۲۰ آبان ۱۳۹۷، ۷:۳۹
کد خبر: 83094820
T T
۰ نفر

ترامپ با آب و هواي فرانسه ناسازگار است

۲۰ آبان ۱۳۹۷، ۷:۳۹
کد خبر: 83094820
ترامپ با آب و هواي فرانسه ناسازگار است

تهران – ايرنا – دونالد ترامپ به آب و هواي اروپا علاقه اي ندارد؛ مخصوصا به هواي باراني فرانسه و پيمان آب و هوايي پاريس. از همين رو، رئيس جمهوري آمريكا با «دوست خوب» و نزديكش امانوئل مكرون بناي ناسازگاري گذاشته و در پاريس بار ديگر قواعدي را شكست كه غرب به آنها احترام مي گذاشت.

به گزارش ايرنا، ترامپ و همسرش «ملانيا» قرار بود با هلي كوپتر به گورستان سربازان آمريكايي و بناي يادبود سربازان كشته شده جنگ جهاني اول در «بلو» در شمال فرانسه سفر كنند. كاخ سفيد خبر داد كه اين برنامه به دليل بارش «باران» لغو شده است. پس از لغو اين برنامه سيلي از انتقادات بود كه به سوي رئيس جمهوري آمريكا روانه شد.
«ديويد فروم» نطق نويس «جورج دبليو بوش» رئيس جمهوري اسبق آمريكا در توئيتر نوشت: «از مركز پاريس تا محل بناي يادبود 60 كيلومتر هم فاصله نيست. اگر هواي باراني و باد براي پرواز هلي كوپتر مناسب نبود، كاروان خودروهاي رياست جمهوري مي توانست اين فاصله را يك ساعته طي كند. عجيب است كه رئيس جمهوري براي حضور در اين مراسم مهم به فرانسه سفر كرد اما به جاي آنكه شخصا به آمريكايي هايي اداي احترام كند كه يكصد سال پيش براي رسيدن به پيروزي، در فرانسه جان خود را از دست دادند، در هتل ماند و تلويزيون تماشا كرد.»
«بن رودز» مشاور و نطق نويس «باراك اوباما» رئيس جمهوري سابق اوباما هم طبق معمول زبان به انتقاد از ترامپ گشود و توئيت كرد:«طي هشت سال در برنامه ريزي براي سفرهاي اوباما كمك كردم. هميشه مساله باران مطرح است.هميشه.»
«كودي كينان» يكي ديگر از اعضاي تيم اوباما هم تصويري از رئيس جمهوري سابق آمريكا را درتوئيتر منتشر كرد كه در هواي باراني و در حالي كه با چتر زير باران ايستاده است، سخنراني مي كند. كينان نوشت: «حدس بزنيد كدام رئيس جمهوري اجازه ندارد آب و هوا مانع از اداي احترام او با سربازان شود.»
«نيكولاس سائومس»عضو پارلمان انگليس و نوه«وينستون چرچيل»نخست وزير سالهاي دور بريتانيا هم در توئيتي نوشت: «آنها رو به دشمن مردند اما دونالد ترامپ بي لياقت و رقت انگيز نتوانست حتي در مقابل آب و هوا تاب آورد و به قربانيان اداي احترام كند.»
ساير رهبران غربي كه به پاريس رفته بودند در مراسم هاي مختلف شركت كردند و از ترامپ خبري نبود. رئيس جمهوري اصلا براي اين به پاريس رفته بود كه در مراسم يكصدمين سالگرد پايان جنگ جهاني اول شركت كند؛ جنگي كه يكصد و پانزده هزار آمريكايي در آن كشته شدند.
ترامپ از ابتداي رياست جمهوري اش رابطه نزديكي با فرانسوي برقرار كرده بود؛ به ويژه با مكرون. آن دو هر چند تماس هاي تلفني شبانه زيادي با هم داشتند اما دوران صميمت آنها بسيار كوتاه بود. زماني مشخص شد رفاقت مكرون و ترامپ پايدار نخواهد بود كه رئيس جمهوري آمريكا از پيمان آب و هوايي پاريس خارج شد. مكرون بخش زيادي از اعتبار بين المللي خود را روي اين پيمان سرمايه گذاري كرده بود. رئيس جمهوري فرانسه از در ديگري وارد شد، از در برجام. تمام تلاش او اين بود كه ترامپ در اين توافق هسته اي بماند اما رئيس جمهوري آمريكا از آن هم خارج شد.
هنوزعصبانيت اروپايي ها از بدعهدي ترامپ در برجام، پيمان پاريس و تعرفه هاي سنگين بر فولاد و آلومينيوم و چندين موضوع ديگر فروكش نكرده كه مواضع بدعت آميز رئيس جمهوري آمريكا در قبال پرونده هاي دفاعي و تسليحاتي كام اروپا را تلخ كرده است. مكرون در مصاحبه اي پيش از سفر ترامپ به فرانسه خواستار تشكيل «ارتش اروپايي» شده و گفته بود: «ما با روسيه مواجهيم كه در مرز ما قرار دارد و نشان داده است كه مي تواند تهديدكننده باشد. ما بايد اروپايي داشته باشيم كه بتواند خودش از خودش بهتر دفاع كند، بدون آنكه به آمريكا متكي باشد.»
ترامپ در توئيتي اين اظهارات را توهين آميز خواند و نوشت: «رئيس جمهوري فرانسه گفته كه اروپا براي دفاع در مقابل آمريكا، چين و روسيه ارتش خودش را داشته باشد. اين بسيار توهين آميز است. اما شايد بهتر باشد سهم منصفانه خود را در ناتو پرداخت كند.» ماجرا ادامه دارد. نقشه خروج ترامپ از «پيمان منع موشك هاي هسته اي ميان برد» (INF) كه سال 1987 ميان آمريكا و اتحاد جماهير شوروي امضا شد، اروپا را بيش از ديگر اعضاي جامعه جهاني نگران كرده است. مشاوران رئيس جمهوري فرانسه گفتند كه ترامپ و مكرون در ديدار روز شنبه توافق كردند تا آمريكا درباره اين اقدام با ناتو مشورت كند.
هر چند رئيس جمهوري آمريكا پس از اين ديدار همتاي فرانسوي خود را «دوست خوب» خواند اما به نظر نمي رسد كه ترامپ سر قول خود بماند، همان طور كه عهد و پيمان آمريكا را در برجام شكست. رئيس جمهوري آمريكا وقتي روز شنبه به كاخ اليزه رفت، ساده ترين پروتكل هاي تشريفاتي را در ديدار با مكرون زير پا گذاشت. پس دليلي وجود ندارد كه به قولش درباره مشورت با ناتو اعتماد كرد. ترامپ در حياط اليزه و در مقابل دوربين هاي خبري به دست مكرون كه به سويش دراز شده بود، اعتنايي نكرد و با او دست نداد. يك مقام فرانسوي به آسوشيتدپرس گفته كه «فرانسه و آمريكا كنار هم بوده اند» و اينكه گفته مي شود كه مكرون ايالات متحده را دشمن مي داند «كاملا خلاف اتحاد و تاريخ 250 ساله» روابط دو كشور است. شايد بتوان ادعاي فرانسوي ها را به نوعي راستي آزمايي كرد اما ترامپ رئيس جمهوري نيست كه به تاريخ و تعهدات بين المللي توجهي داشته باشد.
رسانه ها و تحليلگران مكرون را يكي از سران پيشرويي مي دانند كه مي خواهد سيستم همكاري هاي بين المللي را حفظ كند اما دهها نفر از رهبران و مقام هاي بلندپايه اي كه امروز قرار است در كنار ترامپ در مراسم يكصدمين سالگرد پايان جنگ جهاني اول شركت كنند، هيچ اميدي به رئيس جمهوري آمريكا ندارند. اروپايي كه انتظار مي رفت مظهر وحدت بعد از دو جنگ ويرانگر باشد، حالا با موج گسترش راست افراطي، ملي گرايي و جدايي از متحدي قديمي (آمريكا) مواجه است. مكرون كه در سطح اروپا منزوي تر شده و محبوبيت داخلي اش كاهش داشته است، تواني براي هدايت ترامپ به مسير سابق ندارد. از سوي ديگر، رئيس جمهوري آمريكا نيز هويت خود را در شكستن ساختارها و مقابله با سنت هاي بين المللي و قوانين و حقوق جهاني جستجو مي كند.
اساسي ترين تحولي كه ترامپ دنبال مي كند زخمي كردن چين و جلوگيري از خيزش آن به عنوان ابرقدرت بعدي در سطح جهاني است. نخبگان و سياستگذاران پشت پرده آمريكايي همين را از ترامپ مي خواهند و توجه چندان به حاشيه سازي هاي رئيس جمهوري خود ندارند. بهانه كردن هواي باراني پاريس براي ماندن در هتل نشان مي دهد كه آمريكا - دستكم آمريكاي ترامپ - قصد دارد خاطرات گذشته با اروپايي ها را كنار بگذارد و غرب را به مقصد شرق ترك كند. فعلا در غرب آرامش برقرار است و خبري از جنگ جهاني نيست. هواي ابري و باراني غرب اروپا شخصيت ماجراجوي ترامپ را راضي نمي كند. او به دنبال ايجاد يك محيط بين المللي توفاني براي چين است.
شبك**9423**1708