غارهای آذربایجان غربی باید مقابل تخریب زیست محیطی محافظت شود

ارومیه- ایرنا- سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی گفت: غارهای موجود در این استان نیازمند محافظت در مقابل معضلات زیست محیطی است.

پیمان آرامون روز دوشنبه در كارگروه غارشناسی آذربایجان غربی افزود: غارهای موجود در استان از جمله غار سهولان به جهت نوع ساختار شكل گیری غار، حیات وحش و آثار طبیعی بكری كه دارد، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی اضافه كرد: این غارها در نوع خود در كشور و جهان كم نظیر است و باید با حساسیت و كار كارشناسی نسبت به نگهداری، حفاظت از این مواهب الهی و آثار طبیعی اقدام كرد.
وی در خصوص بهره برداری از غارهای موجود آذربایجان غربی بیان كرد: تشخیص و تعیین نوع غارها و امكان بهره برداری از غارها نیازمند مطالعات كارشناسی است تا ضمن بهره مندی از مزایای آن ها از تخریب و یا تغییر در اكوسیستم آنها جلوگیری شود.
آرامون بر استفاده از ظرفیت گردشگری غارها تاكید كرد و ادامه داد: می توان با شناسایی ظرفیت این مكان های گردشگرپذیر در راستای انجام مقدمات این امر اقدامات لازم را انجام داد.
مدیركل محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینكه بیش از 50 غار با تنوع و اكوسیستم های مختلف طبیعی در استان شناسایی شده است، گفت: غارسهولان به عنوان یكی از مناطق چهارگانه طبیعی ملی استان در فهرست آثار كشور ثبت شده است كه نحوه بهره برداری از آن دارای ضوابط و الزامات خاصی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
پرویز آراسته افزود: دخالت هایی كه در این مدت در محدوده داخلی این غار انجام شده موجب تغییر در جمعیت حیات وحش و پوشش گیاهی داخل غار شده است.
در این جلسه مقرر شد گروهی متشكل از كارشناسان غارشناسی و كارشناسان فنی از دفتر فنی استانداری، ادارات كل حفاظت محیط زیست، میراث فرهنگی، سازمان زمین شناسی استان پس از مطالعه و بررسی غارهای سهولان و قلایچی در خصوص وضعیت موجود و امكان بهره برداری از این دو غار اعلام نظر كنند و پس از آن نسبت به تعیین نظام بهره برداری و شرایط نگهداری و مراقبت از این آثار طبیعی تصمیم گیری شود.
به گزارش ایرنا، سالانه دهها هزار نفر از غار سهولان در مهاباد بازدید می كنند.
8137/2093