به گزارش روز پنجشنبه ايرنا به نقل از روزنامه 'ايندين اكسپرس'، به اين ترتيب وابستگي هند به واردات نفت حدود 83.5 درصد اعلام شده است.
يكي از دلايل اصلي اين رشد واردات، رشد 4 درصدي مصرف سوخت در هند در فصل جشنواره ها و ديگري كاهش 7 درصدي توليد نفت هند است. در همين زمان، هند كاهشي 20 درصدي در واردات فراورده هاي نفتي و كاهشي 4 درصدي در صادرات فراورده هاي نفتي را تجربه كرد. نخست وزير هند نارندرا مودي در ماه مارس 2015 خواستار كاهش وابستگي شديد واردات هند به نفت و گاز شده بود اما اين افزايش واردات گوياي چيز ديگريست. وي با هدف كاهش وابستگي هند به واردات به نفت و گاز، با ارائه برنامه اي اعلام كرد وابستگي نفت هند بايد به 77 درصد و سپس تا سال 2022 به 67 درصد كاهش پيدا كند و در برنامه اي بلند مدت خواستار كاهش اين وابستگي به 50 درصد تا سال 2030 شد.
.يك موسسه رتبه بندي معتبر و بين المللي در هند در آخرين گزارش خود اعلام كرد: با توجه به آشفتگي فعلي در اقتصاد جهاني؛ جنگ هاي تعرفه اي بين آمريكا و چين، تحريمهاي يكجانبه آمريكا عليه ايران و قطع توليد نفت ليبي و ونزوئلا قيمت نفت از ژانويه سال جاري تا اكتبر امسال( از بهمن 96 تا مهر 97 ) بيش از 40 در صد افزايش پيدا كرده است. با اين حال از وقتي آمريكا 8 كشور را از تحريم هاي ايران معاف كرد، مقداري ثبات به بازار بازگشته است.
توليد گاز طبيعي در داخل كشور هم در مقايسه با سال قبل تغيير محسوسي نكرده است و حدود 2800 ميليون متر مكعب باقي مانده است.
مجموع تقاضاي نفت خام هند حدود 4.6 ميليون بشكه در روز است كه اين كشور را در رتبه سومين مصرف كننده بزرگ جهان پس از آمريكا و چين قرار ميدهد.اين كشور به دليل پيشرفت سريع اقتصادي، افزايش طبقه متوسط جامعه و افزايش خريد وسايل نقليه موتوري بسيار به انرژي احتياج دارد.آژانس بينالمللي انرژي پيش بيني ميكند كه تا سال 2040 هند يك چهارم از انرژي توليدي در جهان را مصرف كند.
يكي از راهكارهايي كه دولت هند با هدف كاهش واردات نفت پيش گرفته است استفاده از سوختهاي زيستي است.
روزنامه 'فيننشال اكسپرس' با اشاره به اينكه حدود 80 درصد از نياز هند به نفت از خارج تامين مي شود افزود:اين كشور قصد دارد به تدريج ظرفيت توليد سوخت هاي زيستي خود را افزايش مي دهد. 'نارندرا مودي'نخست وزير هند چندي پيش درسخناني به مناسبت روز جهاني سوخت طبيعي در دهلي نو گفت كه هند قصد دارد با جايگزيني سوخت طبيعي و يا زيستي 120 ميليارد روپيه (1.36 ميليارد يورو) در هزينه واردات سوخت تا سال 2022 صرفه جويي كند.وي افزود:هند قصد دارد 12 پالايشگاه سوخت هاي زيستي از محصولاتي مانند پوشال زراعتي، زباله هاي گياهي و زباله هاي جامد شهري به ارزش 100 ميليارد روپيه احداث كند.وي افزود:سوخت هاي طبيعي مي توانند وابستگي به نفت خام را كاهش دهد، به يك محيط زيست سالم تر كمك كند و باعث افزايش درامد كشاورزان و اشتغالزايي شود.
آساق*267*1424
دهلي نو - ايرنا - بر اساس داده هاي بدست آمده از مركز برنامه ريزي و تجزيه و تحليل نفت دولت هند، در ماه اكتبر 2018(مهر 1397) واردات نفت هند 10.5 درصد افزايش پيدا كرده است و به 21 ميليون تن رسيده است كه اين ميزان بيشترين مقدار در 7 سال گذشته است.