۲۶ آبان ۱۳۹۷، ۹:۴۸
کد خبر: 83102076
T T
۰ نفر

الگوي ايراني اسلامي پيشرفت سند تحقق عدالت است

۲۶ آبان ۱۳۹۷، ۹:۴۸
کد خبر: 83102076
الگوي ايراني اسلامي پيشرفت سند تحقق عدالت است

سنندج - ايرنا - نماينده ولي فقيه در كردستان گفت: الگوي ايراني اسلامي پيشرفت سندي عقلايي براي تحقق عدالت همه جانبه در كل كشور است.

به گزارش ايرنا، در پي تدوين الگوي پايه اسلامي ايراني پيشرفت كه در آن اهمّ مباني و آرمان‌هاي پيشرفت و اُفق مطلوب كشور در پنج دهه آينده ترسيم و تدابير مؤثر براي دستيابي به آن طراحي شده است، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، 22 مهر امسال، دستگاه‌ها، مراكز علمي، نخبگان و صاحب ‌نظران را به بررسي عميق ابعاد مختلف سند تدوين‌ شده و ارائه نظرات مشورتي جهت تكميل و ارتقاي اين سند بالادستي فراخواندند.
سند پايه الگوي ايراني اسلامي پيشرفت مبتني بر 56 بند است كه تمركززدايي در ساختار اقتصادي - مالي كشور با واگذاري برنامه ريزي و تصميم گيري به استان ها و شهرستان ها در چارچوب سياست هاي ملي از مفاد بند 31 اين سند است.
آيت الله سيد محمد حسيني شاهرودي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در وضعيت حاضر كه تمركز بر تهران به عنوان پايتخت قرار دارد، برخي مشكلات دامن گير اين استان شده كه آلودگي هوا، تراكم جمعيت و ديگر مشكلات از جمله آنها است.
وي با بيان اينكه همين مساله عاملي شده تا بيشترين ثروت كشور در تهران هزينه و عاملي براي جذب مهاجر از ديگر استان ها شود، افزود: توزيع عادلانه ثروت و بيت المال در بين مردم استان ها و شهرستان هاي كشور زماني محقق مي شود كه مديريت ها مستقل و مسئولان استاني تصميم گير اصلي باشند.
نماينده ولي فقيه در كردستان با اشاره به اينكه مسئول مركزنشين اطلاع چنداني از شرايط و وضعيت ديگر مناطق كشور نظير كردستان ندارد، تاكيد كرد: تصميم گيري هاي اصلي و تاثيرگذار در استان ها با توجه به شرايط و اولويت ها تعيين مي شود كه از عهده مسئولان استاني نيز بر مي آيد.
وي تمركز گرايي را عامل زمان بر بودن اجراي طرح هاي استاني برشمرد و گفت: ثمره برخي كارها و اقدامات به دليل همين زمان بر بودن از بين مي رود در حاليكه اگر اختيارات لازم در اختيار مديران استاني باشد، مي توان شاهد پيشرفت هاي مطلوب تر و حتي صرفه جويي در وقت و هزينه ها بود.
آيت الله حسيني شاهرودي يادآور شد: اين سند موجب رفع تبعيض از نقاط مختلف كشور و نيز بستر سازي براي آباداني همه جانبه مي شود.

** فرهنگ غني ايراني اسلامي الگويي جهاني
نماينده مردم كردستان در مجلس خبرگان رهبري الگوي ايراني اسلامي پيشرفت را متكي بر فرهنگ و ارزش هاي ديني و ملي دانست و افزود: اين الگو متفاوت با الگوهاي شرقي و غربي است چرا كه در الگوي ايراني اسلامي پيشرفت، فرهنگ و تمدن غني ايراني با آميختگي به آموزه هاي غني اسلامي مكمل هم شده و منافي هم نيستند.
آيت الله حسيني شاهرودي با بيان اينكه با اجراي اين الگو در كشورمان مي تواند الگوي همه دنيا شود، يادآور شد: با اين فرهنگ و تمدن غني ما نبايد دنباله رو الگوهاي بيگانگان باشيم بلكه بايد براي جهانيان الگوسازي كنيم.
وي به نمونه هايي از الگوسازي ايران در عرصه هاي مختلف اشاره كرد و اظهار داشت: ايران در موضوع مقاومت توانست جهان را با خود همراه كند و امروز مي بينيم بسياري از كشورها در مقابل باج دادن به استكبار ايستاده اند كه اين فرهنگ ايستادگي را از ايران ياد گرفته اند.

** اخلاق مداري و فرهنگ بارزترين جلوه الگويي
نماينده مقام معظم رهبري در كردستان در ادامه الگوسازي ايران در زمينه پيشرفت را مستلزم تكيه بر دو عامل اخلاق و فرهنگ دانست و تاكيد كرد: نظام ما با نظام هاي سرمايه داري دنيا فرق دارد چون الگويي كه ما در صدد تحقق آن هستيم مبناي خود را عدالت مي داند.
آيت الله حسيني شاهرودي رنج انسان امروز را ناشي از بي عدالتي اعلام كرد و گفت: بايد در تحقق اين الگو، در عين توجه به پيشرفت مادي توجه به اخلاق و عدالت نيز مدنظر قرار گيرد تا اين الگو جنبه جهاني پيدا كند.

** 40 سال پيشرفت
نماينده ولي فقيه با بيان اينكه امروز جنبه هاي مختلف پيشرفت ايران اسلامي قابل مقايسه با 40 سال قبل نيست، گفت: در دوران ستمشاهي تكنسين هاي ايراني حتي حق تعويض قطعه نداشتند اما امروز خود توليد كننده و صادر كننده علوم مختلف هستند.
آيت الله شاهرودي افزود: همه كشورهاي دنيا امروز پيشرفت هاي قابل توجهي در زمينه هاي مختلف دارند اما اخلاق حلقه گمشده اين پيشرفت است بنابراين براي تحقق الگوي ايراني اسلامي بايد توجه بيشتري به جنبه فرهنگ ديني داشت.
7345/9102