سردار رضايي كه براي انجام ديدار رسمي و به دعوت فرمانده ژاندارمري تركيه به آنكارا سفر كرده است، روز يكشنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا افزود: ايران و تركيه 566 كيلومتر مرز مشترك تعريف شده و محكمي دارند و با توجه به اشتراكات و مراودات مرزنشينان دو كشور با همديگر، بايد ارتباطات مرزي في مابين گسترش يابد.
وي بيان كرد: بر اساس توافقي كه بين دو وزير كشور ايران و تركيه انجام شده، گسترش ارتباط بين فرمانده مرزباني ايران و فرمانده ژاندارمري تركيه به عنوان حافظان امنيت مرزي دو كشور هدف گذاري شده و بايد تعاملات مرزبانان دو كشور به عنوان نقطه هماهنگي ساير ارگان ها در نقطه تماس مرزي تقويت شود.
فرمانده مرزباني ايران اظهار كرد: ما در تهران اولين نشست مشترك مرزي ايران و تركيه را برگزار كرديم و با فرمانده ژاندارمري تركيه توافقات خوبي از قبيل تبادل اطلاعات، مقابله با انواع قاچاق سلاح، كالا، انسان، مواد مخدر و پيش سازهاي مواد مخدر انجام شد و در پي آن اقدامات خوبي به عمل آمد.
وي اضافه كرد: در حفاظت از توافقات به عمل آمده و همچنين مفاد توافق دو طرف در امور مرزي نيز قرار شده كه ارتباط بين مرزبانان درجه يك و دو و حتي فرماندهان مناطق و استان هاي مرزي دو كشور به صورت 6 ماهه انجام شود و در اين زمينه فرمانده مرزباني استان آذربايجان غربي و استان هاي شرقي تركيه تعاملات خوبي با هم دارند و بر اين اساس يك نشست هماهنگي بين مرزبانان دو كشور در منطقه مرزي چشمه ثرياي ماكو برگزار شد.
سردار رضايي همچنين گفت: در اين نشست توافق شد كه به صورت مشترك گشت هاي همزمان مرزي توسط مرزبانان دو كشور انجام شود و دو طرف در برخي از مناطق هم كه خلاء حضور مرزبانان در سمت ايران و تركيه وجود دارد، با هم همكاري كنند و مرز دو كشور به صورت مشترك مديريت شود.
وي با اشاره به اجراي موفق اين توافقات افزود: در اين سفر نيز كه به دعوت رسمي فرمانده ژاندارمري تركيه به آنكارا آمده ام، ساير توافقات و مفاد مورد نيز در امور مرزي دو كشور مذاكره مي شود و براي افزايش تعاملات در مرز مشترك ايران و تركيه كه مطالبه جدي دولت و ملت دو كشور است، تلاش خواهيم كرد.
فرمانده مرزباني ايران اضافه كرد: ما امروز روابط خوبي در امور مرزباني با تركيه داريم و تلاش خواهيم كرد كه مسائل ديگر مانند ترددهاي سهوي و ساخت و ساز در مناطق مرزي را با گفت و گو حل و فصل كنيم.
ايران و تركيه 566 كيلومتر مرز مشترك دارند و استان آذربايجان غربي از ايران با استان هاي آغري، ايغدير، وان و حكاري از تركيه هم مرز است.
بخش اعظمي از مرزهاي ايران و تركيه را مناطق كوهستاني صعب العبور تشكيل مي دهد و شرايط جغرافيايي دو طرف مرز امكان تردد در مرز را به خصوص در ماه هاي سرد سال محدود مي كند.
دولت تركيه در راستاي طرح ديوار كشي تمامي مرزهاي زميني خود در حال احداث ديوار امنيتي 144 كيلومتري در شمال مرزهاي خود با ايران است و قرار است در جنوب مرزهاي خود با ايران در حد فاصل دولايلي تپه مرز اسندره شهرستان يوكسك اوا استان حكاري تركيه نيز ديواري به طول 43 كيلومتر احداث كند.
خاورم/1905**1586
فرمانده مرزباني ناجا:
ايران و تركيه تعاملات مرزي مثبت و كاملي دارند
۲۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۷:۳۶
کد خبر:
83095781
آنكارا- ايرنا- سردار قاسم رضايي فرمانده مرزباني نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران گفت كه در سايه تلاش و همكاري مشترك ايران و تركيه، تعاملات مرزي مثبت و كاملي بين دو كشور برقرار است.