۴ آذر ۱۳۹۷، ۹:۵۷
کد خبر: 83111678
T T
۰ نفر
حرم امام رضا (ع) محور وحدت مسلمین در میلاد پیامبر اسلام

مشهد - ایرنا - حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) در هفته وحدت و سالروز ولادت با سعادت حضرت رسول اكرم (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) محور وحدت شیعه و سنی است.

در چنین ایامی اخوت به عنوان عهد نخست مسلمانان به یاد می آید و دگر بار هوای خوش آن شیعه و سنی را بر سفره وحدت كلمه می نشاند و چه زیباست زمانی كه آن سفره در حرم مطهر رضوی گسترده می شود، مسلمانان بر سر خوان كریمانه حضرت امام رضا (ع) می نشینند و میلاد محمد مصطفی (ص) را به هم تبریك می گویند.
در سایه گنبد طلا و پرچم سبز حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) نفس ها رحمانی می شود، شیعه و سنی بر شیطان تفرقه لجام می زنند، صفوف بهم پیوسته از مسلمانان در صحن و سرای بارگاه قدسی شكل می گیرد و بار دیگر عطر وحدت مشام جان را نوازش می دهد.
كیست كه به حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) وارد شود و وحدت و یكدلی را بین امت اسلامی نظاره گر نباشد؟

* حرم حضرت امام رضا (ع)، كانون وحدت و همدلی
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: اهل بیت (ع) و خاصه حضرت امام رضا (ع) محور وحدت، اتحاد و یكپارچگی میان امت اسلامی هستند.
حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: گرچه شیعیان به صورت خاص به امامت و اهل بیت (ع) معتقد هستند و آنان را به عنوان امام خود و كسانی كه واجب الاطاعه در همه شئون زندگی و الگوهای كامل در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، فردی و عبادی هستند، قبول دارند اما عموم مسلمانان جهان محب اهل بیت (ع) هستند.
وی اظهار داشت: تمام مسلمانان جهان ائمه معصومین (ع) را به عنوان مقربان درگاه الهی قبول دارند و هر سال در بارگاه مطهر ائمه معصومین (ع) زائران از همه فرق و مذاهب گرد هم می آیند كه نمونه آن در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی متجلی است، آنجا همه از هر فرقه و مذهب و دین به سوی حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) حركت می كنند و آن حضرت را منبع نور و رحمت می دانند.
وی گفت: حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) نیز كانون وحدت و همدلی است، سالانه زائرانی از 90 كشور در حرم مطهر رضوی حضور می یابند و این آستان مقدس با 60 هزار شخصیت حقیقی و حقوقی مسلمان و غیرمسلمان در اقصی نقاط دنیا ارتباط مستمر دارد.
حجت الاسلام حسینی افزود: در هفته وحدت امسال كاروان های اهل سنت از كشورهای شبه قاره هند و چین، افغانستان، پاكستان، روسیه و همچنین كشورهای عرب زبان به حرم مطهر رضوی آمده و به زیارت حضرت امام رضا (ع) شتافته اند.
وی اظهار داشت: صاحبان فطرت پاك و اهل كلام و منطق نسبت به ائمه معصومین خاصه حضرت امام رضا (ع) كه عالم آل محمد (ص) است، ارادت ویژه دارند و از این حیث بارگاه منور رضوی می تواند كانون اتحاد، یكدلی و یكپارچگی میان امت اسلام و فراتر از آن انسان های آزادیخواه، استكبارستیز و كمال جو باشد.

* جشن های وحدت در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع)
جشن میلاد نبی مكرم اسلام (ص) از قرنها قبل و در هر دورانی در حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) برگزار می شده و تا امروز ادامه داشته و بر غنای آن افزوده شده است.
مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان كتابخانه ها، موزه ها و مركز اسناد آستان قدس رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: براساس اسناد گردآوری شده در این مركز، قدمت برپایی جشن های سالروز میلاد نبی مكرم اسلام (ص) در حرم مطهر رضوی به قرن یازدهم قمری و دوران صفویه بازمی گردد و از سال 1039 قمری در این حرم مطهر برپا می شده است.
ابوالفضل حسن آبادی افزود: جشن های سالروز میلاد پیامبر اسلام (ص) در دوره قاجار به اوج خود می رسد به طوری كه مراسم بسیار باشكوهی برای این مناسبت در حرم مطهر رضوی برگزار می شده كه از جمله آن چراغانی صحن ها، پذیرایی با شربت و شیرینی و از این دست اقدامات بوده است.
وی اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی نیز از 12 تا 17 ربیع الاول بین 2 تاریخ ذكر شده برای ولادت پیامبر اسلام (ص) به روایت شیعه و سنی، هفته وحدت نامگذاری شد و به همین مناسبت آستان قدس رضوی هر سال ویژه برنامه های متنوعی در طول این هفته برگزار می كند.
وی گفت: برگزاری مسابقات فرهنگی، نشست های تخصصی با حضور سخنرانان برجسته، حرم گردی و برنامه های فرهنگی ویژه برای زائران غیرایرانی و جشن های ویژه سالروز میلاد از جمله برنامه های آستان قدس رضوی در هفته وحدت است.

* آثاری با موضوع نبی مكرم اسلام (ص) در موزه حرم مطهر رضوی
آثار ارزشمند از پیامبر اسلام (ص) كه از سوی ارادتمندان به ساحت مقدس حضرت امام رضا (ع) وقف شده، در موزه حرم مطهر رضوی در معرض بازدید عموم قرار گرفته است كه به مناسبت هفته وحدت، منتخبی از آثار نفیس موزه‎ های آستان قدس رضوی با موضوع پیامبر رحمت (ص) معرفی می شود.
رئیس اداره پژوهش و معرفی آثار معاونت امور موزه ‌های آستان قدس رضوی در این باره گفت: منتخبی از اشیای هنری و معنوی كه توسط سران و شخصیت‌ های برجسته ایرانی و خارجی، هنرمندان و ارادتمندان به رهبر معظم انقلاب، از قومیت ‌ها و مذاهب مختلف اهدا شده است، در تالارهای گوناگون موزه هدایای مقام معظم رهبری به نمایش درآمده و روایتگر وحدت اسلامی است.
جواد فرهمندنژاد افزود: قرآن كم ‌نظیر با ترجمه فارسی و پنج تفسیر به خط نسخ و ترجمه آن به خط نستعلیق توسط 'دوست محمد هروی' استاد برجسته خوش ‌نویسی ایران در قرن دهم قمری، كتابت شده و اینك در موزه قرآن و نفایس این آستان مقدس در معرض دید علاقه‌ مندان قرار دارد.
وی به تابلو خوش ‌نویسی 'انما المؤمنون اخوه' به همراه تابلو با سنگ‌ های رنگی طبیعی از دیگر آثار در زمینه پیامبر اسلام (ص) اشاره كرد و اظهار داشت: این اثر توسط دكتر 'محمد عبدالستار السید' وزیر اوقاف سوریه در سال 1395 به موزه اهدا شد.
وی گفت: نشان آكادمی المثقفین العرب در سال 1378 از لبنان به رهبر معظم انقلاب تقدیم شده و در موزه هدایای مقام معظم رهبری در معرض نمایش قرار گرفته است.
فرهمندنژاد، قالیچه تركمن 2 رو كه از سوی علمای اهل سنت و مردم تركمن راز و جرگلان خراسان شمالی اهدا شده را از دیگر آثار به نمایش گذاشته شده در موزه آستان قدس رضوی ذكر كرد.
وی افزود: تابلو خوش ‌نویسی با مضمون توصیف پیامبر اكرم (ص) توسط حضرت علی (ع) كه توسط 'بشار اسد' رئیس جمهوری سوریه اهدا شده، تابلو فرش برجسته مزین به نام مبارك پیامبر اكرم (ص) و ائمه اطهار (ع)، قالی تصویری با نام رمز هستی، تصویر مسجد‌النبی (ص) با گنبد سبز خضراء، كاشی زرین‌ فام دوره تیموری با احادیثی از پیامبر اكرم (ص) و حضرت امام صادق (ع) از دیگر آثار مرتبط با پیامبر اسلام (ص) می باشد كه در موزه ‌های آستان قدس رضوی در معرض بازدید عموم قرار گرفته است.
7489 / 6053
۰ نفر