فاطمه عباسی روز یكشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیمه معتادان چهار سالی است كه در اختیار بیمه سلامت است؛ سال گذشته اعتبار بیمه درمان اعتیاد حدود 78 میلیارد تومان بود اما این بیمه فقط در اختیار معتادانی قرار گرفت كه به مراكز سرپایی مراجعه كردند.
وی خاطرنشان كرد: این در حالی است كه مراكز بستری و اقامتی هزینههای بالاتری دارند و افراد بیبضاعت به آنجا مراجعه میكنند؛ بنابراین پیشنهاد دادهایم تا زمانی كه مشكلات بیمهای حل شود، دستكم 20 تا 30 درصد این بودجه در اختیار بهزیستی قرار گیرد.
عباسی یادآور شد: پیش از این نیز اعتباراتی برای درمان معتادان به صورت یارانه در اختیار بهزیستی قرار داده میشد؛ هزینه گروهی از معتادان از طریق ماده 16 (خدمات ویژه برای ترك اعتیاد معتادان متجاهر) تحت پوشش قرار میگیرد اما بقیه موارد برای ترك اعتیاد باید به بخش خصوصی مراجعه كنند.
رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی كشور گفت: این سازمان هزینه درمان معتادان در دیگر مراكز از جمله كمپهای ترك اعتیاد را نیز از بودجههای ذاتی خود میپردازد اما این امر موجب میشود سایر فعالیتهای بهزیستی تحت تاثیر قرار گیرد.
عباسی افزود: هر چند گفته میشود ترك اعتیاد به طور كامل موفقیتآمیز نیست اما باید توجه داشت كه ماهیت اعتیاد، مزمن است و انجام اقدامات درمانی اعتیاد منجر به كاهش عوارض اعتیاد مانند میزان بروز هپاتیت و ایدز میشود.
وی اضافه كرد: همچنین با انجام اقدامات درمانی، اعتیاد یك فرد معتاد تزریقی به نوع خوراكی تبدیل میشود كه خطرات بسیار كمتری دارد و برای اینكه فرد معتاد دوباره به اعتیاد بازنگردد، حمایتهای اجتماعی باید تقویت شود و گسترش یابد.
عباسی درباره وضعیت توزیع متادون در مراكز ترك اعتیاد نیز گفت: توزیع متادون در مركز بر عهده سازمان غذا و دارو است و تاكنون افزایش تعرفه آن مطابق هر سال بوده و گزارشی از كمبود این دارو به بهزیستی ارائه نشده است.
بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، اكنون 2 میلیون و 808 هزار مصرفكننده مواد مخدر در كشور وجود دارند كه بالاترین مصرف مواد مخدر با بیش از 66 درصد مربوط به تریاك است.
اجتمام**9185*1834** 1055
رئیس مركز پیشگیری سازمان بهزیستی :
خدمات مراكز اقامتی درمان اعتیاد پوشش بیمهای ندارند
۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر:
83111828
تهران- ایرنا- رئیس مركز توسعه پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی كشور گفت: اكنون فقط معتادانی مشمول بیمه میشوند كه به مراكز درمان سرپایی مراجعه میكنند؛ در حالی كه استفاده از مراكز اقامتی هزینه بالاتری دارد اما خدمات این مراكز تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند.