشگیری از اعتیاد ضروری است.
وی گفت: در جوامع امروز كه دانشمندان از آن به عنوان 'عصر عصیان اجتماعی' تعبیر می كنند؛ تمرد از هنجارهای اجتماعی نیز افزایش یافته است.
وی خاطرنشان كرد: وجود قید و بندهای اجتماعی در گذشته عامل مهمی در كاهش آسیب ها و ناهنجاری ها بود؛ اما در حال حاضر با كمرنگ شدن فشار اجتماعی و از بین رفتن قبح ناهنجاری ها مواجهیم.
فرماندار فریدن با اشاره به رشد چشمگیر اختلالات روانی برآمده از زندگی در عصر نوین، آسیب به حریم خانواده در پی گسترش حریم اجتماعی، كاهش نظارت اجتماعی در خانواده، بی توجهی به حرمت ها و اُفت انقیاد پذیری از والدین بخصوص پدر را از عوامل دیگری برشمرد كه بر رشد اعتیاد اثر مستقیم داشته است.
معین الدینی گفت: تا زمانی كه در بخش های مختلف نگرش مثبت به اعتیاد وجود دارد و حتی برخی افراد، مصرف مواد مخدر را درمانگر مشكلات جسمی و روانی جلوه می دهند، امر مبارزه با گسترش اعتیاد نیز با چالش جدی رو به روست.
فرماندار فریدن گفت: جامعه در تعریف فرد معتاد به نقطه مشترك نرسیده و هنوز نمی دانیم كه معتاد یك مجرم است یا بیمار و همین موضوع نیز یك چالش محوری محسوب می شود.
فرماندار فریدن همچنین گفت: 10 درصد از اعتیادها از محیط كار و با پیشنهاد همكار آغاز می شود.
معین الدینی گفت: بر اساس آمار 54 درصد معتادان شاغل اند كه از این تعداد 37 درصد در بخش دولتی مشغول به كار هستند.
فرماندار فریدن، بی عدالتی، نبود انگیزه و قدرنشناسی در محیط كار را از عمده دلایل بروز اعتیاد در افراد شاغل دانست و گفت: بخش عمده وقت افراد شاغل در محیط كار می گذرد، بنابراین از تاثیر این مساله روی سلامت جسمانی و بهداشت روانی افراد نباید غافل شد.
در این كارگروه، سهم ادارات در اجرای شاخص های نشاط اجتماعی، ضرورت ایجاد نشاط بصری در فضای شهری، توسعه آموزش فردی و گروهی، برگزاری همایش، تقویت باورهای اعتقادی و مقابله با افكار سنتی، تلاش برای بهبود معتادان، مبارزه با دسترسی آسان به مواد مخدر و توجه به اشتغالزایی از مهمترین موضوعاتی بود كه در راستای تبیین بُعد اجتماعی مبارزه با اعتیاد عنوان شد.
به گزارش ایرنا؛ در سال های اخیر اعتیاد در فریدن به عنوان یكی از مهمترین آسیب های اجتماعی مطرح بوده، بطوری كه از آن به عنوان عمده دلیل رشد پدیده طلاق نام برده می شود از این رو مبارزه با گسترش اعتیاد در راس سیاست های مدیریتی این شهرستان قرار گرفته است.
به گفته مسئولان، امسال 180 نفر به كمپ و 260 نفر به مركز سرپایی ترك اعتیاد این شهرستان مراجعه كرده كه از این تعداد هفت نفر زن بودند.
در سال گذشته نیز 267 مرد و 6 زن به مراكز ترك اعتیاد مراجعه كردند.
فریدن با دو شهر و 28 روستا و با جمعیت بیش از 49 هزار نفر در 140 كیلومتری غرب استان واقع است.
6027/9861
اصفهان-ایرنا- فرماندار فریدن گفت: علاوه بر آسیب های فردی ناشی از اعتیاد، تبعات اجتماعی این مساله نیز رو به فزونی است.