۳۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۵۱
کد خبر: 83108364
T T
۰ نفر
بلومبرگ: تحریم های ترامپ كام بیماران ایران را تلخ كرد

تهران - ایرنا - پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی تایید كرد كه برخلاف اظهارات مقام های آمریكایی، تحریم های ضد ایرانی موجب دشواری همكاری بانك ها و شركت های دارویی شده و مشكلات زیادی برای بیماران در ایران ایجاد شده است.

به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، با تهاجم اقتصادی آمریكا علیه ایران، وضع سلامتی 'لیلا كوچكی' به خسارت موازی تبدیل شده است. این زن 47 ساله با 15 داروخانه در تهران تماس گرفت تا در نهایت موفق شد داروی ضد خستگی مورد نیازش برای تحمل بیماری 'ام اس' را به دست آورد. وی گفت: یك داروخانه كوچك پیدا كردم كه تعداد كمی از این داروها را به من داد؛ التماس كردم كه دارو را نگه دارند تا من برسم.
روی كاغذ، تحریم های آمریكا اجازه خرید كالاهای انسانی مانند دارو را به ایران می دهد. اما شركت های دارویی و بانك های خارجی برای پرهیز از درگیری تصادفی با تحریم های آمریكا، حتی در مورد تجارت مجاز هم موارد احتیاطی زیادی را در دستوركار قرار می دهند.
در این شرایط پیدا كردن برخی داروها در ایران بسیار دشوار شده است. این در حالی است كه كاهش ارزش ریال نیز موجب بالا رفتن قیمت داروهای وارداتی و داروهای ساخت داخل با مواد خارجی شده است.
تحریم های غیرقانونی ترامپ علیه ملت ایران درحالی صورت می گیرد كه «مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا، 'رابرت هوك' رییس گروه ویژه ایران مدعی شده اند كه آمریكا هرگز ایران را هدف تحریم های غذایی و دارویی قرار نمی دهد.
كمبود دارو موجب شده كه برخی بیماران بپذیرند كه چنین روندی برای جان آنها خطرناك باشد. كوچكی گفت: ممكن است از این پس نصف قرص را استفاده كنم یا برخی از وعده های دارو را حذف كنم تا قرص هایم تمام نشود.
زمانی كه آمریكا روز 5 نوامبر (14 ابان) فشارها را بر ایران افزایش داد، تحریم ها بر صادرات نفت بود كه تیترها را به خود اختصاص داد اما تحریم ها بسیار جلوتر رفت و وزارت خزانه داری بیش از 700 فرد، شركت، هواپیما و كشتی را تحریم كرد كه بانك مركزی ایران هم جزو تحریم شده ها بود. برخی از بانك ها دسترسی به نظام پرداخت بین المللی سوئیفت را از دست دادند.
'دوگ جاكوبسن' وكیل امور تحریم در واشنگتن می گوید: به علت تحریم ها حتی پیدا كردن بانك های خارجی كه تجارت مجاز با ایران انجام دهند نیز دشوار شده است.
وی افزود: مقامات آمریكایی می گویند كه پرداخت های بانكی برای امور انسانی را تحریم نمی كنند اما بانكها باید تصمیم هزینه - فایده براساس ریسك اتخاذ كنند كه آیا كار با ایران به ریسك كار می ارزد یا نه و بسیاری از شركت ها تصمیم می گیرند كه به خطر آن نمی ارزد.
شركت های دارویی اروپایی كه برای این گزارش با آنها تماس گرفته شد گفتند كه به همكاری با ایران ادامه می دهند. یك سخنگوی شركت 'سانوفی' فرانسه گفت تحریم ها موجب بر توانایی این شركت برای فروش دارو به ایران تاثیری نداشته است. شركت 'روشه' در بیانیه ای گفت كه بطور مداوم تاثیر تحریم ها را بررسی می كند و متعهد به خدمت به ایرانیان است. اما ایران اگر نتواند پول داروها را پرداخت كند نمی تواند مانند دوران قبل از تحریم دارو وارد كند.
تا این اواخر چهار بانك پارسیان، خاورمیانه، سامان و پاسارگاد تقریبا تمام تجارت انسانی ایران را تسهیل می كردند اما هر چهار بانك مشمول تحریم های اصلی آمریكا شده اند كه شركت ها و شهروندان آمریكایی را از همكاری با آنها منع می كند.
پارسیان همچنین با تحریم های ثانوی رو به رو است كه شركت های خارجی را تحت فشار قرار می دهد كه اگر از تحریم های تبعیت نكنند دسترسی به نظام مالی آمریكا را از دست می دهند.
برخی بیماران در ایران اكنون داروهای مشابه ایرانی مصرف می كنند اما برای برخی از بیماری ها تنها می توان از داروی خارجی استفاده كرد یا جایگزین داخلی همان تاثیر را ندارند.
'مازیار مصطفوی' پزشك خانواده در ایران می گوید: تاثیر داروهای ایرانی ناكافی است كه علت این مساله تاحدی دشواری در تهیه مواد در سال های گذشته است كه موجب شده برخی تولیدكنندگان دوز مواد دارویی را پایین بیاورند بخصوص در باره آنتی بیوتیك و موارد عدم درمان افزایش یافته است. برخی داروهای خارجی اكنون تقریبا نایاب شده و مشابه قابل اعتماد داخلی هم ندارند. وزارت بهداشت ایران قول داده كه به شركت های دارویی داخلی برای تولید دارو كمك كند. در این میان احتكار دارو هم وضع را بدتر كرده است.
اروپام**1078**2040