به گزارش روز يكشنبه ايرنا، بر اساس قانون 185 سال 1990، صادرات اسلحه از ايتاليا به كشورهاي در جنگ ممنوع است و فروش اسلحه بايد مطابق با سياست خارجي و دفاع ملي اين كشور باشد. ماده يك قانون اساسي ايتاليا نيز جنگ را به عنوان ابزاري براي حل اختلافات بين المللي رد مي كند. با اين حال ايتاليا كه نهمين صادر كننده اسلحه در جهان محسوب مي شود، از فروش بمب به عربستان براي بمباران مردم مظلوم يمن دريغ نمي كند.
روزنامه 'اونيره' در اين خصوص نوشت: روز 14 نوامبر پارلمان اروپا قطعنامه اي در رابطه با صادرات اسلحه تصويب كرد كه با آن اكثر كشورهاي عضو اتحاديه از جمله ايتاليا را محكوم مي كند. نبود يك موضع مشترك اروپايي باعث افزايش صادرات اسلحه از اروپا در سال هاي اخير شده است. نمايندگان پارلمان اروپا اعلام كردند كه اعضا اتحاديه اروپا بطور قابل توجهي در فاجعه انساني در يمن سهيم بودند چرا كه تنها در سال 2016 ميلادي 40 درصد از مجوزهاي مربوط به صادرات اسلحه از اروپا، براي عربستان و امارات صادر شد؛ كشورهايي كه عملا با جنگ در يمن، اصول مشترك اروپا را نقض مي كردند.
دولت ايتاليا در سال 2017 ميلادي مجوز صادرات بيش از 10 ميليارد يورو سلاح را صادر كرد كه از اين ميزان بيش از 57 درصد به كشورهايي صادر شد كه عضو اتحاديه اروپا و يا ناتو نبودند بله اكثرا به كشورهاي خاورميانه اي وشمال آفريقايي فروخته شد كه در ميان آنها كشورهاي جنگ طلب، سلطنتي مطلق، رژيم هاي استبدادي و سركوبگر كه حقوق بشر را نقض مي كنند ديده مي شود.
شركت Rwm در جزيره ساردني در غرب ايتاليا، بمب هاي هوايي از نوع 'MK 82'، 'MK83' و 'MK84' توليد مي كند و بيش از 45 ميليون يورو بمب به عربستان سعودي فروخت كه خود يك ركورد در فروش بمب براي تمام توليدات بمب هاي ايتاليا محسوب مي شود.
فهرست كشورهايي كه از ايتاليا سلاح مي خرند بسيار زياد است. براي مثال قطر بيش از 4 ميليارد يوور سلاح از ايتاليا به علاوه يك كشتي و دو واحد گشتي و همچنين يك سيستم جنگي و موشكي Mbda و يك انبار كامل مهمات جنگي خريداري كرده است.
عربستان سعودي 52 ميليون يورو سلاح از ايتاليا خريداري كرده و علاوه بر اين 245 ميليون يورو جنگنده هاي يوروفايتر و تورنادو وارد كرده است.
ساير كشورهايي كه از ايتاليا سلاح وارد مي كنند به ترتيب عبارت است از: تركيه 265 ميليون يورو، پاكستان 174 ميليون، الجزاير 166 ميليون، عمان 69 ميليون، عراق 55 ميليون، امارات 29 ميليون، اردن 14 ميليون، مالزي 10 ميليون، مغرب 7.7 ميليون، مصر 7.3 ميليون، تونس 5.5 ميليون، كويت 2.9 ميليون و تركمنستان 2.2 ميليون يورو.
شبكه خلع سلاح ايتاليا با انتقاد از فروش اسلحه به اين كشورها اعلام كرده كه نتيجه فروش اين سلاح ها روشن است. تجارت اسلحه و توليدات نظامي ايتاليا همواره بيشتر به كشورهاي مشكل دار جهان ادامه مي يابد.
انجمن هاي مختف ايتاليايي و اروپايي تاكنون بارها از صادرات سلاح به عربستان سعودي انتقاد كردند و پارلمان اروپا نيز به دفعات خواستارتحريم تسليحاتي عربستان بخاطر مشاركت اين كشور در جنگ يمن و شديدترين نقض حقوق بشر شده است.
بر اساس داده هاي موسسه سوئدي 'Sipri' ايتاليا جزو 10 كشور نخست سازنده و صادر كننده سلاح در جهان است. ايتاليا 2.5 درصد سلاح ها در جهان را صادر مي كند و نهمين كشور از نظر مقدار سلاح اي صادر شده محسوب مي شود.
آمريكا به تنهايي 34 درصد صادرات اسلحه در جهان را تضمين مي كند و در صدر جدول جاي دارد و به دنبال آن به ترتيب روسيه (22درصد)، فرانسه (6.7درصد) ، آلمان (5.8 درصد) ، چين(5.7 درصد)، انگليس (4.8 درصد)، اسپانيا و اسرائيل هركدام 2.9 درصد) و هلند (2.1 درصد) قرار دارند.
اخيرا شماري از صلح طلبان ايتاليايي با برگزاري تجمعي اعتراض آميز در مقابل كاخ رياست جمهوري اين كشور در شهر رم، خواستار توقف توليد و فروش سلاح به عربستان سعودي شدند.
تظاهركنندگان؛ جزيره ساردني ايتاليا كه در آن بمب هاي صادر شده به عربستان ساخته مي شود را همدست قتل عام و نسل كشي يمني ها مي دانستند. معترضين با تاكيد بر اينكه ايتاليا مانند آمريكا و انگليس با فروش تسليحات نظامي به عربستان در جنايات سعودي ها در يمن شريك است، از دولت اين كشور خواستند كه فروش تسليحات نظامي و ارسال بمب از جزيره ساردني به عربستان سعودي را متوقف كند.
در شهر 'دوموزنواس' در جزيره ساردني، يك شركت آلماني بنام 'Rwm' به توليد بمب هايي مي پردازد كه توسط عربستان در يمن پرتاب شده و باعث هزاران قرباني از جمله كودكان و افراد بي گناه مي شود.
عربستان سعودي از سال 1394 در راس ائتلافي از چند كشور عربي و با كمك و چراغ سبز آمريكا، حملات گسترده اي را عليه يمن، فقيرترين كشور عربي آغاز كرد تا به بهانه بازگرداندن منصور هادي رئيس جمهوري مستعفي اين كشور به قدرت، به اهداف و زياده خواهي هاي سياسي خود جامه عمل بپوشاند.
تجاوز عربستان به يمن تاكنون منجر به كشته شدن بيش از 14 هزار يمني بي گناه و ويراني اين كشور شده است.
اروپام**461**1485
رم - ايرنا - ايتاليا به شمار زيادي از كشورهاي جهان از جمله عربستان سعودي و كشورهايي كه در جنگ هستند، سلاح مي فروشد و با اين كارعملا قانون اساسي خود را نقض مي كند.