۵ آذر ۱۳۹۷، ۱۵:۳۷
کد خبر: 83113233
T T
۰ نفر
رونق اشتغال و تجارت در 541 كیلومتر سواحل سیستان وبلوچستان

چابهار- ایرنا- اشتغال و تجارت در 541 كیلومتر سواحل سیستان و بلوچستان (چابهار و كنارك) رونق خوبی دارد و توجه بیشتر به این مناطق ساحلی می تواند موجب توسعه پایدار و كمك به جوامع محلی شود.

به گزارش ایرنا، سواحل سیستان و بلوچستان كه به سواحل مكران شهرت دارد و به دلیل اهمیت آن رهبر معظم انقلاب نیز بر آبادسازی و توسعه مناطق ساحلی این محدوده در بخش های مختلف تاكید فرموده اند، از منطقه پسابندر و گواتر آغاز می شود و تا زرآباد در انتهای حوزه ساحلی این استان ادامه دارد.
در محدوده ساحلی جنوب سیستان و بلوچستان 9 بندر ماهیگیری شامل «تیس، شهركنارك، رمین، كلات زرآباد، پزم، 7 تیر چابهار، بریس، تنگ و پسابندر» و 2 جایگاه تخلیه صید جٌد و گواتر فعال هستند.
وجود سواحل در دنیا به جذب میلیون ها گردشگر منجر شده است و علاوه بر رونق صید و صیادی و توسعه ترانزیت كالا و تجارت نقش مهمی در جذب توریست دارد.
چنانچه مسئولان بتوانند قوانین را برای جذب گردشگر آسانتر و بروكراسی اداری را كمتر كنند می توان انتظار داشت رونق گردشگری، تجارت و شیلات از وضع موجود بیش از پیش بهتر شود.

**سواحل عامل اشتغال و آبادانی
مدیركل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وجود سواحل در هر كشوری موجب اشتغال، آبادانی و توسعه پایدار می شود.
بهروز آقایی افزود: برای هر متر ساحل استان باید برنامه ریزی و طرح هایی اجرا كرد كه نفع آن برای مردم بومی و كشور ایران اسلامی مشهود باشد.
وی ادامه داد: ایجاد 2 بندر شهید بهشتی و شهید كلانتری در چابهار توانسته موجب رونق اقتصادی، ترانزیتی و اشتغال شود.
مدیر كل بنادر و دریانوردی استان گفت: بندر شهید بهشتی با ظرفیت هشت و نیم میلیون تن علاوه بر توسعه اقتصادی استان محروم سیستان و بلوچستان نقش مهمی در ترانزیت كالا به كشورهای آسیای میانه و افغانستان دارد.
وی تصریح كرد: ورود هر كشتی می تواند بیش از هزار و 300 شغل ایجاد كند و به نوعی هر یك میلیون تن كالا چند میلیارد تومان گردش مالی در سطح استان سیستان و بلوچستان ایجاد می كند.

** فعالیت 24 هزار صیاد در سواحل جنوب استان
مدیركل شیلات سیستان و بلوچستان به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینك حدود 24 هزار صیاد به وسیله هزار و 430 فروند قایق و 907 فروند لنج در بنادر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید استان مشغول به كار هستند.
هدایت الله میرمرادزهی افزود: منطقه صفر مرزی گواتر چابهار از بهترین نقاط برای پرورش میگو است و از حدود چهار هزار هكتار اراضی مستعد شناسایی شده زیرساخت لازم برای حدود هزار و 850 هكتار آماده شده است.
وی گفت: بنادر صیادی چابهار و كنارك موجب تثبیت جمعیت در نقاط روستایی ساحلی شده اند و چنانچه در حدود 10 نقطه دیگر بنادر صیادی مطالعه و احداث شود، می تواند اشتغال موجود را به 2 برابر افزایش داد.
مدیر كل شیلات استان ادامه داد: 20 نقطه ساحلی چابهار و كنارك مستعد پرورش میگو است و اراضی فعلی تا 42 هزار هكتار قابل افزایش است.

** سواحل و نقش آن در رونق گردشگری
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چابهار و كنارك نیز اظهار داشت: سواحل سیستان و بلوچستان علاوه بر رونق تجارت و فعال شدن صید و صیادی نقش مهمی در افزایش شمار گردشگران و جذب توریست های داخلی و خارجی دارد.
عبدالحمید بلوچزاده افزود: نوار ساحلی چابهار و كنارك به دلیل زیبایی، وجود ساحل صخره ای، ماسه ای و مرجانی، جنگل های حرا و خلیج دیدنی سالانه پذیرای بیش از 300 هزار گردشگر است.
وی بیان كرد: ایجاد اماكن تفریحی، سرگرمی، ورزشی، پذیرایی و اسكان در طول این سواحل می تواند به جذب گردشگر و افزایش درآمد خانوارهای بومی كمك كند.
وی گفت: وجود سواحل زیبا در این منطقه محروم نعمت بزرگی از سوی خداوند است كه باید آن را قدر نهیم.

** منطقه آزاد و نقش آن در جذب گردشگر و سرمایه گذار
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز اظهار داشت: بخشی از 541 كیلومتر سواحل سیستان وبلوچستان در محدوده این منطقه واقع شده كه نقش مهمی در توسعه اشتغال و ایجاد طرح های گردشگری داشته است.
محمداكبر چاكرزهی افزود: ساحل زیبا یكی از بهترین جاذبه ها برای گردشگر است و هر چه ساحل پاكیزه تر و دارای امكانات رفاهی بیشتر باشد می تواند درآمد بیشتری برای سرمایه گذاران ایجاد كند.
وی ادامه داد: از هر نوع سرمایه گذاری در زمینه ایجاد اماكن تفریحی، هتل و رستوران و گردشگری استقبال می كنیم و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

** نقش چابهار در رونق اقتصادی جنوب شرق كشور
سرپرست فرمانداری شهرستان ویژه چابهار نیز اظهار داشت: چابهار با توجه به موقعیت راهبردی و متصل به آب های اقیانوسی در آینده تغییر دهنده تجارت و اقتصاد منطقه است.
رحمدل بامری افزود: زمینه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در چابهار فراهم است و از هرگونه سرمایه گذاری در حوزه شیلات، گردشگری، كشاورزی و طرح های خدماتی و اشتغالزایی استقبال می كنیم.
وی بیان كرد: چابهار به دلیل وجود بندر، منطقه آزاد و موقعیت مناسب جغرافیایی مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی است و هم اینك به دلیل نقش آفرینی در توسعه اقتصادی افغانستان از تحریم های آمریكا معاف شده است.
سرپرست فرمانداری چابهار گفت: جای خوشحالی است كه از پنج هزار و 800 كیلومتر سواحل كشور 541 كیلومتر آن در سیستان وبلوچستان واقع شده است و باید برای اشتغال و توسعه از آن به نحو احسن استفاده شود.
3043 **6081