به گزارش خبرنگار ايرنا، شهرستان بابل در حال حاضر با دارا بودن 17 دانشگاه، موسسه و مراكز علمي و فرهنگي با سابقه و با پذيرش دانشجويان از اقصي نقاط كشور به عنوان قطب علمي و دانشگاهي در مازندران معروف است.
هر چند پيشينه تاريخي بابل نشان از تجاري بودن اين شهر دارد و تا قبل از اول آذر ماه 1310 اين شهر را بارفروش مي ناميدند و محل تردد تاجران و بازرگانان از سراسر ايران بوده اما امروز حضور دانشجويان از سراسر كشور در اين شهر به بايل ويژگي فرهنگي و علمي داده است.
چراغ اولين دانشگاه شهر بابل را خير بزرگ سيد حسين فلاح نوشيرواني با اهداء 17 هكتار زمين و احداث 11هزار متر مربع فضاي آموزشي در سال 1348 روشن كرد. اين مركز براي اولين بار در سال 1352 براي تربيت دبير در رشته هاي ساختمان، برق و مكانيك دانشجو پذيرش كرد و اين مركز بعد از طي مراحل توسعه و تكامل امروز به عنوان تنها دانشگاه صنعتي شمال كشور يعني دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل بيش از 6هزار دانشجو دارد.
اين شهرستان در حال حاضر داراي 17 دانشگاه، مركز و موسسه آموزشي اعم از دانشگاه علوم پزشكي ، دانشگاه صنعتي نوشيرواني، 2 دانشگاه پيام نور مركز بابل و بندپي، دانشگاه فني و حرفه اي الزهراي بابل، دانشگاه فني و حرفه اي امام صادق(ع) ، دانشگاه علوم و فنون مازندران، دانشگاه آزاد، دانشگاه علمي و كاربردي ، مركز آموزش علمي و كاربردي فرهنگ و هنر واحد چهار بابل ، مركز آموزش علمي و كاربردي جهاد دانشگاهي، موسسه آموزش عالي علوم و فناوري آريان، موسسه آموزش عالي راه و دانش ، آموزشكده فني و حرفه اي سما و موسسه آموزش عالي طبري با حدود 40 هزار دانشجو است.
با توجه به حضور اين تعداد دانشجويان مي طلبد تا اين شهر از لحاظ زير ساخت هاي شهري چون پارك، زمين ورزشي، فضاي فرهنگي و تفريحي و هتل مجهز بوده تا دانشجويان و مردم ساكن در شهر در اوقات فراغت مكانهاي مناسب داشته باشند.
**هتل هاي بابل در شان اين شهر دانشگاهي نيست
دانشجوي قزويني دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل به خبرنگار ايرنا گفت: بابل داراي دانشگاهها و اساتيد بزرگ و معتبري است اما متاسفانه در برخي از زيرساخت ها پيشرفت مناسبي نداشته است و اين شهر نتوانست همگام با توسعه دانشگاهها در ابعاد ديگر كه ضرورت هر شهر به خصوص يك شهر دانشگاهي است توسعه يابد.
محمد فلاح اظهار داشت: بابل نتوانست در هتل سازي و مهمان سراها پيشرفت مناسبي داشته باشد و از عقب ماندگي مزمني رنج مي برد.
اين دانشجوي رشته مكانيك دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل بيان داشت: براي ثبت نام در دانشگاه صنعتي نوشيرواني شهريور ماه گذشته به همراه خانواده از قزوين به بابل آمديم اما متاسفانه برغم جستجوي زياد هتل يا مهمانپذير مناسب نيافتيم و خانواده براي اسكان چند شب را در هتل هاي بابلسر به سر برده اند.
***گذران اوقات فراغت دانشجويان بابل در شهر همجوار
اميرحسين مجد دانشجوي تهراني دانشگاه پيام نور بابل به خبرنگار ايرنا گفت: بسياري از دانشجويان علاقمند هستند در شهري كه تحصيل ميكنند امكانات رفاهي و تفريحي وجود داشته باشد تا بتوانند از آن بهرمند شوند اما بابل با جمعيت بيش از نيم ميليون نفري و 40 هزار دانشجو با كمبود امكاناتي ورزشي، تفريحي و استخر در رنج است.
وي بيان داشت: شنا يكي از تفريحات سالمي است كه دانشجويان مي توانند از آن استفاده كنند و ضرورت دارد كه در اين شهر چند استخر مدرن احداث شود تا براي دانشجويان جاذبه داشته باشد.
اين دانشجوي تهراني افزود: متاسفانه بابل از جمله شهرهايي در مازندران است كه كنسرت موسيقي در آن برگزار نمي شود و دوستان دانشجوي ما براي پر كردن اوقات فراغت به شهرهاي همجوار مثل ساري يا بابلسر مي روند.
***غير ساحلي بودن بابل عامل عقب ماندگي در هتل سازي
رييس اداره ميراث فرهنگي و صنايع دستي بابل به خبرنگار ايرنا گفت: بابل به علت غير ساحلي بودن نسبت به شهرهاي ساحلي مازندران در هتل سازي عقب ماندگي دارد كه بايد اين كمبود جبران شود.
التفات اباذري بيان داشت: البته اين مشكل را تمامي شهرهاي غيرساحلي مازندران دارا هستند اما اين مشكل در بابل به خاطر جمعيت بيش از نيم ميليوني و ميزان دانشجوي در حال تحصيل در اين شهرستان جلوه بيشتري يافته است.
وي گفت: در حال حاضر بابل داراي چهار هتل با مجموع 300 تخت است كه بايد اين ظرفيت افزايش يابد.
وي افزود: پيشينه تجاري بودن شهر بابل سبب شد تا كمتر در حوزه هتل سازي و گردشگري سرمايه گذاري شود اما خوشبختانه در حال حاضر موج حاكم در شهرستان به گونه اي است كه به شدت نيازمند احداث هتل هاي مدرن و سرمايه گذاري در بخش گردشگري مي باشد كه مسافران و دانشجويان بتوانند از آن بهره مند شوند.
اباذري گفت: در حوزه بوم گردي هم طرح هاي خوبي در جنوب بابل در دست اقدام است كه اميدواريم با افتتاح اين طرح ها دانشحويان و مسافران از آن لذت ببرند.
***سرانه 60 سانتيمتري فضاي ورزشي بابل
رييس اداره ورزش و جوانان بابل گفت: سرانه فضاي ورزشي بابل با احتساب مجموعه تمامي فضاي ورزشي ، استخر ، سالن تمرين ، سالن چند منظوره و فضاي روباز كه داراي استانداردهاي مطلوب است در حال حاضر 60 سانتيمتر است كه اين آمار با استانداردها فاصله دارد.
حبيب الله اميرنيا بيان داشت: بايد بپذيريم كه براي افزايش سرانه ورزشي شهرستان بابل نياز به اعتبارات بيشتري داريم تا بتوانيم جوابگوي جمعيت 530 هزار نفري بابل و جمعيت دانشجويان اين شهر دانشگاهي باشيم.
وي ادامه داد: خوشبختانه در حال حاضر در شهرستان حدود 15 طرح ورزشي در حال احداث مي باشد كه اين طرح ها اعم از بازسازي فاز اول ورزشگاه هفت تير بابل، سالن چند منظوره گتاب، سالن چند منظوره زرگر شهر و بهسازي بيش از 10 زمين ورزشي مي باشد كه براي تكميل تمام اين طرح ها حدود 20 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
امير نيا بيان داشت: تمام همت و تلاش ما اين است تا پايان برنامه ششم توسعه سرانه ورزشي بابل را به يك و دو دهم مترمربع ارتقاء بخشيم كه در چشم انداز مشخص شده است.
***رنج بابلي ها به لحاظ كمبود سرانه فضاي فرهنگي
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بابل به خبرنگار ايرنا گفت: برغم اينكه اين شهرستان از يك پيشينه تاريخي خوبي برخوردار است اما متاسفانه سرانه فضاي فرهنگي پاسخگوي نيازهاي شهروندان بابلي و جمعيت دانشجوي اين شهر نيست.
عيسي محمدي فيروزجاه بيان داشت: در شرايط فعلي خيرين بابلي كه نگاه خيرخواهانه آنها در كشور مطرح است بايد براي ساخت و تجهيز مراكز فرهنگي و هنري مشاركت داشته باشند.
وي گفت : عدم وجود فرهنگ سرا براي شهر بابل زيبنده نيست چرا كه برخي از مناطق شهري بابل مثل موزيرج 50 هزار نفر جمعيت را به خود جاي داده است و حتما ضروري است چند فرهنگ سرا در اين شهر احداث شود.
وي افزود : در راه اندازي فرهنگ سراها شهرداري و شوراي اسلامي شهر نقش مهمي دارند كه اميدواريم اين امر هرچه زودتر اجرايي شود تا زمينه افزايش فضاي فرهنگي شهر فراهم شود.
محمدي در باره برگزاري كنسرت موسيقي بيان داشت: براي برگزاري كنسرت موسيقي در بابل دلسوزان نظام بايد مديريت كنند چون اين مساله قابل حذف نيست.
وي افزود: اگر اين كار قانوني انجام نشود زمينه براي انجام كارهاي زير زميني فراهم مي شود كه بدون ترديد براي شهرستان آسيب هاي جدي به همراه خواهد آورد.
7343/1899
ساري - ايرنا - بابل شهر دانشگاهي با حدود 40 هزار دانشجو، برابر با جمعيت برخي از شهرهاي مازندران با فقر امكانات مختلف فرهنگي، ورزشي، تفريحي و رفاهي روبرو است.