به گزارش ايرنا، حجت الاسلام اميررضا سلطاني روز چهارشنبه در سومين اجلاس سراسري نماز شهرستان ملاير در دانشگاه آزاد اسلامي اين شهر افزود: با وجود اين نگاه عده اي نماز را زحمت، تكليف و اذيت مي دانند.
وي تاكيد كرد: ياد گرفته ايم جوانان را از هر گناهي نفي كنيم و ار خدا بترسانيم، اما در مقابل راهكاري اثرگذار و كاربردي براي گرايش جوانان به نماز و لذت بردن آنان از دين نداريم.
اين كارشناس مذهبي حوزه علميه با بيان اينكه پيامبر اكرم(ص) دين و ايمان را به درستي براي مردم تشريح كرد اظهار داشت: اگر همانگونه كه پيغمبر اعظم(ص) با اعمال و رفتار خود مردم را عاشق خدا كرد، ما نيز عاشق خدا شويم، نماز را تكليف و اذيت نمي دانيم.
حجت الاسلام سلطاني ترساندن مردم از خدا و نوع تبيين نگرش اسلام به جامعه در بي توجهي به نماز و واجبات دين را شيوه اي غلط دانست و بيان كرد: اسلام دين رأفت و مهرباني است و تعادل را در همه چيز رعايت كرده است.
وي با اشاره به اينكه امروز 330 شبكه كودك و نوجوان در اقصي نقاط جهان شناسايي شده است ادامه داد: اين در حاليست كه از يك شبكه مخصوص كودك و نوجوان در ايران، بود و نبود آن خيلي محسوس نيست.
اين كارشناس مذهبي حوزه علميه گفت: از اين تعداد 57 شبكه كودك و نوجوان مختص وهابي ها، هفت شبكه مربوط به رژيم صهيونيستي و تنها پنج شبكه شيعي مخصوص كودك و نوجوان در جهان وجود دارد كه خداي دوست داشتني را به كودكان معرفي مي كنند.
حجت الاسلام سلطاني با اشاره به اينكه شبكه پويا تنها شبكه مختص كودكان و نوجوانان محتواي راهبردي لازم را ندارد، ادامه داد: از كودكي و سنين پايين بايد فريضه الهي نماز و عشق به خدا آموخته شود.
وي پي بردن به حقيقت نماز را اصلي مهم در اقامه نماز دانست و گفت: نمازهايي كه بسياري از ما مي خوانيم، نماز واقعي نيست، بلكه نماز واقعي همان عشق بازي و هم صحبتي با خدا است.
كارشناس مذهبي حوزه علميه قم با بيان اينكه نماز خوان واقعي تلاش مي كند الگوي خوبي براي ديگران باشد بيان كرد: نماز بايد در اعمال، رفتار و كردار ما ظهور و بروز كند، در اين صورت راه را درست طي كرده ايم.
حجت الاسلام سلطاني خاطرنشان كرد: امروز بيشتر روي ظواهر دين كار شده و نگرش درستي از دين ارايه نشده است، مشكل و آسيبي كه بايد رفع شود.
**اتاق فكر مهارت هاي دعوت به نماز تشكيل شود
رئيس ستاد اقامه نماز همدان نيز خواستار تشكيل اتاق فكر بررسي و ارايه شيوه ها و مهارت هاي دعوت به نماز در مدارس، دانشگاه ها و حوزه هاي علميه شد و گفت: اين شيوه ها بايد به معناي واقعي بررسي و به مخاطبان القا شود.
حجت الاسلام سيد مرتضي حسني حلم با بيان اينكه در نيازسنجي شناسايي شيوه هاي دعوت به نماز مشكل داريم بيان كرد: بايد تمامي روش هاي تربيتي، فرهنگي و هنري به صورت جداگانه در اين اتاق فكر با هدايت و كارشناسي ائمه جمعه و جماعات و كارشناسان بررسي شود.
وي با تاكيد بر اينكه اخلاق، رفتار و كردارمان بايد نمازي شود افزود: برگزاري اين اجلاس ها و همايش ها بايد داراي خروجي مثبت، اثرگذار و راهكاري هاي قابل استفاده باشد.
حجت الاسلام حسني حلم تاكيد كرد: امروز پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامي هنوز وضعيت نماز در جامعه ما درست نيست و در زمينه مخاطب شناسي و روش شناسي براي دعوت به نماز مشكل داريم.
وي با بيان اينكه وضعيت فعلي اقامه نماز در جامعه ما شايسته نظام اسلامي نيست ادامه داد: با برگزاري اينگونه نشست ها و اجلاس ها كسي نمازخوان نمي شود، بلكه راهبرد و شيوه هاي اثرگذار بايد به مخاطب معرفي شود.
به گزارش ايرنا، سومين اجلاس سراسري نماز روز چهارشنبه با حضور نماينده مردم ملاير در مجلس، فرماندار ويژه ملاير، امام جمعه ملاير، اساتيد، روحانيون و جمعي از مسئولان استاني و شهرستاني در دانشگاه آزاد اسلامي واحد ملاير برگزار شد.
7528/2090
همدان- ايرنا- يك كارشناس مذهبي حوزه علميه قم گفت: برخي متوليان نگاه تكليفي به اسلام و نماز به مردم ارايه داده اند كه بايد اين رويكرد همراه با شيوه ها و مهارت هاي مختلف تغيير كند.