به گزارش ایرنا، منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز كه در گذشته ها به فراموشی سپرده شده بود امروز دوران رشد و بالندگی را در سایه اتحاد و یكدلی مردم و مسئولان طی می كند.
اینك این منطقه همچون نگینی درخشان در قلب استان البرز می درخشد و در روزهایی كه عده ای به دنبال ایجاد ناامیدی هستند بر روی ریل توسعه و پیشرفت قرار گرفته و شعار «می توانم» را محقق كرده است.
منطقه پیام ظرفیتی كه با گذر از سد نداشتن ها و نتوانستن ها، بارقه امید و می توانم را جان دوباره بخشید.
این منطقه ویژه كه فرودگاه بین المللی پیام البرز وابسته به وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات همنشین شده است امسال با مسافری شدن فرودگاه شادمانی البرز و ایران را دوچندان كرد.
فرودگاه پیام سال 1371 در جنوب غربی كلانشهر كرج راه اندازی شد و این فرودگاه تنها با پرواز هواپیماهای باری یا كارگو در تجارت بین المللی نقش آفرینی می كرد.
واردات و صادرات بخشی از كالاها در این فرودگاه انجام شد كه گاهی به علل مختلف موانع سد راه فعالیت مجموعه پروازها شده و حتی برای چند سالی هیچ پرنده ای كه حامل بار و كالا باشد در این مكان فرود یا پرواز نداشت.
اكنون چند ماهی است كه حمایت قاطع دولت تدبیر و امید مجموعه فرودگاهی و منطقه ویژه اقتصادی پیام را
در راستای اقتصاد مقاومتی به مجموعه ای كارآمد و قابل اتكا تبدیل كرده و هر روز فعالیت جدیدی در البرز به ثبت می رسد.
به بركت تلاش های متخصصان ، سرمایه گذاران و دولتمردان امروز موتور محركه و توسعه البرزحركتی تازه آغاز كرده كه مجموعه پیام سرآمد حركت های توسعه ای و اقتصادی استان به شمار می رود.
فرودگاه مسافری بین المللی، كارگو، واردات، صادرات و تولیدات محصولات حوزه فناوری اطلاعات، راه اندازی نخستین قطب دیتاسنتر ایران از جمله ویژگی هایی است كه پیام البرز را به منطقه ای منحصر به فرد تبدیل كرده است.
قابلیت های این منطقه موجب شده تا سرمایه گذاران داخلی و خارجی زیادی علاقه مند به سرمایه گذاری در این منطقه شوند و می توان گفت آینده ای روشن در انتظار پیام البرز قرار دارد.
مسافربری شدن فرودگاه پیام از 23 شهریور ماه امسال امروز این منطقه را كانون توجه عمومی قرار داده است.
تقاضای فراوان برای برقراری پروازها به اقصی نقاط ایران ، اكنون مسئولان را برآن داشته تا افزون بر مشهد مقدس، دالان هوایی را به سوی كیش، بندرعباس و اهواز ترسیم كرده و برای خدمات دهی در این مسیرها آماده شوند.
معاون امور دولت مجلس و استان های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در بازدید از منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام البرز گفت: اقدامات صورت گرفته در این منطقه به گونه ای است كه می توان آینده آن را در توسعه هر چه بیشتر استان و منطقه امیدوار كننده دانست.
سید حسین دهدشتی افزود: این منطقه در كنار كلانشهر كرج و نزدیكی پایتخت، ظرفیت خوبی است كه در سه دهه اخیر از آن غلفت شده بود اما اكنون مورد توجه قرار گرفته كه نتیجه آن تغییرات محسوس و امیدوار كننده است.
وی اضافه كرد: همچنین با توجه به ظرفیت های بالای منطقه ویژه اقتصادی پیام، سرمایه گذاران زیادی از آن استقبال كرده اند كه آثار آن را نیز در جامعه می بینیم.
دهدشتی گفت: قابلیت و ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام كه امروز شاهد مسافربری شدن آن نیز هستیم موجب شده تا اراده محكمی در وزارت ارتباطات، فناوری و اطلاعات كه معین استان البرز نیز است با هدف برداشتن قدم های بزرگ برای توسعه و ادامه سرمایه گذاری ها ایجاد شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز نیز گفت: منطقه ویژه اقتصادی پیام به یك مكان كارگاهی تبدیل شده كه سرمایه گذاران زیادی در آن حضور پیدا كرده و این نوید را می دهیم كه این منطقه تبدیل به موتور محركه و توسعه استان شود.
عزیز الله شهبازی افزود: مسافربری شدن فرودگاه پیام در كنار دیگر مزیت های آن موجب شده تا در دل مردم منطقه امیدی برای توسعه ایجاد شود.
وی اضافه كرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همكاری خوبی در استان البرز دارد كه امیدواریم با تعامل هر چه بیشتر بتوان گام های اساسی و بلند تری برای توسعه استان و كشور برداشت.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز با اشاره به قابلیت های منطقه در خصوص مسافربری شدن آن گفت: افزوده شدن كاربری مسافری فرودگاه پیام به تایید شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی رسید.
سعید زرندی افزود: در نشست شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور كه با ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، موضوع افزوده شدن كاربری مسافری به فعالیتهای فرودگاه پیام مورد تایید این شورا قرار گرفت.
وی اضافه كرد: با تصویب این موضوع، كاربری شدن مسافری فرودگاه در كنار سایرفعالیت ها از جمله خدمات باری و آموزشی تثبیت و توسعه پروازهای مسافری در فرودگاه پیام سرعت بیشتری خواهد گرفت.
زرندی گفت: تعداد پروازهای بیشتری به مسیرهای مختلف در این فرودگاه برنامه ریزی خواهد شد.
معاون منطقه ویژه اقتصادی شركت خدمات هوایی پیام البرز نیز با بیان اینكه پنج قطب دیتا سنتر برای كشور پیش بینی شده است، گفت: نخستین قطب دیتاسنتر ایران در البرز راه اندازی می شود.
محمدرضا واعظی پور در گفت وگو با ایرنا افزود: راه اندازی قطب دیتا سنتر نقش موثری در فعالیت های «آی .سی .تی » و فناوری اطلاعات دارد.
وی بیان داشت: تلاش ها براین است كه منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز به هاستینگ بین المللی ( خدمات پشتیبانی سایت های اینترنتی ) تبدیل شود.
واعظی پور اظهار داشت: موقعیت پیام در كشور به همراه زیر ساخت های موجود در آن شامل فیبر نوری و زیرساخت های فیزیكی از مزیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام به شمار می رود.
وی گفت: قابلیت های پیام در این بخش موجب شده تا سرمایه گذاران خارجی و داخلی بسیاری علاقه مند به حضور در منطقه شوند.
واعظی پور ادامه داد: پیام نزدیك ترین منطقه ویژه اقتصادی به تهران است و به همین منظور تلاش شده تا با بازنگری در فعالیت های خود، جهت گیری كلانی در نقش آفرینی پیام در حوزه اقتصاد دیجیتال داشته باشیم.
مدیر كل امور گمركی و ترانزیت كالای شركت خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام نیز از رشد 35درصدی درآمد امور گمركی و ترانزیت كالای این منطقه ویژه در مهر ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
محمد صادق قبله گاهی افزود: این میزان رشد درحالی صورت گرفته كه امسال به علت نوسانات نرخ ارز و عدم تعادل بازارهای اقتصادی ناشی از شوك خروج آمریكا از برجام ،وضعیت خوبی در اقتصاد كشور پیش بینی نمی شد.
وی اضافه كرد: با وجود اختلالات شدید در تامین ارز برای فعالان اقتصادی و نبود ثبات طی ماه های اخیر، مجموعه پیام همچنان به سمت پیشرفت و تعالی در حركت است .
قبله گاهی با اشاره به حجم بالای ورود و خروج كالا از گمرك منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: تعداد ورود و خروج كانتینرها به منطقه در مهرماه 97 معادل یك هزار و 295 دستگاه است كه این تعداد هم نسبت به سال گذشته كه 563 كانتیر بودافزایش 130 درصدی نشان می دهد.
وی ادامه داد: عمده كالاهای وارداتی به گمرك منطقه ویژه اقتصادی پیام شامل كمپرسور برودتی، شیر آلات صنعتی، دوربین مداربسته و متعلقات، لوازم خانگی، پارچه، پوشاك، لوازم التحریر و محصولات حوزه ICT بوده است.
قبله گاهی گفت: این محصولات بیشتر از كشورهای چین، فنلاند، ایتالیا، تركیه، بلژیك و آلمان از طریق گمرك البرز وارد كشور شدهاند.
مدیر كل عملیات فرودگاهی فرودگاه بین المللی پیام البرز نیز اعلام كرد: با توجه به فراوانی تقاضای سفر ، پروازهای این فرودگاه در آینده نزدیك به صورت روزانه انجام می شود.
علی كاملی افزود: مسیرهای هوایی مشهد مقدس، كیش، بندر عباس و اهواز بیشترین تقاضای مسافران در البرز است.
وی اضافه كرد: پروازهای مسافری فرودگاه پیام روز جمعه 23 شهریورماه جاری آغاز و در مرحله نخست روزهای چهارشنبه و جمعه هر هفته، پرواز بین مشهد و كرج انجام می شود.
معاون هوانوردی و امور فرودگاهی شركت خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام استان البرز نیز گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته با شركت هواپیمایی «كیش ایر»، پروازهای این فرودگاه به مقصد كیش از آبان ماه امسال برقرار می شود.
منوچهر اتقیایی افزود: اكنون استقبال از پروازهای مسافری فرودگاه پیام و تقاضا برای برقرای مسیرهای جدید از سوی مردم افزایش یافته است.
وی اضافه كرد: به همین منظور در حال برنامه ریزی هستیم تا پروازهای جدید در مسیرهای مشهد، كیش، كرمانشاه و ایلام راه اندازی شود.
اتقیایی گفت: هم اكنون پروازهای مسیر كرج - مشهد و بالعكس از فرودگاه پیام در روز های چهارشنبه و جمعه به صورت منظم و با استقبال مردم در حال انجام است و تاپاین آبان ماه نیز حداقل 2 پرواز دیگر در این مسیر در سایر روزها برقرار تا مردم استان البرز گزینه های بیشتری برای سفر به مشهد مقدس در اختیار داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به تقاضای زیاد برای مسیر كیش طبق مذاكرات صورت گرفته با شركت هواپیمایی كیش ایر، مقرر شد تا از آبان ماه امسال این پروازها به مقصد كیش 2 روز در هفته برقرار شود.
اتقیایی گفت: برای سایر مسیرهای پر متقاضی مانند اهواز و بندرعباس نیز در حال مذاكره و زمان دقیق برقراری این پروازها اطلاع رسانی خواهد شد.
منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه پیام به مساحت سه هزار و600 هكتار دارای 230 واحد تولیدی و صنعتی فعال یا در دست راه اندازی است.
7414/ 6155
كرج-ایرنا- همت و تلاش شبانه روزی متخصصان ، سرمایه گذاران و دولتمردان موجب شده تا در اوج تحریم دشمن بسیاری بخش ها دوران رشد ، توسعه و بالندگی را طی كنند ، عزمی راسخ كه چرخ اقتصاد وتولید را در مناطقی همچون منطقه ویژه اقتصادی پیام البرز با سرعت به حركت درآورده است.