به گزارش ایرنا، محمد ناصر نیكبخت روز دوشنبه در آیین افتتاحیه اجلاس جهانی گردشگری ابراز امیدواری كرد: علاوه بر انتخاب همدان برای استقرار دفتر منطقه ای سازمان جهانی گردشگری، دبیركل جهانی گردشگری برای راه اندازی این دفتر مجدد به همدان سفر كند.
وی خطاب به رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور عنوان كرد: در ایران جایی همانند همدان با این شرایط گردشگری پیدا نمی كنید بنابراین امید می رود این اجلاس مقدمه ای برای استقرار دفتر جهانی گردشگری در همدان و توسعه روابط ایران و همدان با دیگر كشورها شود.
استاندار همدان اظهارات داشت: این استان آمادگی را برای ایجاد تبادلات و ارتباطات با كشورهای عضو جهانی گردشگری اعلام كرده است.
نیكبخت با یادآوری اینكه همدان 500 سال پایتخت امپراطوری ایران بزرگ بوده است، ادامه داد: در سال 2018 همدان به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی انتخابات شد و امروز نیز میزبان چهلمین اجلاس جهانی گردشگری است.
استاندار همدان افزود: حضور دبیركل سازمان جهانی گردشگری در ایران با توجه به اینكه این كشور با استفاده از ظرفیت گردشگری دنبال ارتقای تعامل و ارتباط و ارسال پیام صلح و دوستی به مردم جهان است، بسیار ارزشمند ارزیابی می شود.
نیكبخت اضافه كرد: حضور همدان در سازمان جهانی گردشگری با سه عضو بیانگر جایگاه این استان تاریخی در گردشگری جهان است.
وی بیان كرد: روزی همدان را با عالمان بزرگی مثل بوعلی سینا می شناختند و این دانشمند همدان را به خلطر سهولت دسترسی به غرب و شرق برای زندگی انتخاب كرد.
استاندار همدان اظهار داشت: امروز همدان به عنوان مركزی برای فعالیت دانشگاه «دی 8» انتخاب شده است و دانشگاه های همدان آماده پذیرش دانشجویان از نقاط مختلف جهان هستند.
نیكبخت افزود: توجه جدی به صنعت گردشگری و انتخاب این صنعت به عنوان اولویت استان از پنج سال پیش آغاز شد و در این باره اقدامات بزرگی چون تعامل با كشورها، برگزاری همایش بین المللی، توسعه زیرساخت ها و افزایش هتل ها و بوم گردی صورت گرفت.
وی گفت: بر اساس این مطالعات و داشته های مناسب استان از جمله دارا بودن یك هزار و 800 اثر تاریخی، صنایع دستی متنوع، بهره مندی از بزرگترین غار آبی جهان، آب و هوایی مناسب، شهرت جهانی اندیشمندانی چون بوعلی سینا و میر سید علی همدانی، طبیعت منحصر به فرد و مردمانی میهمان دوست بهترین شرایط را برای توسعه گردشگری فراهم كرده است.
استاندار ادامه داد: همدان برای توسعه محیط زیست و اشتعال باید به سمت گردشگری سوق یابد؛ توسعه ای كه با گردشگری همراه باشد محیط زیست را هم حفظ می كند.
نیكبخت افزود: در همدان زیر ساخت های گردشگری فراهم شده است و در حوزه برند سازی، نام همدان با شهر جهانی سفال، مبل و منبت ملایر و تویسركان و شهر سراب های خروشان نهاوند عجین شده است.
وی اظهار داشت: همدان به واسطه ظرفیت های خوب گردشگری، صنایع دستی، صنعت و معدن و كشاورزی آمادگی همكاری با شركت های بین المللی را دارد و امنیت سرمایه گذاری آنها را تضمین می كند.
استاندار همدان تاكید كرد: گردشگری راهی برای صلح پایدار در جهان است و بر این باورم كه هیچ قدرتی نمی تواند مانع ارتباط مردم جهان با یكدیگر باشد.
نیكبخت افزود: مردم همدان در تمامی جهان موثر و نقش آفرین بوده و این نقش آفرینی را در حوزه گردشگری ادامه می دهد.
وی تصریح كرد: ملت ایران هیچگاه دنبال جنگ نبودند با این وجود سلطه و زور را نمی پذیرد و امروز خاورمیانه باید افتخار كند ایران با ثبات را در كنار خود دارد.
استاندار همدان ادامه داد: تحریم های ترامپ علیه ایران غیر قانونی، ظالمانه، یك جانبه و برخلاف روند صلح جهانی است بنابراین از همه كشورها انتطار داریم با تداوم همكاری بین المللی این تحریم ها را به رسمیت نشناخته و در كنار ملت ایران مقابله با یكجانبه گرایی آمریكا را فریاد بزنند.
به گزارش ایرنا، سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) مستقر در شهر مادرید اسپانیا، از نمایندگیهای سازمان ملل متحد در بخش گردشگری است كه در رابطه با امور جهانگردی سیاست گذاری می كند و امروزه پیشتازترین و شناخته شده ترین سازمان بین المللی مرتبط با سفر و گردشگری در جهان است.
در حال حاضر اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری 557 عضو هستند كه جمهوری اسلامی ایران نیز 16 عضو دارد و شهرداری همدان، شركت سیاحتی علیصدر و دهكده گردشگری گنجنامه سه عضو همدانی این اجلاس جهانی هستند.
همدان با حدود یك هزار و 800 جاذبه گردشگری به عنوان یكی از پنج شهر گردشگر پذیر كشور به حساب می آید. آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، تپه باستانی هگمتانه، گنبد علویان، كتیبه های گنجنامه، غارعلیصدر، برج قربان، سرابها و حمام حاج آقا تراب نهاوند، خانه لطفعلیان ملایر، خانه مسعودی، آرامگاه میررضی الدین آرتیمانی و بقعه حیقوق نبی (ع) از مهمترین آثار تاریخی و گردشگری این استان است كه همه ساله مورد بازدید گردشگران قرار می گیرد.
شركت سیاحتی علیصدر به عنوان یكی از اعضای هیات رئیسه این اجلاس، برای تصاحب امتیاز میزبانی از اجلاس جهانی جهانگردی (UNWTO) در همدان نقش تاثیرگذاری را ایفا كرد.
همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران از سوی كنفرانس گفت و گوی همكاری آسیایی (ACD) به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 انتخاب شده است.
پیش از این نیز كنفرانس بین المللی گفت و گوی همكاری آسیایی (ACD) از پنج تا هفت شهریور به میزبانی همدان برگزار شد.
7527***7526
همدان- ایرنا- استاندار همدان از دبیركل سازمان جهانی گردشگری خواست دفتر منطقه ای این سازمان را با توجه به ظرفیت های گردشگری همدان در این استان دایر كند.