به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، محققان با بررسي 27 هزار و 842 مرد با ميانگين سني 51 سال به مدت 26 سال دريافتند مصرف ميوه و سبزيجات، به ويژه سبزيجات با برگ پهن سبز تيره، سبزيجات و ميوه هاي نارنجي و زرد و آب پرتقال و انواع توت، نقش بسيار مهمي در جلوگيري از كاهش حافظه مرتبط با سن دارد. اين مطالعه بيش از پيش تاثير رژيم غذايي بر سلامت مغز و حافظه را نشان مي دهد.
اين مطالعه نشان مي دهد مصرف 6 وعده ميوه و سبزي در روز مي تواند احتمال كاهش عملكرد حافظه را تا 34 درصد كاهش دهد. اين مطالعه رابطه علت و معلولي مصرف ميوه و سبزي و افزايش حافظه را تاييد نمي كند، بلكه رژيم غذايي سالم را عاملي براي بهبود عملكرد شناختي و فعاليت مغز مي داند.
نتايج اين مطالعه براي پيشگيري از زوال عقل و آلزايمر به عنوان يك چالش عمومي در حوزه بهداشت حائز اهميت است. بر اساس آمار مركز بين المللي آلزايمر، در حال حاضر 46.8 ميليون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند و اين تعداد تا سال 2050 ميلادي، به 131.5 ميليون نفر به ويژه در كشورهاي در حال توسعه مي رسد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Neurology منتشر شده است.
علمي (6)** 9259**1440
تهران – ايرنا – نتايج مطالعه دو دهه محققان دانشكده پزشكي هاروارد در بوستون نشان مي دهد مصرف ميوه و سبزي و رژيم غذايي سالم مهمترين عامل تقويت حافظه در مردان است.