به گزارش ایرنا، 'استیو بنن' رئیس سابق تارنمای راست افراطی بریت بارت نیوز به تازگی در یك مصاحبه گفت كه قصد دارد با «ویكتور اوربان» نخست وزیر مجارستان برای پیروزی وی درانتخابات سال آتی پارلمان اروپا همكاری كند.
رویترز در گزارشی در این زمینه نوشت: بنن جنبشی را به راه انداخته كه هدف از آن انتخاب ملی گرایان راست افراطی و پوپولیست ها در انتخابات ماه مه (اردیبهشت 98) پارلمان اروپا است.
بنن گفته است كه تاكنون چندبار از بوداپست دیدار و با اوربان و مشاورانش گفت وگو كرده است؛ نشست هایی كه علنی نشده اند.
اروبان از ایده گروه بنن كه «جنبش» نام گرفته استقبال كرده و می گوید اكنون زمان آن رسیده كه كسی از آمریكا به اروپا بیاید تا تفكرات محافظه كاران را به جای ارزش های لیبرال تبلیغ كند.
اوربان از زمان به قدرت رسیدن در سال 2010میلادی از اكثریت خود در پارلمان استفاده كرده تا بر دادگاه ها، رسانه ها و گروه های غیردولتی فشار وارد كند به طوری كه مخالفانش می گویند، با این اقدامات مقررات اتحادیه اروپا را نقض كرده است.
نخست وزیر راست گرای مجارستان پیرو سیاست های ضدمهاجرتی است. در دوران نخست وزیری او، مجارستان حصاری را در سال 2015 در مرزهای خود با صربستان و كرواسی ایجاد كرد تا جلوی ورود پناهجویان را بگیرد. سیاست های ضد مهاجرتی و شعارهای تند و افراطی او علیه مهاجران باعث درگیری وی با اتحادیه اروپا شده است.
پارلمان اروپا سپتامبر (شهریور) گذشته به دلیل نقض بی سابقه مقررات اروپا در زمینه های دمكراسی، حقوق مدنی و فساد مجارستان را تحریم كرد. اروبان از مخالفان «آنگلا مركل» صدراعظم آلمان و دیگر سیاستمدارانی است كه خواهان پذیرش پناهجویان مسلمان بیشتری هستند.
بنن، پیش بینی كرده كه انتخابات اروپا در سال آینده میلادی به صحنه درگیری بیشتری میان نیروهایی از اعضای كلیدی اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه كه به دنبال افزایش همگرایی در این اتحادیه هستند و نیروهای اروپاستیزی همچون مجارستان تبدیل خواهد شد كه به دنبال تشكیل ائتلافی با اعضای قوی تر هستند.
اتحاد پوپولیست ها در سراسر اروپا موضوعی است كه از سوی احزاب راست افراطی در آلمان نیز مورد حمایت قرار می گیرد. اعضای حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» (AfD) به تازگی «یوگ مویتن» را به عنوان سخنگوی این حزب انتخاب كردند؛ فردی كه وعده داده حزبش از انتخابات اروپا برای متحد كردن پوپولیست ها در سراسر قاره سبز استفاده خواهد كرد.
این مقام آلمانی به تازگی در مصاحبه با تارنمای دویچه وله آلمان درباره اهدافش در آستانه و بعد از انتخابات مه اروپا توضیح داد. وی گفته است كه می خواهند در پارلمان اروپا گروهی پارلمانی از گروه های مختلف تشكیل دهد و حتی به تماس ها و نشست هایی با این احزاب از چندین كشور اشاره كرده است. مویتن در این مصاحبه گفت برای تحقق این هدف باید اعتماد سازی كرد و این امر در سطح تماس های دوجانبه اتفاق افتاده است.
وقتی از او درباره اهداف مشابه استیو بنن در سفر به اروپا برای ایجاد اتحاد بین احزاب پوپولیستی سوال شد، این مقام آلمانی درباره ارتباط حزب متبوعش با بنن توضیح داد: تاجایی كه می دانم بنن با «آلیس ویدل» و «بئاتریس ون استورچ» سیاستمداران حزب آلترناتیو صحبت هایی را داشته است.
مویتن گفت مدت زیادی نیست كه او با من نیز تماس داشته است اما فكر نمی كنم كه بنن بتواند نقش مهمی در ایجاد گروهی پارلمانی ایجاد كند كه افرادی را گردهم بیاورد كه برخی، پوپولیست های راست افراطی می نامند.
مویتن افزود، خود ما اروپایی ها می توانیم به خوبی از عهده این كار بر آییم. اگر او بنیادی شبیه یك اندیكشده را راه اندازی كند به عنوان مكانی برای تماس با یكدیگر، مورد علاقه ما خواهد بود. اما بنن مطمئنا نمی تواند در انتخابات اروپا نقش داشته باشد.
مویتن، كنترل بحران ناشی از مهاجرت، حمایت از دمكراسی مستقیم و جلب توجه به مشكلات ناشی از ارز مشترك را از جمله اهداف حزبی اش در انتخابات آتی اروپا عنوان كرد.
انتخابات پارلمان اروپا هر پنج سال یك بار برگزار می شود و تمامی 751 نماینده مجلس با رای مستقیم مردم انتخاب شده و راهی مجلس اروپا میگردند.
در زمان حاضر 751 عضو پارلمان اروپا (MEP) نمایندگی 500 میلیون نفر از 28 كشور عضو را برعهده دارند. در فوریه سال 2018(بهمن- اسفند 96) پارلمان اروپا بدنبال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا به كاهش نمایندگان رای داد و تعداد نمایندگان پارلمان از 751 به 705 نفر تنزل پیدا كرد
.
**افكار و دیدگاه های بنن
بنن خود را یك ملی گرای اقتصادی می داند كه به شدت نگران طبقه متوسط و كارگر جامعه است و معتقد است كه جهانی شدن سبب شده این قشر با بیكاری مفرط دست و پنجه نرم كنند. او از جنبش پوپولیستی «اندرو جكسون» رئیس جمهوری اسبق آمریكا و بنیانگذار حزب دمكرات آمریكا به عنوان الگویی برای ساختن یك جنبش سیاسی نوین نام برده است.
بنن مهاجرت به آمریكا را «قلب مشكلات» این كشور می داند. او بشدت به تقابل میان دنیای یهودی- مسیحی با دنیای اسلام باور دارد و از دید او این تقابل به نوعی جنگ مقدس خواهد انجامید. این دیدگاه وی، مشابه نظریه جنگ تمدن های «ساموئل هانتینگتون» است. بنن هشدار داده كه مسیحیان باید هر چه زودتر آماده این تقابل شوند.
برخی اندیشه های بنن را به گروه های راست افراطی و لیبرال های راست همچون نئو نازی ها یا گروه نژادپرست كوكلاس كلان منتسب می دانند اما او پس از خشونت های گردهمایی اتحاد راست گرایان افراطی در سال 2017 در شهر شارلوتزویل ویرجیینیا در مصاحبه با یك مجله آمریكایی نئونازی ها و كوكلاس كلان ها و راست افراطی را «دلقك» خواند و سعی كرد میان خود و نژادپرستان سفید پوست فاصله قائل شود.
** همكاری با رهبر حزب راست بلژیك برای اتحاد راست گراها دراروپا
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در گزارشی نوشت: استیو بنن یك وكیل یهودی- بلژیكی را برای متحد كردن راست گراها در اروپا انتخاب كرده است.
به نوشته این روزنامه، اروپا پوپولیست های طرفدار ترامپ بهتر و قدرتمندی دارد اما بنن، «میخائیل مودریكامن» رهبر حزب سیاسی راست افراطی بلژیك موسوم به حزب مردم را به عنوان متحد اصلی خود در اروپا انتخاب كرده است.
این رسانه صهیونیستی از افرادی همچون «مارین لوپن» رهبر حزب راست افراطی جبهه ملی فرانسه كه توانست با دیدگاه های ناسیونالیستی و ضداسلامی خود بیش از یك سوم آرا را در انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 كسب كند، «ماتئو سالوینی» معاون نخست وزیر و وزیر كشور ایتالیا كه دیدگاه های بسیار انتقادی نسبت به اتحادیه اروپا دارد و «هاینتس-كریستیان اشتراخه» رهبر حزب حزبی سیاسی راستگرای پوپولیست در اتریش موسوم به حزب آزادی به عنوان نمونه هایی از پوپولیست های اروپا نام برده است.
جروزالم پست نوشت: استیو بنن با بیشتر این افراد دیدار كرده است. اما استراتژیست سابق كاخ سفید با هیچ یك از آنها در جنبشی كه تشكیل داده همكاری نكرده است.
این مقام بلژیكی درباره جنبش بنن گفته است كه این باشگاهی برای تبادل دیدگاه های ناسیونالیست ها، جنبش های پوپولیست در سراسر اروپا است. وی معتقد به چنین جنبش نیاز هست زیرا هرجنبش ملی گرایی كار خود را انجام می دهد و از تصویری بزرگتر آگاه نیست.
سوابق شخصی مودریكامن همچنین باعث فاصله گرفتن دو متحد احتمالی كلیدی جنبش بنن شده ست. ماه گذشته «جرولف آنِمنز» سیاستمدار راست افراطی بلژیك و از اعضای پارلمان اروپا گفت به دلیل حضور مودریكامن كه آنمنز او را یك «شارلاتان» خواند، به جنبش نخواهد پیوست.
«مارسل دی گراف» رهبر حزب آزادی هلند در پارلمان اروپا نیز گفت است كه حزب متوعش از جنبش مذكور فاصله می گیرد.
وی گفت: ما از حمایت بنن حمایت می كنیم اما در داخل جنبش او افرادی هستند كه ما واقعا نمی خواهیم با آنها همكاری كنیم.
** بنن چگونه دیدگاه های پوپولیستی ترامپ را ترویج می دهد
بنن بعد از اخراج از كاخ سفید اكنون عزم خود را جزم كرده تا دیدگاه های ناسیونالیستی خود را به سراسر جهان گسترش دهد.
او كه گفته می شود معمار اصلی دكترین ترامپ درباره «در اولویت بودن منافع آمریكا» است چنین استدلال می كند كه نیروهای ناسیونالیست و پوپولیست كه تا حدی از ترامپ الهام گرفته اند می توانند در پایتخت هایی از پاكستان و ژاپن گرفته تا استرالیا، برزیل و كلمبیا به قدرت سیاسی دست یابند و ادعا كرده كه با همه آنها در تماس بوده است.
بنن گفته است كه نوامبر گذشته پنج روز به استرالیا رفته و بعد سفری به سنگاپور داشته و حرف های او در سرزمین های اشغالی و مصر خریدار دارد.
او می گوید ما از تجارت استقبال می كنیم ما پوپولیست هستیم و جنبش های مردم نهاد ناسیونالیست و فعالانی جهانی هستیم.
تشكیل جنبش، محور اصلی تلاش های بنن در جهان گردی اش برای جلب حمایت ناسیونالیست ها است و او گفته است برخی از منابع مالی آن را شخصا تامین می كند اما كمك كنندگانی در سطح اروپا هستند كه به تامین مالی این جنبش یاری می رسانند كسانی كه وی از افشایی هویت آنها خودداری كرده است.
وی در مجموعه مصاحبه هایش با روزنامه آمریكایی واشنگتن پست گفته است كه تلاش می كند «جنبش» را به یك ماهیت ارتباطی تبدیل كند كه اطلاعات آمریكا را درباره مسائل انتخاباتی، پیام رسانی و استراتژی «اتاق جنگ» را برای پاسخگویی فوری به حملات سیاسی در اختیار احزاب سیاسی ناسیونالیست و پوپولیست قرار دهد.
تاكنون نتایج اقدامات وی ضد ونقیض بوده است. برخی از اروپایی های راست افراطی ابراز بی تفاوتی كرده اند و تمایلی به بنن و اقداماتش نشان نداده اند و بسیاری از نهادها در اروپا وی را دوره گردی متجاوز قلمداد می كنند كه درباره قدرت راست افراطی در اروپا اغراق می كند.
این عده می گویند بنن درباره توانایی اش برای انتقال تجربه ترامپ به عرصه جهانی به ویژه در اروپا لاف می زند به ویژه این كه ترامپ تاكنون ائتلافات قدیمی را مختل كرده و عمیقا شخصیتی نامحبوب است.
«آنتونی تاجانی» رئیس پارلمان اروپا در واكنش به سفر چندی پیش بنن به اروپا در یك كنفرانس سیاسی در ایتالیا گفت: «آقای بنن عزیز، به كشورت برگردد اگر می خواهی گردشگر باشی، باش. بهتر است سكوت كنی.»
در همین كنفرانس «انتونیو لوپز ایستروز» از دیگر مقامات ارشد پارلمان اروپا ، بنن را «یك تندروی خطرناك» و «نظریه پرداز سیاه رو» توصیف كرد كه تلاش می كند اتحادیه اروپا را با «ناسیونالیسم مهمل» تخریب كند.
انتخابات مه آینده پارلمان اروپا آزمونی برای محك زدن گرایش های اروپایی برای پذیرش یا رد دیدگاه های افراطی بنن است. بنن تلاش می كند در این انتخابات به احزاب راست تندرو از سراسر قاره اروپا برای كسب دست كم یك سوم كرسی های این پارلمان كمك كند كه درصورت تحقق چنین هدفی ائتلافی تشكیل خواهد شد كه می تواند هر پیشنهادی را وتو كند.
بنن دست كم تاكنون یك پیام داشته اشت: وی ویكتور اوربان نخست وزیر مجارستان را كه برای جلوگیری از به اصطلاح ورود «متجاوزان مسلمان» حصار دور مرزهایش كشید، «ترامپِ پیش از ترامپ» توصیف كرده است. او همچنین قبل از آن در زوریخ از این اصطلاح درباره «كریستوف بلوچر» معاون رئیس جمهور حزب ضد مهاجرتی مردم سوئیس استفاده كرد كه نقش مهمی در دور نگه داشتن سوئیس از اتحادیه اروپا داشته است.
اروپام**9158**2040
گسترش دخالت آمریكا از خاورمیانه به اروپا با حمایت از پوپولیست ها
۲۷ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۵۱
کد خبر:
83103979
تهران-ایرنا- دولت ترامپ اكنون و با نزدیك شدن به انتخابات پارلمانی اروپا، تلاش دارد تا ازطریق استیو بنن استراتژیست سابق دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا دیدگاه های پوپولیستی و ناسیونالیستی را در سراسر قاره سبز ترویج دهد.