به گزارش روز دوشنبه گروه علمي ايرنا از دانشگاه صنعتي اميركبير، دكتر اميرسالار خندان پژوهشگر پسادكتري پژوهشكده فناوريهاي نو دانشگاه صنعتي اميركبير با اشاره به ساخت بيوپليمر تقويت شده گفت: زخم پوشهاي بيونانوكامپوزيتي متخلخل ساخته شده به روش خشكايش انجمادي و با بهره گيري از روش جديد همگنسازي نانوذرات در بيوپليمر طبيعي بوده است.
وي با بيان اينكه پليمر سنتز شده از جلبك دريايي است، خاطر نشان كرد: زخم پوش توليد شده ميتواند براي انواع زخمهاي مرطوب و خشك استفاده شود. اين محصول روند درماني بهتر و ساده تري را نسبت به زخم پوشهاي موجود در بازار دارد.
خندان آسيبهاي پوستي را عمدتا شامل زخمهاي مزمن، سوختگي، تومورها و بريدگيها دانست و ادامه داد: زخم پوشهاي سنتي از طريق ايجاد محيط خشك موجب تأخير در روند ترميم زخم ميشوند اما بستر زخم به محيط باز و سالم طبيعي براي ترميم نياز دارد، اين مساله منجر شد زخم پوشهاي سنتي جاي خود را به زخم پوشهاي نسل جديد بدهند.
وي تمركز اين مطالعات را بهبود و درمان زخمهاي ديردرمان دانست و يادآور شد: بيوپليمر طبيعي توليد شده در اين تحقيقات قابليت جذب آب چند صد برابري وزن اوليه خود را دارد.
اين محقق با تاكيد بر اينكه اين زخمپوش تحت آزمونهاي زيستي نظير زيست فعالي و زيست سازگاري، رفتار تورمي و جذب آب در محيط استاندارد، رشد و تكثير سلولهاي پوستي قرار گرفته است، افزود: در ساخت اين زخمپوش از هيدروژهايي نظير كايتوسان و سديم آلژينات استفاده شد. كايتوسان ساختار مناسب براي انكپسوله كردن سلول از خود نشان ميدهند و سديم آلژينات ويژگيهايي از قبيل توانايي براي تشكيل هيدروژل در شرايط فيزيولوژيكي، تجزيه ملايم ژل براي بازيابي سلول و رشد و حركت مواد مغذي و مفيد دارد.
وي با بيان اينكه در اين مطالعات سعي شد با بهره گيري از فناوري نانو، پانسمانهاي متخلخل و پايدار شيميايي و مكانيكي براي ترميم زخمها طراحي كنيم، اظهار كرد: در اين طرح داربست متخلخل بيوپليمري براي ترميم بافت و زخم توليد شد تا با استفاده از آلژينات اصلاح شده به روش خشكايش انجمادي، توانايي كنترل رهايش دارو را در مدت زمان زياد داشته باشد و ساختار شيميايي آن خواص داربست را بهبود ببخشد.
اين پژوهشگر پژوهشكده فناوريهاي نو دانشگاه صنعتي اميركبير مرطوب نگهداشتن محيط زخم جهت تسريع بهبود آن، بررسي تغيير رنگ و تغييرات pH براي مصون نگهداشتن محل زخم از باكتري و آلودگي و غيرسمي را از ويژگيهاي زخمپوشهاي توليد شده عنوان كرد و گفت: تاكنون داروهاي مختلفي نظير كورتون براي تسريع به روند ترميم زخم به كار رفتهاند كه نقش مهمي در تسريع روند ترميم زخم دارند؛ ولي نتايج مطالعات فاز حيواني نشان داده است كه آلژينات خوراكي هيچ گونه سو اثري ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه اندازه منافذ هيدروژل آلژينات تشكيل شده در اين زخم پوش بسيار متنوع است، خاطر نشان كرد: اين خاصيت موجب ميشود كه پروتئينهاي بزرگ مانند فيبرينوژن به راحتي از هيدروژل آلژينات كلسيم عبور كند ضمن آنكه اين محصول ويژگيهاي ايده آلي براي بازسازي عصب دارد.
وي انجام آزمايشهاي باليني را مرحله ديگر اين مطالعات نام برد و اظهار داشت: با توجه به قيمت مناسب، فرايند توليد آسان و در دسترس بودن مواد اوليه زيستي، توليد اين زخمپوش بيوپليمري از لحاظ اقتصادي مقرون به صرفه خواهد بود. علاوه بر آن استفاده راحت و نياز نداشتن به تعويض مداوم زخمپوش و رهايش كنترل شده دارو، كاهش هزينههاي درماني بيماران را در پي دارد.
اين طرح توسط دكتر سعيد صابر سمندري عضو هيات علمي پژوهشكده فناوريهاي نو و دكتر اميرسالار خندان پژوهشگر پسادكتري پژوهشكده فناوري هاي نو اجرا شده است.
علمي**9157*2017
دستاورد محققان دانشگاه اميركبير؛
ساخت زخم پوش هاي زيست پليمري براي درمان زخمهاي ديردرمان
۲۱ آبان ۱۳۹۷، ۹:۳۳
کد خبر:
83096273
تهران- ايرنا- محققان پژوهشكده فناوريهاي نو دانشگاه صنعتي اميركبير زخمپوشهاي بيوپليمري تقويت شده با نانوذرات زيست فعال بيوسراميكي توليد كردند كه در بهبود زخم هاي ديردرمان از جمله زخم بستر، زخم ديابتي و بريدگي ها موثر است.