۲۴ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۴۷
کد خبر: 83100920
T T
۰ نفر
برخي از نظريه هاي پرستاري سرطان با فرهنگ ما سازگار نيست

اصفهان - ايرنا - دبير علمي كنفرانس سالانه پرستاري سرطان گفت: برخي از مباحث نظري اين نوع پرستاري با فرهنگ ما سازگار نيست و لازم است رشته تخصصي پرستاري سرطان با توجه به ويژگي هاي اجتماعي و ارزش هاي فرهنگي كشورمان، بومي سازي شود.

فريبا طالقاني روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: مراقبت از بيماران سرطاني در 2 دهه گذشته، تغيير كرده و تحت تاثير عوامل زيادي مانند وجود درمان هاي متنوع، تصميم گيري بيمار و خانواده درباره مراقبت هاي بهداشتي و درماني و افزايش توجه به اهميت مراقبت هاي رواني و اجتماعي قرار گرفته است.
وي اظهارداشت: مراقبت از بيماران سرطاني يك مقوله بين رشته اي است و در كنار پيشرفت علم پزشكي، لازم است كه اين رشته نيز به دانش روز مجهز شود.
طالقاني همچنين تاكيد كرد: مراقبت از بيماران سرطاني بايد بر اساس آخرين تحقيق ها و روش هاي علمي باشد كه در اين زمينه در كشورمان جاي كار بسياري داريم.
دبير علمي كنفرانس سالانه پرستاري سرطان با بيان اينكه تحقيق ها و اقدام براي بومي سازي بايد توسط جامعه پرستاري كشورمان انجام شود، اضافه كرد: در همين پيوند، كنفرانس سالانه پرستاري سرطان همزمان با كنگره انجمن مديكال انكولوژي و هماتولوژي ايران برگزار مي شود تا يافته هاي علمي آن تبديل به شواهد و مستندسازي شود.
وي با اشاره به دريافت حدود يكصد مقاله در كنفرانس سالانه پرستاري سرطان ايران، گفت: از اين تعداد 40 مقاله به صورت سخنراني و 12 مقاله به صورت پوستر ارائه مي شود.
طالقاني افزود: اين مقاله ها درباره ابعاد مختلف از جمله جسمي، رواني، عاطفي، اجتماعي و معنوي است.

پرستاري سرطان (Cancer nursing) يكي از رشته‌هاي تخصصي پرستاري است كه در آن پرستاران، سرپرستي شيمي‌درماني و مديريت نشانه‌هاي مربوط به سرطان را بر عهده دارند.
كنفرانس سالانه پرستاري سرطان همزمان با هفدهمين كنگره سراسري انجمن مديكال انكولوژي و هماتولوژي ايران روز پنجشنبه در هتل عباسي اصفهان آغاز شد و تا 26 آبان امسال ادامه دارد.
به گزارش ايرنا، هفدهمين كنگره سراسري انجمن مديكال انكولوژي و هماتولوژي ايران و كنفرانس سالانه پرستاري سرطان توسط انجمن مديكال انكولوژي و هماتولوژي ايران و دانشگاه علوم پزشكي اصفهان به مدت سه روز برگزار خواهد شد.
هدف از برگزاري اين 2 رويداد علمي، ارائه آخرين دستاوردهاي علم پزشكي در زمينه سرطان شناسي و خون شناسي و راه هاي جديد درمان اين بيماري هاست.
سرطان ‌شناسي يا انكولوژي(Oncology)، شاخه‌اي از رشتهٔ پزشكي است كه در مورد تومورها و سرطان مطالعه مي‌كند و هماتولوژي يا خون شناسي نيز به معني ياخته هاي خوني، انعقاد خون و فرآيند خون سازي بوده و هدف آن، تشخيص و درمان بيماري هاي خوني است.
در اين همايش مباحثي از جمله تازه هاي روش هاي تشخيصي و درماني سرطان ها، سرطان هاي پستان، دستگاه گوارش، ريه، خون و سيستم لنفاوي، سيستم اعصاب مركزي و پوستي، اختلالات انعقادي، درمان هاي حمايتي در بيماران مبتلا به سرطان، ايمونو تراپي در بيماران مبتلا به سرطان، ديدگاه هاي نو در درمان سرطان، چشم انداز آينده درمان سرطان، توسط استادان و پزشكان مورد بحث قرار مي گيرد.
3011/ 2093