۲۷ آبان ۱۳۹۷، ۱۲:۰۶
کد خبر: 83103642
T T
۰ نفر
درخواست آزادی فعال مدنی سعودی به اختلاف ابوظبی و ریاض دامن زد

دوحه – ایرنا – اختلافات میان عربستان و امارات كه در هفته های اخیر بر سر جنگ یمن افزایش یافته بود بعد از درخواست 'عبدالخالق عبدالله ' مشاور ' محمد بن زاید ' ولیعهد ابوظبی برای آزادی 'هتون الفاسی' استاد دانشگاه و فعال زن مدنی سعودی به حد بی سابقه ای رسید.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا ، عبدالخالق در حساب كاربری خود در توئیتر با انتشار عكسی از الفاسی خطاب به او نوشت : دوست خوب و همكار عزیز و جدی دانشگاهی ، امیدوارم به زودی شما را ببینم .
هتون الفاسی استاد دانشگاه ملك سعود ریاض است كه مدتها پیش به دلیل حمایت از حق زنان برای رانندگی دستگیر و زندانی شده است .
انتشار این توئیت باعث شد شمار زیادی از حساب های كاربری سعودی فعال در توئیتر كه عموما توسط دولت این كشور اداره می شوند ، حملات وسیع و دامنه داری را علیه مشاور ولیعهد ابوظبی آغاز كنند.
این حساب های كاربری با متهم كردن عبدالخالق عبدالله به نداشتن تعادل روحی و روانی ، نوشتند كه این درخواست در شرایط حساس كنونی نوعی تشویق به تحریك علیه دولت عربستان محسوب می شود.
اشاره این كاربران به فشارهایی است كه به دولت سعودی به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این كشور به دلیل صدور دستور قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار سعودی مخالف ، از سوی جامعه جهانی وارد می شود.
برخی از كاربران با انتشار تصاویری از فعالان مدنی و سیاسی اماراتی كه بی دلیل دستگیر و زندانی شده اند ، نوشتند : این افراد كه تابعیت آنها گرفته شده و از كمترین حقوق اساسی خود محروم شده اند ، نه آزاد و نه محاكمه می شوند.
آنها گفتند: در حالی كه سازمان های حقوقی جهانی، دولت ابوظبی را به بدرفتاری با زندانیان متهم می كنند چگونه این كشور به خود اجازه می دهد در خصوص زندانیان كشورهای دیگر اعلام نظر كند.
كاربری خطاب به مشاور محمد بن زاید نوشت : افرادی مانند علیا عبدالنور ، مریم البلوشی ، امینه العبدولی زنانی هستند كه در زندان های امارات محبوس اند آیا نمی خواهید به زودی شاهد آزادی آنها باشید.
یكی دیگر از كاربران، اظهارات عبدالخالق عبدالله را غیر دوستانه و دست كردن در لانه زنبور ارزیابی كرده و می نویسد : باید منتظر پاسخ های محكم دیگری از طرف مردم باشی .
برخی گزارش ها حاكیست : دخالت سعودی ها به ویژه محمد بن سلمان در صدور دستور ربودن و قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد و مخالف خود و فشار جامعه جهانی بر ریاض، موجب خدشه دار شدن ائتلاف میان محمد بن زاید و محمد بن سلمان شده است و با وجود حمایت های اولیه امارات از عربستان در این جنایت ، اكنون فشارها به حدی شده است كه ابوظبی تلاش دارد خود را از این مهلكه نجات دهد تا به همدستی با آل سعود متهم نشود.
اخیرا 'محمود رفعت' ، حقوقدان مصری، اعلام كرد : مصر و امارات هم در عملیات قتل خاشقچی نقش مهمی ایفا كرده و از جزئیات امر خبر دارند و فهرست مشتركی از افراد تحت تعقیب كه اولین آنها خاشقچی بود، قرار بود با هماهنگی عربستان و دو كشور مذكور ترور شوند، اما واكنش های بین المللی به قتل خاشقچی مانع اجرای توطئه سعودی، مصری و اماراتی شد.
كارشناسان سیاسی می گویند كه امارات غیر از دو موضوع تنش با قطر و كودتای السیسی در مصر در سایر موارد از جمله جنگ یمن و تنش های ریاض با كشورهای غربی مانند كانادا ، حمایت جدی از اقدامات سعودی ها به عنوان همپیمان خود به عمل نیاورده و به ویژه در زمینه جنگ یمن دارای اختلاف منافع شدیدی با ریاض است.
این كارشناسان معتقدند : عدم همراهی امارات در حمله جدید سعودی ها به الحدیده یمن و سفر هفته گذشته محمد بن سلمان ولیعهد ابوظبی به ریاض و دیدار نكردن با ولیعهد سعودی مصداق های روشنی است كه از بروز اختلافات گسترده میان دو كشور حكایت دارد.
خاورم**1508
۰ نفر