۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۷
کد خبر: 83099408
T T
۰ نفر

فناوری قدیمی بلای جان صنعت سنگ اصفهان است

۲۳ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۷
کد خبر: 83099408
فناوری قدیمی بلای جان صنعت سنگ اصفهان است

اصفهان- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: فناوری قدیمی به همراه روش های سنتی تولید در واحدهای تولید سنگ ساختمان و تزئینی، مهمترین مشكل صنعت سنگ در این استان است.

اسرافیل احمدیه روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اصفهان به عنوان یكی از استان های با ظرفیت های بالای معدنی در كشور، حدود 840 معدن در حال بهره برداری با سرمایه گذاری بیش از 10 هزار میلیارد ریال دارد كه نزدیك به 400 واحد از آن سنگ های تزئینی هستند.
وی افزود : حدود 30 درصد سنگ های تزئینی این استان به صورت خام و فرآوری نشده به سایر كشورها صادر می شود.
وی استان اصفهان را قطب سنگ ساختمان كشور دانست و گفت :حدود 2 هزار واحد سنگبری در استان اصفهان وجود دارد كه از این تعداد حدود یكهزار و 30 واحد صنعتی، 700 واحد صنفی و بقیه واحدهای بدون مجوز است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان افزود: نوسازی، بهسازی و تجهیز این واحدها با فناوری روز می تواند در فرآوری سنگ های تزئینی و نما و افزایش ارزش افزوده نقش موثری داشته باشد.
وی با بیان این كه باید واحدهای سنگبری را به دستگاههای پیشرفته و مدرن تجهیز كنیم اضافه كرد: بازسازی و نوسازی نكردن بسیاری از این واحدهای فرآوری به ویژه در بخش سنگ های تزئینی، از مهمترین مشكلات صنعت معدن در این استان است.
احمدیه گفت: ایجاد این واحدها نه تنها از خام فروشی جلوگیری می كند بلكه سبب اشتغال بیشتر و ارزش افزوده كالا نیز می شود.
وی با اشاره به این كه حدود 30 تا 40 درصد سنگ آهن استان اصفهان بصورت خام و فرآوری نشده صادر می شود ، اظهار داشت: فرآوری سنگ فولاد و تبدیل آنها به ورق های فولادی و محصولات پایین دستی ارزش افزوده و اشتغال بیشتری برای كشور در پی دارد كه باید برای تحقق آن برنامه ریزی دقیقی انجام شود.
وی گفت: ظرفیت تولید سالانه معادن استان اصفهان 48 میلیون تن است كه سال گذشته بیش از 35 میلیون تن انواع مواد معدنی در استان اصفهان تولید و استخراج شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با اشاره به این كه ارزش ریالی معادن استخراج ‌شده سه هزار و 500 میلیارد ریال است ، افزود: سنگ های تزئینی، طلا، شن و ماسه، سنگ آهك، سنگ آهن، مس، سرب و روی از مهمترین محصولات و تولیدات معادن این استان محسوب می‌ شود.
وی افزود: استان اصفهان از نظر تعداد معادن فعال در صدر استان ها اما از نظر حقوق دولتی در رده چهارم كشور جای گرفته است.
وی با اشاره به این كه فرآوری معدن نه تنها در استان بلكه در كشور هم از وضعیت خوبی برخوردار نیست افزود: با توجه به اینكه معدن ها مواد اولیه كارخانه های مختلف استان را تامین می كنند، ایجاد واحدهای فرآوری برای معدن داران بسیار مهم است.
احمدیه گفت: كنسرسیوم معدن و فرآوری سنگ در استان به منظور توسعه این بخش و برنامه ریزی و ایجاد جایگاه مناسب در بازارهای جهانی جدید، در حال راه اندازی است كه با تشكیل آن می‌توان به چشم‌ انداز صادرات در این بخش و ایجاد زمینه‌های اشتغال برای دانش آموختگان این رشته امیدوار بود.
وی اظهار داشت: 9 هزار و 700 نفر در 840 معدن فعال این استان اشتغال دارند.
سنگ هایی چون مرمریت، چینی، تراورتن، گرانیت و مرمر عمده تولید معادن سنگ و طلا، سرب و روی عمده تولید معادن فلزی استان اصفهان است.
استان اصفهان دارای 230 معدن سنگ و بیش از یكهزار و 800 كارخانه فرآوری است و بزرگترین تولیدكننده سنگ های تزئینی در كشور محسوب می شود.
سنگبری های این استان حدود 50 درصد از سنگ فرآوری شده موجود در بازار كشور را تامین می كنند.
در كشور حدود یكهزار و 955 معدن سنگ تزئینی وجود دارد.
7150 / 6022