علي يخكشي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در حال حاضر به نسبت سنوات گذشته آمار گونه هاي مهاجر زمستان گذر به اين تالاب بين المللي به عنوان ذخيره گاه زيست كره جهان در ايران كاهش چشمگيري داشته است.
وي اضافه كرد: پيش بيني مي شود از 100 گونه زمستان گذري كه كوچ پاييزانه به اين تالاب دارند، كمتر از نيمي تاكنون وارد منطقه شدند و با سرد شدن هوا بخش ديگري از اين گونه ها نيز خود را به تالاب مي رسانند.
وي آمار پرندگان مهاجر در تالاب بين المللي ميانكاله كه زمستان گذراني خود را در اين منطقه دارند حدود 500 تا 600 هزار بال برآورد كرد.
به گفته وي فلامنيگو، غاز وحشي، اردك و آبچليك از گونه هاي پرشمار پرندگان زمستان گذراني هستند كه به تالاب آمدند.
رئيس پناهگاه حيات وحش ميانكاله گفت: در سال هاي اخير به دليل خشكسالي و كاهش ميزان آب در اين تالاب آمار پرندگان مهاجر زمستان و تابستان گذران كاهش يافت.
به گفته وي با روند رو به رشد خشكسالي در تالاب ميانكاله و كاهش تغذيه پرندگان مهاجر به نقاط ديگري از جمله در غرب استان كوچ مي كنند.
يخكشي گفت: خشكسالي حدود 5 تا 7 هزار هكتار از مساحت 44 هزار هكتار تالاب ببن المللي ميانكاله را در برگرفت و چنانچه طرح هاي احياء با شدت ادامه نيابد، با روند كاهش بارندگي خشكي تالاب بيشتر خواهد شد.
وي پس از كاهش بارندگي مهمترين دليل شدت يافتن خشكسالي درتالاب بين المللي ميانكاله را كاهش ورود روانآبي دانست كه به دليل ساخت آببندان ورودشان به تالاب كاهش يافته است.
پناهگاه حيات وحش ميانكاله با 68 هزار هكتار مساحت در شرق مازندران واقع است كه 44 هزار هكتار از اين مساحت پناهگاه را تالاب بين المللي ميانكاله تشكيل مي دهد و در اين پناهگاه علاوه بر گونه هاي مهم جانوري و پستانداران سالانه 130 گونه پرندگان زمستان و تابستان گذران نيز كوچ مي كنند.
6982/1899
ساري-ايرنا- رئيس پناهگاه حيات وحش ميانكاله در مازندران گفت كه گرماي پاييزي هوا در اين استان مهاجرت پرندگان زمستان گذران از سيبري به تالاب بين المللي ميانكاله را به تاخير انداخت.