۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۲۰
کد خبر: 83094091
T T
۰ نفر

مينودشت، بهشت گلستان محروم از توسعه

۱۹ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۲۰
کد خبر: 83094091
مينودشت، بهشت گلستان محروم از توسعه

گنبدكاووس - ايرنا - شهرستان مينودشت واقع درشرق استان گلستان با بهره مندي از مواهب طبيعي و خدادادي و ظرفيت هاي بالقوه و مستعد براي توسعه، افزايش درآمد و ايجاد اشتغال، همچنان محروم از پيشرفت و توسعه و نيازمند سرمايه گذاري و توجه ويژه است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، موقعيت جغرافيايي كم نظير مينودشت درحاشيه جاده بين المللي شمال - مشهد در كنار طبيعت زيبا و بكر اين شهرستان با انبوهي از منابع طبيعي خدادادي مانند جنگل هاي هيركاني، آبشارها، چشم اندازهاي زيبا، مناطق مرتفع و روستاهاي جنگلي و كوهستاني آن به همراه ظرفيت هاي بالقوه حوزه كشاورزي، صنعت و صنايع دستي اقوام تنها بخشي از مواهبي است كه اين شهرستان كمتر توسعه يافته از آن برخوردار است.
بي جهت نيست كه از اين شهرستان با دارا بودن بسياري از مواهب الهي و خدادادي به بهشت گلستان ياد مي شود، با اين حال مينودشت براي بهره مندي از اين مواهب الهي نيازمند توجه و نگاه ويژه مسئولان و سرمايه گذاران بخش خصوصي است.
نكته اي كه فرماندار مينودشت نيز به آن اذعان دارد و تنها راه شكوفايي و استفاده بهينه از اين ظرفيت ها را شناسايي و معرفي آن به سرمايه گذاران داخل و خارج از استان و كشور مي داند.
سيدرضا طباطبايي مي گويد كه مينودشت به دليل موقعيت خاص جغرافيايي و دارا بودن مكان هاي گردشگري و تفرجگاهي، مذهبي و جاذبه هاي طبيعي و نيز كارگاه هاي توليدي و صنعتي، ظرفيت و پتانسيل هاي بالقوه اي براي پيشرفت و توسعه دارد.
وي اما گفت كه تاكنون به صورت جدي به ظرفيت هاي بالقوه مينودشت توجه نشده و نياز است تا دراين خصوص مطالعات و اقدامات اساسي صورت گيرد تا مسير توسعه و پيشرفت اين شهرستان بيش از پيش تسريع و شتاب گيرد.
طباطبايي اضافه كرد: اولويت نخست مديران مينودشت دربخش هاي مختلف بايد شناسايي ظرفيت ها و معرفي آن به سرمايه گذاران باشد و در كنار آن نسبت به رفع موانع و نيز اعتماد سازي با ايجاد مشوق هاي لازم اقدام نمايند.
وي تصريح كرد: مينودشت ظرفيت هاي بالقوه اي درحوزه گردشگري، كشاورزي، صنعت و صنايع دستي دارد كه مي توان با استفاده بهينه از اين ظرفيت ها، به رونق اقتصادي، ايجاد اشتغال و رشد و توسعه پايدار شهرستان كمك كرد.
فرماندار مينودشت در تشريح ظرفيت هاي اين شهرستان گفت: مهمترين ظرفيت مينودشت حوزه كشاورزي است كه با حدود 30 هزار هكتار اراضي كشاورزي، مستعد زراعت، باغباني و كشت گياهان دارويي است.
وي افزود: دراين بخش احياي كشت توتون، توسعه نوغانداري و نيز باغات مثمر در اراضي شيبدار و گياهان دارويي و راه اندازي صنايع فراوري و تبديلي آن مي تواند علاوه بر افزايش درآمد بهره برداران، هزاران فرصت شغلي پايدار نيز در مينودشت ايجاد نمايد.
طباطبايي حوزه گردشگري را دومين ظرفيت بالقوه توسعه مينودشت دانست و اضافه كرد: اين شهرستان 45 هزار هكتار اراضي جنگلي كه جزو منابع ملي است و نيز 30 هزار هكتار ديگر كه مستثنيات تصرفي مردم از سال هاي قبل مي باشد، دارد.
وي گفت: طبيعت زيبا و بكر عرصه هاي جنگلي مينودشت، وجود چشمه ها و آبشارهاي زيبا و مناطق كوهستاني آن از بهترين ظرفيت ها براي جذب گردشگر و توريست داخلي و خارجي است كه بايد براي آن برنامه ريزي شود.
طباطبايي، احداث مراكز اقامتي، بوم گردي و پذيرايي و ايجاد امكانات رفاهي را از جمله نيازهاي مينودشت ذكر كرد كه بخش خصوصي مي تواند در اين زمينع ها فعاليت كند.
فرماندار مينودشت ادامه داد: بخش قابل توجهي از 76 روستاي اين شهرستان در مناطق جنگلي و كوهستاني قرار دارند كه مي توان با فراهم كردن امكانات مناسب از اين روستاها براي توسعه بوم گردي و جذب گردشگر استفاده كرد.
وي گفت: صنايع دستي، ابريشم بافي، البسه و پوشاك محلي و غذاهاي سنتي اهالي روستاهاي مينودشت نيز جذابيت هاي خاصي براي جذب گردشگران داخلي و خارجي دارد كه مي توان از آن استفاده نمود.
طباطبايي اضافه كرد: علاوه بر اين، منطقه ويژه اي به نام 'چراغ تپه' در حومه اين شهر قرار دارد كه از آن به بام مينودشت ياد مي شود و در گذشته يك سايت پروازي پاراگلايدر بوده است.
وي گفت: اين منطقه بسيار زيبا مستعد ايجاد مركز رفاهي و تفريحي مانند تله كابين و جاده سلامت است كه مي تواند ميزبان شهروندان و ديگر مردم شهرهاي همجوار و نيز گردشگران داخلي و خارجي باشد.
طباطبايي، سايت پروازي 'ترسه' را از ديگر فرصت هاي مينودشت براي سرمايه گذاري و توسعه ذكر كرد و اظهار داشت: اين مجموعه از كم نظيرترين مكان ها در كشور براي ورزش هاي پروازي (پاراگلايدر) است.
وي افزود: اين مكان با چشم انداز زيبا مي تواند علاوه بر توسعه وزش هاي پروازي، به يك مجموعه تفريحي و گردشگري نمونه تبديل شود.
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مينودشت نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به ظرفيت هاي بوم گردي اين شهرستان اشاره كرد و گفت: هم اكنون 6 واحد بوم گردي روستايي در مينودشت فعال است كه با راه اندازي 10 واحد ديگر تا پايان امسال، اين رقم به 16 واحد افزايش مي يابد.
به گفته رضا پورمهدي، علاوه بر واحدهاي بوم گردي فعال مينودشت، براي راه اندازي هشت واحد ديگر در روستاهاي جنگلي و ييلاقي اين شهرستان نيز موافقت اصولي صادر شده كه مراحل اداري آن درحال انجام است.
وي با اشاره به ارائه 12 درخواست ديگر براي راه اندازي بوم گردي روستايي در مينودشت، اضافه كرد: براي راه اندازي هر واحد بوم گردي تسهيلات ويژه اي از يك تا پنج ميليارد ريال پرداخت مي شود.
به گزارش ايرنا، بوم گردي يا گردشگري روستايي مدل جديدي از صنعت توريسم است كه درسال هاي اخير در نقاط مختلف كشور از جمله گلستان كه از حيث اقليم آب و هوايي و مناظر طبيعي از استان هاي برتر به شمار مي رود، مورد توجه قرار گرفته است.
در بوم گردي، گردشگران به جاي حضور در مكان هاي مجلل و اقامت در هتل هاي چند ستاره ترجيح مي دهند به روستاها بروند و در مناطق بكر با استفاده از امكانات و تجهيزات بومي و سنتي تفريح كنند.
توسعه و رونق بوم گردي علاوه بر جلوگيري از تخريب محيط زيست و رويه نادرست تبديل روستا به شهر با ساخت و سازهاي غير اصولي، به ايجاد اشتغال و درآمد از منابع محلي در روستاها كمك مي كند.
فرماندار مينودشت، حوزه صنعت را از ديگر فرصت هاي جذب سرمايه گذاري و توسعه اين شهرستان ذكر كرد و گفت: براي استقرار صنايع درشهرك صنعتي مينودشت كه فاز نخست آن به مساحت 28 هكتار تكميل شده، 12 هكتار ديگر پيش بيني شده است.
طباطبايي افزود: هم اكنون 44 واحد توليدي در شهرك صنعتي مينودشت قرارداد دارند كه تاكنون 60 درصد آن فعال شده اند و بقيه نيز يا درحال عمليات اجرايي بوده يا به دلايلي فعلا غيرفعال مي باشند.
وي اضافه كرد: در فاز دوم شهرك صنعتي مينودشت به مساحت 12 هكتار، زيرساخت هاي اوليه فراهم شده و آماده واگذاري زمين به سرمايه گذاران است.
فرماندار مينودشت گفت: اين شهرستان به لحاظ قرار گرفتن در منطقه كمتر توسعه يافته از 10 تا 15 سال معافيت مالياتي براي استقرار صنايع برخوردار است كه مشوق خوبي براي سرمايه گذاري دربخش هاي مختلف است.
طباطبايي همچنين از برنامه ريزي براي برگزاري همايش بزرگ ويژه سرمايه گذاران محلي، استاني، كشوري و درصورت امكان ايرانيان خارج از كشور در مينودشت خبر داد و افزود: اين همايش با هدف معرفي ظرفيت هاي سرمايه گذاري به بخش خصوصي تا قبل از ايام دهه مبارك فجر امسال برگزار مي شود.
شهرستان مينودشت با افزون بر 80 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است.
1860/3039/
۰ نفر