۳۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۴:۲۲
کد خبر: 83108111
T T
۰ نفر
موضوع سونامي سرطان بي اساس است

شيراز- ايرنا- رئيس بخش جراحي سرطان دانشگاه علوم پزشكي شيراز پندارهاي رايج در بين مردم درباره سونامي سرطان را يادآور شد و اظهار داشت:هيچ مستنداتي مبني بر اينكه ابتلا به سرطان در جامعه ما بيشتر از ساير جوامع باشد وجود ندارد بنابر اين موضوع سونامي سرطان بي‌اساس است.

به گزارش ايرنا ، كتر عبدالرسول طالعي چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود:برخي تغييرات در جامعه از جمله تغيير در سبك زندگي مي‌تواند روند ابتلا به سرطان را افزايش دهد بر همين اساس مي‌توان گفت در دهه هاي اخير سبك زندگي اغلب افراد در جامعه به سمت ابتلا به سرطان رفته است.
وي گفت: مصرف بي رويه فست فودها، استفاده بي رويه از شيريني و غذاهاي آماده، افزايش چاقي به دليل كاهش تحرك و عادت كردن به زندگي ماشيني از جمله مواردي است كه ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
وي ابتلا به سرطان پستان در بانوان و سرطان پروستات در مردان را شايع ترين انواع سرطان دانست و گفت: سرطان پستان و دهانه رحم در زنان از جمله موارد شايع مبتلايان سرطان است كه نياز به پيشگيري و كنترل دائم دارد.
اين متخصص سرطان ‌شناسي با بيان اينكه سلول هاي سرطاني خود به خود از بين نمي روند و مداوا نمي شوند گفت: درمان سرطان نياز به انواع جراحي راديوتراپي و شيمي درماني دارد و كساني كه فكر مي كنند با مداخلات جراحي، سرطان به ساير نقاط بدن گسترش پيدا مي كند برداشت صحيحي از اين موضوع ندارند.
طالعي با بيان اينكه 15 ميليون مورد جديد سرطان در جهان كشف شده است گفت 80 درصد از اين افراد حداقل نياز به يك عمل جراحي براي درمان سرطان دارند.
وي همچنين گفت: سال گذشته در مركز جراحي سرطان دانشگاه علوم پزشكي شيراز يك هزار و 200 بيمار مبتلا به سرطان مورد عمل جراحي قرار گرفتند.
طالعي افزود:هر چند تلاش‌هاي فراواني براي تأمين داروهاي مبتلايان سرطان انجام شده است اما تداوم تحريم ها دسترسي به داروهاي بيماران سرطاني را با مشكل مواجه كرده است.
اين استاد پژوهشگر دانشگاه علوم پزشكي شيراز همچنين گفت: نخستين كنفرانس جراحي سرطان در شيراز با حضور 12 مهمان برجسته خارجي از كشورهاي استراليا، فرانسه، ژاپن، سوئد، ايتاليا، آمريكا، تركيه و عمان همچنين استادان برجسته داخلي هفتم تا نهم آذر ماه در شيراز برگزار مي شود.
دبير اجرايي اين كنگره نيز اظهار داشت: در اين كنگره علمي 400 متخصص سرطان شناسي و استادان و پژوهشگران در رشته‌هاي آنكولوژي و راديوتراپي و راديولوژي تازه هاي علمي را بررسي مي كنند.
دكتر مجيد اكرمي اظهار داشت:بررسي مواردي از سرطان پستان، معده، پروستات و تومورهاي بدخيم بافت نرم در اين كنگره دو روزه از سوي پژوهشگران ارائه مي شود.
اكرمي با بيان اينكه در سال گذشته 900 مورد بيماري سرطان سينه در شيراز مورد عمل جراحي قرار گرفتند گفت: اين بيماران عمدتاً از استان هاي هرمزگان، بوشهر، كهگيلويه و بوير احمد ،خوزستان و استان هاي همجوار بودند.
دكتر صديقه طهماسبي دبير علمي اين كنگره و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز با تاكيد بر اينكه همه بانوان بايد پيرامون سرطان پستان و سرطان دهانه رحم اقدامات پيشگيرانه انجام دهند گفت: اين اقدامات با انجام آزمايش هاي ساده انجام مي‌شود و مي‌تواند از بروز بيماري‌هاي حاد جلوگيري كند.
وي اضافه كرد: 140 مقاله به كنفرانس جراحي سرطان در شيراز رسيده است و 88 مقاله در اين كنفرانس ارائه خواهد شد ضمن آنكه شركت كنندگان از سخنراني هاي علمي استادان نيز بهره‌ مند خواهند بود.
6113 /1876