۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۰۴
کد خبر: 83098188
T T
۰ نفر

دیپلماسی پایدار ایران و سوریه

۲۲ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۰۴
کد خبر: 83098188
دیپلماسی پایدار ایران و سوریه

دمشق- ایرنا- ایران و سوریه از گذشته روابط سیاسی و دیپلماسی فعال و پایداری با یكدیگر داشتند كه در جنگ حدود هشت ساله این رابطه ها گسترش پیدا كرده، به طوری كه جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی از حق این كشور در موضوعات مختلف دفاع كرده است.

به گزارش ایرنا، حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در سوریه كه به درخواست دولت این كشور با آغاز بحران در 24 اسفند 1389 انجام گرفت، توانست در شكست تروریسم در سوریه موثر باشد و در كنار آن نیز روابط دیپلماسی میان دو كشور افزایش چشم گیری داشته است.
ایران در طول بحران سوریه قبل از هر نشستی با طرف های خارجی، آخرین تحولات در این كشور را با طرف سوری بررسی می كند و بهترین تصمیم دو جانبه را با یكدیگر می گیرند.
حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی به نمایندگی از ایران بارها در مجامع بین المللی از حقوق سوریه دفاع و قبل از آن نیز دیدارهایی را با مسئولان این كشور برگزار و آخرین موضع گیری ها را با آنان بررسی می كند.
این نشست ها سبب گسترش روابط دیپلماسی میان ایران و سوریه شده به طوری كه در گفت و گوهای سیاسی ایران با موضع این كشور در مجامع بین المللی نتایج مثبتی به همراه داشته است.
جمهوری اسلامی با آغاز بحران در سوریه نخسیتن كشوری بود كه به كمك این كشور آمده و در كنار آنان در مقابل با تروریسم ایستادگی كرده است.
روابط ایران و سوریه از گذشته وجود داشته است و این رابطه ها بعد از انقلاب اسلامی مستحكم و پایدار شده و هر روز شكل جدیدی به خود گرفته است.
جمهوری اسلامی در طول حدود 40 سال رابطه مستحكم با سوریه توانست كاركرد دیپلماسی خود را در منطقه بالا ببرد به گونه ای كه قدرت های جهانی به این نتیجه رسیده اند كه بدون كمك ایران نمی توانند بحران های منطقه ای را حل كنند.
این روابط سیاسی و نظامی را می توان در تقابل با گروه های تروریستی از جمله نابودی داعش در منطقه مشاهده كنیم.
جنگ در سوریه هر چند كه با هدف سرنگونی نظام و از بین بردن محور مقاومت به راه افتاد اما گسترش روابط دیپلماسی و نظامی میان ایران و سوریه سبب شد تا از شدت دامنه و گسترش این بحران كاسته شود كه بخشی از آن به سبب فعالیت های سیاسی ایران در مجامع بین المللی است.
آخرین رایزنی های دیپلماسی میان ایران و سوریه روز گذشته(دوشنبه) میان جابری انصاری و بشار اسد برگزار و دو طرف جدیدترین تحولات سوریه و منطقه را بررسی و بر اهمیت روابط دو كشور به عنوان عامل ثبات منطقه در مقابله با سیاست های آمریكا و مزدوران آن تاكید كردند.

**تهران و دمشق آخرین تحولات سوریه را بررسی كردند
در دیدار و گفت وگوی حسین جابری انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی روز گذشته (دوشنبه) با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، آخرین تحولات سوریه و منطقه بررسی شد.
این دیدار كه در دمشق برگزار شد، دو طرف جدیدترین تحولات سوریه و منطقه را بررسی و بر اهمیت روابط ایران و سوریه به عنوان عامل ثبات منطقه در مقابله با سیاست های آمریكا و مزدوران آن كه بر گسترش هرج و مرج و تضعیف كشورهای مستقل و مخالفی كه از سیاست های آن ها پیروی نمی كنند، تاكید كردند.
در این دیدار درباره مبارزه با تروریسم و تلاش های انجام شده برای پیشبرد روند سیاسی و به ویژه تشكیل كمیته بررسی قانون اساسی كنونی سوریه نیز گفت گو شد.
دو طرف تاكید كردند كه دیدگاه های آنها درباره اینكه دولت آمریكا و كشورهای حامی تروریسم در دو بخش مبارزه با تروریسم و بخش سیاسی سنگ اندازی می كنند تا آنچه را كه در طول سال های جنگ نتوانستند به دست آورند، می خواهند از طریق سیاسی به دست آورند.
در این دیدار مقام های دو كشور بر عزم و اراده ایران و سوریه برای ادامه مبارزه با تروریسم از یك طرف و ادامه تلاش های سیاسی به رغم همه سنگ اندازی آمریكا تا پایان یافتن جنگ سوریه و بازگشت امنیت و ثبات به سراسر خاك سوریه كه تضمین كننده ثبات همه منطقه است تاكید كردند.
روابط دو جانبه و گام هایی كه دو طرف برای تقویت این روابط باید در راستای منافع دو ملت سوریه و ایران بردارند نیز بررسی شد.
بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و دستیار ارشد وزیر خارجه كشورمان در سفرهای قبلی با مرور آخرین تحولات میدانی و سیاسی، درباره افق های پیش رو در زمینه حل بحران سوریه به ویژه در چارچوب روند مذاكرات آستانه و ژنو گفت وگو و تبادل نظر كردند.
جابری انصاری و هیات همراه همچنین با ولید المعلم معاون نخست وزیر و وزیر خارجه سوریه دیدار و گفت وگو كرد.
در این دیدار راه‌های تقویت روابط راهبردی میان دو كشور برادر و آخرین تحولات سیاسی در سوریه و منطقه و بویژه تماس‌های سیاسی جاری در چارچوب گفت و گوهای آستانه درباره تشكیل كمیته بررسی قانون اساسی كنونی سوریه شیوه‌های فعالیت آن و اهمیت ادامه و گسترش هماهنگی میان دو كشور در مرحله آینده گفت و گو و تبادل نظر شد.

** طرف خارجی حق تحمیل نظرات خود در قانون اساسی سوریه را ندارد
دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی گفت كه كمیته قانون اساسی سوریه در دنیای خیال شكل نمی گیرد و مبتنی بر واقعیت هاست به همین دلیل هیچ طرف خارجی حق تحمیل نظرات خود را در این تصمیم گیری سوری - سوری ندارد.
جابری انصاری شب گذشته (دوشنبه) در دمشق افزود : كمیته قانون اساسی جدید سوریه را ملت و نظام این كشور شكل می دهند و نباید كشورهای خارجی دخالت كنند.
وی ادامه داد: واقعیت های سوریه مشخص است و این باید در تركیب كمیته قانون اساسی این كشور مورد توجه قرار گیرد و هیچ كشوری نباید جایگزین نقش ملت و واقعیت های صحنه سوریه باشد.
دستیار ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح كرد: برای تعیین نتیجه مشخص در تشكیل كمیته قانون اساسی سوریه در قالب رایزنی های دیپلماتیك به دنبال انجام آن هستیم و تلاش می كنیم در تسهیل این موضوع كمك كنیم اما نقش اساسی را دولت و ملت سوریه دارند.
جابری انصاری با اشاره به دیدارهایش با مسئولان سوریه، افزود: این دیدارها با مسئولان این كشور در زمان مشخص انجام می شود و هدف آن در ارتباط با آخرین تحولات است.
دیدارهای مسئولان دیپلماسی كشورمان با مقامات ارشد سوریه در خصوص تحولات این كشور نشان می دهد روابط سیاسی تهران - دمشق همچنان با قوت برقرار است و این امر نشان می دهد جمهوری اسلامی در هر دوره مذاكره با طرف سوری مشورت لازم را دارد.
این مذاكرات سبب شده سوریه در مجامع بین المللی با حمایت دیپلماسی ایران بتواند در آینده سیاسی به ویژه تدوین قانون اساسی جدید این كشور توسط خود ملت سوریه تاثیر گذار باشد.
از حسینعلی راشكی
خاورم**8005*1436*