به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، كلوتو نوعي پروتئين است كه بر اساس تحقيقات پيشين موجب افزايش طول عمر شده و با اختلالات ناشي از پيري مقابله مي كند. افزايش ميزان اين ماده موجب بهبود سلامت و طول عمر مي شود و كمبود آن موجب تسريع پيري و بروز بيماري هاي مرتبط با كهولت سن مي شود.
يكي از بخش هاي مغز كه مقادير زيادي از كلوتو در آن يافت مي شود، شبكه كوروئيد است. اين بخش از مغز وظيفه توليد مايع نخاعي را بر عهده دارد و سدي را بين سيستم عصبي مركزي و جريان خون ايجاد مي كند.
محققان با آزمايش روي موش ها دريافتند با افزايش سن ميزان پروتئين كلوتو در شبكه كوروئيد مغز كاهش مي يابد. در اين بررسي ها مشخص شد كاهش اين پروتئين موجب افزايش التهاب در مغز مي شود.
به عبارت ديگر با كاهش كلوتو، سد موجود بين مغز و سيستم ايمني بدن شكسته مي شود و مولكول هاي ملتهب كننده و البته سلول هاي سيستم ايمني به سادگي به درون مغز راه مي يابند.
اين واكنش سيستم ايمني موجب توليد فاكتورهاي خاصي مي شود كه عملكرد مغز را مختل مي كنند و بسيار مضر هستند.
بر اساس اين تحقيقات كاهش كلوتو در شبكه كوروئيد موجب اختلال در قابليت هاي شناختي افراد مسن مي شود.مرحله بعدي اين تحقيقات بررسي اثر افزايش پروتئين كلوتو در شبكه كوروئيد مغز بر بهبود اختلالات شناختي ناشي از پيري است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان آمريكايي دريافتند پروتئين كلوتو كه به عنوان يكي از عوامل ضدپيري شناخته مي شود، از مغز در برابر سيستم ايمني بدن محافظت مي كند.