۵ آذر ۱۳۹۷، ۸:۳۳
کد خبر: 83112417
T T
۰ نفر

اقتدار ملي در اقتدار بسيج

۵ آذر ۱۳۹۷، ۸:۳۳
کد خبر: 83112417
اقتدار ملي در اقتدار بسيج

تهران- ايرنا- صيانت از نهاد بسيج و تلاش در جهت ارتقاي آن يك استراتژي درازمدت براي انقلاب اسلامي براي مصون ماندن از توطئه‌هاي مداوم استكبار جهاني است.

حجت‌الاسلام والمسلمين محمدعلي رحماني فرمانده بسيج در دوران دفاع مقدس در يادداشتي در روزنامه ايران، نوشت: بسيج در انقلاب اسلامي ايران به فرمان معمار بزرگ انقلاب و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران شكل گرفت. تشكلي مردمي و مكتبي كه يكي از دستاوردهاي بي‌نظير و منحصر به فرد انقلاب اسلامي محسوب مي‌شود و فرماني استراتژيك در دفاع همه‌جانبه از نظام نوظهور با خاستگاه ولايت و با هدف پاسداري از استقلال و آزادي و عزت و سربلندي ميهن و ملت به‌شمار مي‌رود. امام خميني‌(ره) مسير اين حركت را به گونه‌اي تبيين نمود كه بسيج از ابتدا به عنوان يك تفكر بزرگ و فرهنگ پيشرو، مردم شريف ايران را در مسير حيات طيبه همسو و متحد كرد، حركت مقدسي كه همچون سدي پولادين در برابر تهاجم اجانب تجلي نمود و در دوران دفاع مقدس با حراست از مرزهاي عقيده و ايمان به كسب پيروزي‌هاي عظيم نائل آمد و برگ‌هاي زرين افتخار بر تارك انقلاب اسلامي ايران نشاند.

از خصوصيات آن رهبر فرزانه و حكيم انقلاب زمان‌شناسي بود. امام خميني(ره) جهت آگاهي نسل‌هاي بعدي با ژرف‌نگري در مقام يكي از بزرگ‌ترين طراحان دفاعي، ايده بسيج 20 ميليوني با حضور اقشار مختلف مردم را مطرح كرد. در اين مقطع هنوز جنگ آغاز نشده بود، با اين فرمان روح‌اللهي، روح بسيجي در كالبد و پيكر جامعه دميده شد و شور ثاراللهي در همه عرصه‌هاي مقاومت و جهاد في‌سبيل‌الله توأم با اخلاص و ايثار عينيت يافت. همه و همه از زن و مرد و پير و جوان بسيج شدند و در پادگان‌ها، مساجد، حسينيه‌ها و تكايا به آموزش فنون نظامي پرداختند.

با فاصله اندكي در31 شهريور 1359 تجاوز عراق به كشورمان آغاز شد و بسيج مردمي در آغاز راه در معرض آزمون بزرگي قرار گرفت، ولي با تكيه بر روحيه ايثارو اخلاص توانست در طول هشت سال دفاع مقدس چهره درخشاني از خود به يادگار گذاشته و در برابر جهان استكبار و عوامل آن بويژه ارتش متجاوز بعث عراق مقاومت كند. سلاح بسيج كه از او اسطوره ساخت،روحيه ايثار واخلاص ، پيروي از رهبري امام گونه امام امت، و تهذيب نفس و خودسازي بود. اين عوامل از پديده بسيج انساني ساخت كه به هيچ چيز جز خدا و تكليف الهي‌اش در سايه اطاعت از امام (ره) نمي‌انديشيد. از اين رو بسيج در قاموس انقلاب اسلامي آنچنان شرافتي يافت كه عناوين ديگر براي كسب اعتبار دست به دامان آن شد و تعابيري همچون رئيس ‌جمهور بسيجي ،نخست‌وزير بسيجي، وزير بسيجي، استاندار بسيجي، روحاني بسيجي، دانشجوي بسيجي و... رواج گرفت.

بدين ترتيب بسيج دايرةالمعارفي از ارزش‌هاي الهي شد كه در سايه ايمان به خدا، آيين عزتبخش محمدي(ص) و تمسك به اهليت عصمت و طهارت بويژه مكتب حسيني(ع) ودر راستاي نهضت خميني(ره) آيينه‌دار آن ارزش‌ها بود.

امام خميني(ره) مؤسس و بنيانگذار پديده بي‌نظير بسيج، در پيامي بسيار مهم در واپسين ماه‌هاي عمر شريف‌شان فرمودند:
«بسيج مدرسه عشق و مكتب شاهدان و شهيدان گمنامي است كه پيروانش بر گلدسته‌هاي رفيع آن اذان شهادت و رشادت سر دادند، بسيج ميقات پابرهنگان و معراج انديشه پاك اسلامي است كه تربيت‌يافتگان آن نام و نشان در گمنامي و بي‌نشاني گرفته‌اند، بسيج لشكر مخلص خدا است كه دفتر تشكل آن را همه مجاهدان از اولين تا آخرين امضا نموده‌اند. من همواره به خلوص و صفاي بسيجيان غبطه مي‌خورم و از خدا مي‌خواهم تا با بسيجيانم محشور گرداند چرا كه در اين دنيا افتخارم اين است كه خود بسيجي‌ام.»
با پايان گرفتن جنگ تحميلي تلاش‌هاي مذبوحانه و جاهلانه از سوي دشمنان و بعضي دوستان نادان صورت گرفت تا چنين القا‌ كنند كه بسيج يك پديده محصور به دوران جنگ بوده و پرونده‌اي است كه بايد آن ر ا بست و كنار گذاشت.

حضرت امام(ره) كه اين خطر را پيش‌بيني مي‌كردند در ادامه پيام خود با تأكيد بر لزوم تداوم بسيج با همان اقتدار دوران دفاع مقدس مي‌فرمايد: «من دست‌ يكايك شما پيشگامان رهايي را مي‌بوسم.مي‌دانم اگر مسئولان نظام از شما غافل شوند به آتش دوزخ الهي خواهند سوخت.» و بدين سان برضرورت تداوم فعال و گرم بسيج و تفكر بسيجي تأكيد فرمودند.

براساس همين بيان است كه فرماندهي معظم كل قوا حضرت آيت‌الله‌ خامنه‌اي در دوران رياست جمهوري مهم‌ترين حامي بسيج بودند و بعد از رحلت حضرت امام در پيام‌ها و بيانات شريفشان فرمودند: «سعي كنيد اين روحيه بسيجي را براي كشور و انقلاب و اسلام حفظ كنيد و بر ماست كه در اين راه مقدس تلاش نموده و نام مقدس بسيج را همواره در همه عرصه‌ها زنده نگهداريم» و تأكيد بر عزت و اقتدار بسيج مستضعفين دارند.

نهايتاً نظر حضرت امام(ره) و همچنين رهبر معظم انقلاب و فرمانده كل قوا برحفظ و تداوم فعاليت‌هاي بسيج است. البته تا تحقق بسيج 20 ميليوني راه زيادي در پيش داريم. رضايت مقام معظم رهبري و روح مطهر حضرت امام(ره) برافزودن به تلاش‌ها و برنامه‌ريزي براي تحقق ارتش 20 ميليوني است. بنابراين صيانت از نهاد بسيج و تلاش در جهت ارتقاي آن يك استراتژي درازمدت براي انقلاب اسلامي براي مصون ماندن از توطئه‌هاي مداوم استكبار جهاني است.

*منبع: روزنامه ايران،1397،9،5
**گروه اطلاع رساني**1893**9131
۰ نفر