۲۹ آبان ۱۳۹۷، ۹:۲۸
کد خبر: 83106201
T T
۰ نفر
نايب رئيس صليب سرخ: آموزش خطرات مين در ايران موفق است

مشهد- ايرنا- نايب رئيس كميته بين ‌المللي صليب سرخ گفت: آموزش پيشگيري از خطرات مين براي اتباع افغانستان در ايران تاكنون با موفقيت اجرا شده است.

گيلس كاربونيئر روز سه شنبه در ديدار با مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان رضوي در مشهد افزود: با توجه به سابقه جنگ در افغانستان و وجود خطرات مين، اين آموزشها در ايران به اتباع آن كشور افغان موجب مي شود تا بتوانند در بازگشت به كشورشان از آسيب در اين زمينه محافظت شوند.
وي ادامه داد: بهره ‌گيري دو هزار و 400 نفر اتباع افغانستان از آموزشهاي مقابله با خطرات مين در مركز دوغارون هلال احمر واقع در مرز شرقي خراسان رضوي قابل توجه است.
نايب رئيس كميته بين ‌المللي صليب سرخ عملكرد جمعيت هلال احمر خراسان رضوي را خوب و موثر توصيف و بيان كرد: اعتبار كلانشهر مشهد ويژه و بين ‌المللي محسوب مي شود و مي توان اين شهر را واجد ظرفيتهاي بشردوستانه دانست.
وي گفت: در كنار پروژه آموزشهاي آگاهي از خطرات مين به اتباع افغانستان، ارائه خدمات بهداشت اوليه و آموزشهاي لازم براي اتباع آن كشور ساكن در منطقه گلشهر مشهد نيز شايسته قدرداني است. موضوع توانبخشي فيزيكي قربانيان مين و معلولان ناشي از انفجارهاي جنگي نيز بسيار مهم است.
او از همكاري موثر ايران در حمايت از اتباع مهاجر افغانستان قدرداني و بيان كرد: فعاليتهاي اقتصادي و اجتماعي خوبي در افغانستان در حال انجام است و پروژه‌هاي كوچك فراواني در آن كشور براي كمك به معلولان‌ داريم تا بتوانند روي پاي خود بايستند كه همراهي ايران در اين زمينه سازنده و موثر است.
كاربونيئر همچنين به ديدارش با دبيركل جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران اشاره و بيان كرد: بسيار تحت تاثير فعاليتهاي هلال احمر ايران قرار گرفته ام.
رئيس نمايندگي كميته بين ‌المللي صليب سرخ و هلال احمر در ايران نيز در اين ديدار گفت: سعي بر اين است كه با حضور كارشناسان كشورهاي مختلف آموخته ‌هاي خود را در زمينه اقدامات بشردوستانه در مناطق نيازمند به اشتراك بگذاريم.
مارك آخرمن افزود: جمعيت هلال احمر در هر كشوري نخستين همكار ما محسوب مي شود. هرچند كه لازم است با برخي مراجع ديگر كشورها مانند وزارت امور خارجه نيز در تعامل باشيم.
وي به ديدار با دبيركل جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران اشاره و بيان كرد: با وجود محدوديتهايي كه وجود دارد سعي مي‌ كنيم هر كجا نياز به خدمات بشردوستانه و كمك به مردم باشد از ظرفيتهاي كشورهاي توانمندي مانند ايران بهره جوييم.
رئيس نمايندگي كميته بين ‌المللي صليب سرخ و هلال احمر در ايران با ابراز رضايت از همكاري با هلال احمر خراسان رضوي، اين استان و به خصوص مشهد را داري ظرفيتي فراملي و جهاني دانست.
مديرعامل هلال احمر خراسان رضوي هم در ديدار با نايب رئيس كميته بين‌المللي صليب سرخ به حضور 31 ميليون زائر سالانه در مشهد و ازدحام زائران رضوي در ايام نوروز و تابستان و دهه آخر صفر اشاره و بيان كرد: نگران تعداد زياد زائران نيستيم بلكه به آن افتخار مي ‌كنيم.
دكتر سيدمجتبي احمدي افزود: در دهه آخر صفر امسال افزون بر سه ميليون زائر به مشهد ‌آمدند كه از اين تعداد حدود 400 هزار زائر پياده به اين شهر مشرف شدند.
وي گنجايش زايرپذيري در مكه، منا و عرفات را در ايام حج تمتع حدود سه ميليون نفر اعلام و بيان كرد: در مدت 15 روز نوروز نيز گاهي تا حدود شش ميليون زائر به مشهد مي ‌آيند و هيچ مشكل و نقصاني نيست زيرا خدمت به زائران و مجاوران حضرت رضا(ع) باعث افتخار همگان است.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان رضوي نيز در ادامه همچنين گفت: تاب‌آوري عمومي مردم در افغانستان با توجه به فقدان ثبات لازم در حاكميت آن كشور همچنان پايين به نظر مي‌رسد بنابراين خواستار تداوم حمايتها از مردم آسيب‌ ديده و رنجور افغانستان هستيم.
وي به سفر اخير رئيس جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران به افغانستان و برخي توافقات اشاره و بيان كرد: اجراي پروژه آگاهي از خطرات مين در تايباد و مرز دوغارون براي اتباع افغانستان زمينه تعامل و همكاري خوبي را با آن كشور فراهم آورده و تاكنون ثمرات بسياري داشته است.
احمدي همچنين به مشاركت جمعيت هلال احمر 16 استان ايران در 'طرح همسفران خورشيد' براي خدمت به زائران پياده در سال جاري اشاره و بيان كرد: در اين چارچوب هزار و 200 نفر از داوطلبان، امدادگران و جوانان هلال احمر در ايام سالگرد شهادت امام رضا(ع) در جاده هاي منتهي به مشهد در خدمت زائران بودند.
وي در ادامه همچنين گفت: حضور فعال كميته بين ‌المللي صليب سرخ در كشورهاي مختلف دنيا و در صحنه هاي مخاصمات، اميدبخش مردم است و در اين منطقه و با توجه به شرايط مي‌ بايست تقويت شود.
مديرعامل جمعيت هلال احمر خراسان رضوي به تشكيل مديريت بحران در اماكن متبركه آستان قدس رضوي نيز اشاره و ظرفيت امدادرساني در حوادث احتمالي در حرم رضوي را ارزشمند توصيف كرد.
خراسان رضوي تنها استان در كشور است كه آموزشها پيشگيري از خطرات مين را به اتباع خارجي ارائه مي دهد. اين آموزشها در گذرگاه مرزي دوغارون شهرستان تايباد به افرادي كه قصد خروج از ايران به افغانستان را دارند داده مي شود. ارائه اين آموزشها از سال 1382 آغاز شده است.
7496/1858
۰ نفر