مجيد پاتو روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اهداي اين آبگرمكن هاي خورشيدي در راستاي ترويج استفاده از انرژي پاك و جايگزيني سوخت هاي فسيلي و هيزمي بوده كه با استقبال خوب روستاييان مواجه شده است.
وي بيان كرد: تعدادي از اين آبگرمكن هاي خورشيدي در روستاهاي 'دول بهار' و 'آفان' در بخش خليفان مهاباد توزيع شده است و روستاييان از استفاده آنها رضايت كامل دارند.
وي اضافه كرد: قرار است در ماه هاي آينده بيش از 200 دستگاه آبگرمكن خورشيدي در بين روستاهاي حاشيه جنگل هاي مهاباد توزيع شود كه هزينه هر دستگاه 45 ميليون ريال است.
رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد افزود: با نصب اين آبگرمكن هاي خورشيدي، استفاده روستاييان از چوب جنگل كمتر شده و همين امر باعث حفاظت بيشتر جنگل هاي بلوط مي شود.
وي اظهار داشت: انرژي خورشيدي منبعي قابل دسترس، رايگان و تجديد پذير است كه استفاده از آن ميزان قابل توجهي از وابستگي جنگل نشينان به سوخت هاي فسيلي و چوب درختان جنگلي را كاهش مي دهد.
رييس اداره منابع طبيعي مهاباد گفت: در اين شهرستان بيش از 197 هزار هكتار مراتع روستايي و ييلاقي و يك هزار هكتار جنگل وجود دارد كه جنگل هاي مهاباد بيشتر در مناطق غربي و در روستاهاي كاولان و كوران واقع شده است.
به گزارش ايرنا، جنگل هاي اين شهرستان كه جزو جنگل هاي زاگرس شمالي بوده در طول بيش از 50 هزار سال گذشته تشكيل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاك، توليد محصولات فرعي، ذخاير ژنتيكي، مصارف درماني، توانايي هاي اكوتوريستي و ارزش هاي زندگي، داراي اهميت زيادي است.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي واقع شده است.
3020/6185/2093
مهاباد- ايرنا- رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري مهاباد گفت: اهالي روستاهاي حاشيه جنگل هاي اين شهرستان آبگرمكن خورشيدي دريافت مي كنند.