«محمد حسن روزی طلب» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، اظهار كرد: در برنامه های 40 سال گذشته مبالغ زیادی برای سدسازی و مدیریت آب هزینه شد اما امروزه این مسئله چالش بسیار بزرگی است و سدها در بسیاری از نقاط كشور به محیط زیست آسیب رسانده اند.
«ریزگردها، بهره وری از منابع آب، خشك سالی و آلودگی ها از دیگر مباحث مورد توجه كارشناسی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.»
وی با بیان اینكه لازم بود از ابتداء برنامه های كشور با گفتمان نخبگانی و ارتباط سازمان های مختلف با یكدیگر تدوین شود، افزود: با این روش مراكز پژوهشی آثار منفی و مثبت را از ابتدا بررسی كرده و سد سازی به جای رفع مشكلات باعث بروز آثار منفی طولانی مدت به محیط زیست مانند مشكل دریچه ارومیه نمی شد.
دبیر اندیشكده آب، محیط زیست و امنیت غذایی و منابع طبیعی مركز الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی با اشاره به اینكه پیشرفت صنعتی نباید موجب خسارت به محیط زیست شود، تصریح كرد: برای توسعه كشور باید یك برنامه بلند مدت وجود داشته باشد تا كشور طبق برنامه صحیح جلو برود.
وی با بیان اینكه این الگو باید متناسب با علم و مسائل فناوری روز دنیا و قابل انعطاف باشد، افزود: كشور به الگویی نیاز دارد كه علی رغم توسعه صنعتی به اقلیم كشور توجه و بحران های پیش رو را پیش بینی و از آنها جلو گیری كند.
** الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی، مدل پیشرفت بی عیب و نقص
روزی طلب عنوان كرد: این برنامه بالادستی برای جلوگیری از فراز و فرود های برنامه توسعه كشور پس از انقلاب ایجاد شده است. در برنامه ششم توسعه نمودار پیشرفت و برنامه ریزی به صورت سینوسی بوده كه اكثر آنها به مقصد نرسیده است. اما الگوی پیشرفت مبتنی بر علم، مشورت نخبگانی، مدیریت منابع طبیعی، انسانی و اقتصادی پویا تدوین شده است.
وی اظهار كرد: باید برنامه های توسعه ای پیش از الگو مورد بازنگری قرار گیرد و مدل پیشرفت بی عیب و نقصی برای 50 سال آینده كشور توسط مركز پایه الگوی پیشرفت ایرانی - اسلامی ارائه شود.
** الگوی پیشرفت برای نسل جوان است
دبیر اندیشكده محیط زیست و منابع طبیعی مركز پایه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در خصوص حمایت نهادهای مربوط از این الگو هم گفت: نهاد های مسئول باید در تدوین، ارتقا، اصلاحات پیش نویس و دستیابی به افق، مشاركت كنند. باید سند آماده شده مورد اجماع نهادهای دولتی و به عنوان چارچوب پیشرفت در بلند مدت قرار بگیرد و تمام برنامه های توسعه از الگو تبعیت كند.
وی اظهار كرد: در این زمینه نقش و مشاركت مردم، رسانه ها و آگاهی رسانی در مدارس و دانشگاه ها بسیار حائز اهمیت است.
روزی طلب با بیان اینكه سرمایه اجتماعی بایداین الگو را متعلق به خود بداند، ادامه داد: این سند چشم انداز بلند مدت نیاز به مشاركت نقش جوانان دارد و وظیفه آنها پیش برد و اجرایی كردن الگو است.
دبیر اندیشكده آب و منابع طبیعی مركز الگو ادامه داد: كشور تا به حال فاقد الگوی پیشرفت بوده و برنامه ای مدون و منسجم برای مسائل اقتصادی و اجتماعی وجود نداشته است.
وی با اشاره به اینكه الگوی پیشرفت از لحاظ ایرانیت قابلیت منابع طبیعی و جغرافیا را درنظر گرفته و در عین حال بر اساس مبانی دینی و فرهنگی پایه گذاری شده است تا هیچگونه خللی به آن وارد نشود، افزود: الگو سعی دارد تا اقتصاد را خصوصی سازی كرده و نقش مردم در آن پر رنگ تر شود.
روزی طلب در خصوص چالش های پیش روی الگوی اسلامی ایرانی، تصریح كرد: عدم مشاركت دستگاه های مربوط، مردم و نبود سیستم مناسب برای پیاده سازی الگوی پیشرفت در ساختار كشور از عوامل جلوگیری اجرای درست این الگو است. در این زمینه باید در این مسئله انسجام، هماهنگی و همكاری بین سازمان های مختلف ایجاد شود.
9465** 1200
دبیر اندیشكده محیط زیست مركز الگوی اسلامی ایرانی:
آب، چالش امروز كشور است
۲۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۴۴
کد خبر:
83095411
تهران - ایرنا - دبیر اندیشكده محیط زیست و منابع طبیعی مركز پایه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، آب را چالشی ترین مسئله امروز كشور عنوان كرد و گفت: در الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی به بررسی و مهندسی شدن این موضوع و امنیت غذایی توجه شده و مورد بررسی كارشناسی قرار گرفته است.