۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۷:۵۲
کد خبر: 83100267
T T
۰ نفر
20 هزار تن نهاده دام عشایر خراسان جنوبی توزیع می شود

بیرجند - ایرنا - سرپرست اداره كل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: 20 هزار تن نهاده دامی جو برای دام عشایر استان در 6 ماه دوم سال جاری تامین و توزیع می شود.

حسین حسین پور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یك میلیون و 200 هزار راس دام سبك توسط عشایر نگهداری می شوند كه در 2 ماه گذشته 340 تن نهاده دامی بین دام عشایر توزیع شده است.
وی بیان كرد: از ابتدای سال تاكنون 25 هزار تن نهادهای دامی جو و كنسانتره بین دام عشایر استان توزیع شده است.
سرپرست اداره كل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: یكی از مشكلات اساسی كه عشایر در فصول سرد سال با آن مواجه اند تامین نهاده های دامی است.
وی یكی از اهداف اداره كل عشایر را تامین نهاد های دامی و نیاز های اساسی جامعه عشایری عنوان كرد و گفت: در نظر داریم به جای توزیع جو خام آن را تبدیل به كنسانتره كرده و برای مصرف دام در اختیار عشایر قرار دهیم.
حسین پور ادامه داد: با توجه به اینكه 30 تا 40 درصد جو كه دام مصرف می كند عملا دفع می شود لذا تبدیل جو به كنسانتره بسیار موثر است ضمن اینكه در استان مشكلی برای تبدیل كنسانتره وجود ندارد.
وی عنوان كرد: تامین نهاده های دامی كنسانتره با هدف تغذیه علمی دام و جو با هدف جبران كمبود و تنظیم قیمت آن در بازار صورت می گیرد.
سرپرست اداره كل امور عشایر خراسان جنوبی اضافه كرد: پیگیری های لازم برای برطرف كردن كمبود نهاده های دامی انجام شده و تمهیدات لازم برای كمبود جو نیز صورت گرفته است.
وی افزود: در یك ماه آینده هزار تن جو برای مصرف دام بین عشایر خراسان جنوبی توزیع خواهد شد.
حسین پور گفت: در خراسان جنوبی 10 شركت تعاونی و یك اتحادیه عشایری فعال است كه بیش از 10 هزار خانوار را تحت پوشش قرار داده است.
وی ادامه داد: تهیه، تامین و توزیع نهاد های دامی، وسایل، تجهیزات و مواد مورد نیاز اعضا و طراحی، تدوین و اجرای طرح های و پروژه های تولیدی و عمرانی از جمله وظایف این شركت های تعاونی است.
اكنون 49 درصد عشایر استان خراسان جنوبی از ایل راه مناسب و 54 درصد از آب سالم و بهداشتی برخوردار هستند و پایان برنامه ششم توسعه باید برخورداری عشایر از ایل راه مناسب به 74 درصد و آب آشامیدنی به 70 درصد افزایش یابد.
خراسان جنوبی با دارابودن 11 شهرستان و 15 هزار و 676 خانوار عشایری چهارمین استان عشایرخیز كشور است.
7557 * 6054